Safari v rezervaci Masai Mara

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Keňa, Afrika, Keňa
Název ubytování Safari v rezervaci Masai Mara
Typ ubytování Dle Programu
Druh zájezdu Pobytové
Cena za osobu celkem od 52 790 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis lokality ubytování

Popis destinaceNekonečné bílé písečné pláže na pobřeží tyrkysového Indického oceánuŠiroká nabídka ubytovaní pro každého, od jednoduchých hotelů po nejluxusnější resortyIdeální počasí po celý rokSkvělé podmínky pro potápění a šnorchlování Nejznámější a nejvyhledávanější destinace pro zvířecí safari Mořské národní parky Keňa je Afrika, o které jste vždycky snili; země rozlehlých savan, obrovských stád divoce žijících zvířat, hrdých lidí s tradicemi zakořeněných v půdě, kde se zrodil život a především země nekonečných bílých plážích a tyrkysových vod Indického oceánu. Málokterá země je tolik rozmanitá a kontrastní jako tato perla Afriky. Keňa nabízí úchvatnou divokou exotiku, luxusní hotely, a na druhou stranu to vypadá, jako by se v některých jejích částech zastavil život před dlouhými stovky let. Keňa je jednoduše stejná jako příroda, která ji obklopuje – divoká, krásná, jedinečná, kontrastní, na první pohled chudá, avšak kdesi uvnitř velice bohatá. Keňa je jednou z nejvyspělejších a nejprosperujících zemí rovníkové východní Afriky, která, mimo jiné, uchvátila spisovatele Ernesta Hemingwaye natolik, že se jejími krásami nechal inspirovat při psaní některých svých děl. Karen Blixen věnovala Keni nejen knihu, ale i část svého života. Zažijte s námi netradiční a kouzelnou dovolenou v netradiční a úchvatné zemi.
Keňské pobřeží je oblast téměř 500 km dlouhá, která se rozprostírá od souostroví Lamu až po hranice s Tanzánií. Vyjímá se ve tvaru podkovy a obklopuje také ostrov jménem Mombasa, který je dělítkem mezi jižním a severním pobřežím.
Malindi
Malindi je keňské přístavní město, centrum stejnojmenného okresu. Leží na březích Indického oceánu asi 120 km severně od Mombasy (transfer z letiště trvá cca 180min). Podél pobřeží Malindi, především v jeho severní části, se táhnou několik kilometrů dlouhé písečné pláže, v některých místech dokonce i přes 200 metrů široké. Najdete na nich dostatek místa k oddechu, klid a jedinečnou atmosféru. Pro milovníky podmořského světa je zde mořský národní park Malindi s korálovým útesem a jedinečným podmořským světem.
Watamu
Watamu je malé plážové letovisko s vlastním mořským národním parkem cca 105 km od mezinárodnícho letiště. Korálové útesy jsou zde mnohem kouzelnější než v Malindi, Najdete tady ideální podmínky pro šnorchlování a potápění. Místní korálové útesy oplývají nádhernými barvami a tvary a pozorování jejich obyvatel je nezapomenutelným zážitkem. Kromě fantasticky barevných korálových rybek ale můžete v parku pozorovat také obrovské kanice nebo delfíny, ti odvážnější i žraloky.
Diani Beach
Diani Beach je pláž dlouhá asi 10 kilometrů. Jejím poznávacím znamením je značná šířka dosahující až k 100 metrům, výrazný odliv, korálové útesy a skvělé povětrnostní podmínky pro kitesurfing. Pokrývá ji hebký, světlý písek a stín zajištuje hustá vegetace, rozrůstající se dále do kopcovitého vnitrozemí. Diane Beach je bezesporu největším a nejoblíbenějším keňským rekreačním střediskem. Je ideální především pro klidnou rodinnou dovolenou. Najdete zde vysokou koncentraci ubytovacích zařízení a turistických služeb všech druhů. Největším zdejším lákadlem jsou nádherné pláže a průzračný oceán.

Program zájezdu

2. den

ABERDARE COUNTRY CLUB - JEZERO NAIVASHAPo příletu transfer na hotel Eka. Poté jízda k jezeru Naivasha (cca 1,5h). Zbytek odpoledne volno. Možnost výletů za příplatek. Platba na místě.Hotel: Lake Naivasha Sopa Lodge nebo podobný.Stravování: oběd a večeře.Jezero NaivashaNaivasha je sladkovodní jezer, které se nachází na dně Velké příkopové propadliny. Jezero mění svoji velikost a bývávaly doby, kdy mělo i 1,000 km2. V současnosti je však jeho rozloha pouhých 170 km2. Břehy jezera jsou porostlé papyrovými houštinami, v kterých se skrývají hroši a mnoho druhů vodního ptactva. V okolí jezera je mnoho přírodních zajímavostí a chráněných území. V letech 1967 – 1980 žila na březích jezera ochránkyně přírody a spisovatelka Joy Adamsonová.

3. den

NAIVASHA - MASSAI MARAPo snídani přejezd do národní rezervace Maasai Mara. (cca 5h). Oběd a odpolední safari.Hotel: Ashnil Mara Camp nebo podobný.Stravování: Plná penzeMaasai MaraRezervace Maasai Mara, jejíž jméno odkazuje ke zdejším původním obyvatelům, Masajům, leží na jihozápadě Keni. Celá oblast navazuje na tanzanský národní park Serengeti, odkud sem každoročně proudí obrovská stáda zvířat. Na asi 1510 km² rozsáhlých zelených plání, které se na západě lámou ve Velké příkopové propadlině, žijí miliony divokých afrických zvířat. Kouzlo Maasai Mary netvoří jen migrující zvěř. Na území rezervace bydlí také rozsáhlá populace Masajů, kteří stále vyznávají tradiční způsob života.V rezervaci Maasai Mara můžete v jeden den sledovat celou Velkou pětku (lva, leoparda, slona, buvola a nosorožce), to ale není její největší specialitou. Ten nejexotičtější zážitek vás česká při tzv. Velké migraci, která se tu každoročně opakuje od července do října. Tou dobou totiž z přilehlého parku Serengeti migrují statisícová stáda divokých zvířat za čerstvou pastvou. Krajinou se tak sune i 200 000 zeber, 1 300 000 pakoňů, 500 000 gazel a 100 000 antilop. Tahle obrovská stáda, která lze pozorovat z letadla nebo balónu, pak pronásledují hladoví predátoři jako lvi a hyeny. V rezervaci Maasai Mara žije také velká populace kočkovitých šelem a vzácní černí nosorožci, ve zdejších řekách se setkáte i s krokodýly a hrochy.

4. den

MASSAI MARARanní a odpolední safari nebo možnost absolvovat fakultativně let balónem nad rezervací se snídaní v buši (extra).Hotel: Ashnil Mara Camp nebo podobný.Stravování: Plná penze

5. den

NAIROBIPo snídani návrat do Nairobi do hotelu Eka. (cca 5 hodin jízdy), možnost i přeletu (za příplatek).Transfer na letiště cca okolo půlnoci v případě odletu ve 02:55.Za příplatek pokoj do odjezdu na letištěStravování: Snídaně



Tipy na výlet v okolí

Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.