Salsa cubana

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Kuba, Cayo Santa Maria, Guardalavaca, Varadero
Název ubytování Salsa cubana
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 50 006 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Kubánská salsa v praxi! - hudební dědictví staré Havany - magická Fusterlandia (muzeum v Havaně) - Národní park Las Terrazas - koloniální Trinidad a Cienfuegos - odpočinek na krásných plážích Karibského moře


Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 3 hodiny před plánovaným odletem letadla. Přelet do Varadera. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Po příletu pasové odbavení a setkání s průvodcem. Následně transfer do hotelu v Havaně, ubytování v hotelu, večeře a přenocování.

 


Den 2
Kuba je známá díky tanci a dobré zábavě. V kubánských klubech lze často vidět obyvatele ostrova různých věkových skupin, kteří tančí v rytmech son, reggaetonu a salsy. Kubánci mají v krvi horký temperament. Proto se Kuba stala scenérií tanečních filmů jako např. Dirty Dancing 2. Je také kolébkou nejlepších klasických i současných hudebníků. Zveme na taneční výlet po ostrově. Navštívíme hudební kluby, seznámíme se se skutečnou Kubou a její povahou, ochutnáme typické mojito a typická kubánská jídla. Po snídani návštěva hlavního města Kuby - Havany. Program zahrnuje mimo jiné vyhlídkové místo z pevnosti na Havanu, ze které si uděláme nejkrásnější fotografie, stejně jako procházku kolem Staré Havany, kterou miloval mimo jiné Hemingway nebo Sinatra. Následně se vydáme na ochutnávku slavného rumu Legendario a čeká nás projížďka starými americkými auty podél nábřežní promenády Malecón. Večer pro zájemce revue (za příplatek cca 55 EUR/os. nebo cca 105 EUR/os. v případě revue Tropicana - v závislosti na dostupnosti). Barevné kostýmy a tanečně-hudební putování dějinami země zůstane v paměti na dlouho.
 

Den 3
Po snídani budeme pokračovat v prohlídce Havany. Uvidíme mimo jiné: náměstí Revoluce, kde přednášel své mnohahodinové projevy Fidel Castro a navštívíme Hamelovu uličku, která je známá nástěnnými malbami inspirovanými kubánskou santerií a nedělními koncerty rumby. Následně navštívíme oblíbený bar Ernesta Hemingwaye - „La Floridita“, kde ochutnáme slavný nápoj daiquiri. Volný čas na samostatné prozkoumání města nebo 2hodinovou lekci salsy ve skutečném kubánském salsa klubu s individuálním partnerem/partnerkou. Pro zájemce výlet „Havana v noci“ s návštěvou jednoho z havanských klubů salsy (cca 55 EUR/os.), kde si budete moci procvičit dovednosti získané během lekce salsy.


Den 4
Čas poznat vůni Kuby: tabák a kávu. Po snídani vystěhování a přejezd ve směru Národního parku Las Terrazas. Během cesty fotografování pestrých mozaik Fusterlandie, a následně procházka po bývalé kávové plantáži Buena Vista a čas na kávu nad malebným zálivem. Navštívíme také tabákovou plantáž, kde uvidíme, jak se balí pravé kubánské doutníky. Z plantáže pojedeme na koni v obklopení majestátních mogot ke slavné nástěnné prehistorické malbě, kde budeme pít lahodnou piñacoladu. Návrat do hotelu v Havaně, večeře a přenocování. (Trasa cca 180 km)


Den 5
Po snídani přejezd na prohlídku nejtypičtějšího a nejzachovalejšího koloniálního města Kuby - Trinidadu. Dlážděné ulice města, barevné koloniální domy dávají městu jedinečný charakter. Vydáme se na procházku na hlavní náměstí - Plaza Mayor, navštívíme tavernu - Canchanchara, kde ochutnáme místní drink, směs medu, citronu a rumu. Volný čas. Večeře a přenocování v okolí Trinidadu. Ve večerních hodinách společný vstup do Casa de la Musica a příležitost zlepšit své taneční dovednosti. (Trasa cca 350 km)


Den 6
Snídaně. Dopoledne volný čas na opalování. Odpoledne kurzy ve škole salsy (2 hodiny). Večer společný vstup s instruktory do Casa de La Trova.


Den 7
Snídaně, volný čas a opalování u vod Karibského moře. Pro zájemce možnost využití (za příplatek cca 35 EUR/os.) projížďky na koni po Cukrovém údolí, která zavede účastníky do dob Cukrových baronů, zároveň možnost koupání ve vodopádu pohoří Sierra Escambray. K dispozici je i další 2hodinová lekce salsy, protože právě Trinidad je považován za to nejlepší místo. Večer se vydáme na rozlučkový večírek do El Rincon De La Salsa s živou hudbou. Večeře a přenocování.
 

Den 8
Po časné snídani vystěhování z hotelu. 
- Po klienty, kteří se vracejí do Polska - transfer na letiště ve Varaderu. Odlet do Polska. 
- Pro klienty zůstávající na druhý týden pobytu - transfer do vybraného hotelu ve Varaderu (transfer možný přes letiště).


Upozornění k programu
Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.
 
 
Letadlo PLUS ULTRA typu Airbus nebo jiné širokotrupé letadlo (přímý let) s možností výběru třídy (economy nebo business). Ve třídě Economy zahrnuje catering 2 jídla (teplé jídlo a bagetu/sendvič se šunkou nebo sýrem). V rámci bezplatného servisu obdrží pasažéři také neomezené množství minerální vody. Ostatní nápoje typu soft, alkohlické nápoje a všechny další položky ze Sky baru dostupného na palubě letadla, jsou za poplatek. Ve třídě Business je zahrnuto v ceně bohatší menu spolu s vybranými alkoholickými nápoji (v omezeném množství) a nealkoholické nápoje a vyšší váhový limit zavazadel. Ve všech třídách je dostupný individuální systém zábavy na vlastních zařízeních (telefon, tablet). V případě nemožnosti realizace letu letadlem Airbus PLUS ULTRA bude zajištěno jiné letadlo s podobným standardem (přímý let).

 
Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem společnosti PLUS ULTRA (přímý let) do Varadera, letištní taxy, Turistickou kartu, turistický program (viz níže), přejezdy klimatizovaným autokarem nebo minibusem, ubytování v hotelech (7 nocí), stravování dle popisu ubytování, transfery: letiště - hotel - letiště, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel), služby místního průvodce a polského průvodce na Kubě, služby zástupce Rainbow během odbavení na letišti.

 


Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů, místní průvodce, spropitné, systém Tour Guide - cca 185 EUR/os. (povinný poplatek průvodci), fakultativní výlety uvedené v programu, další jídla (která nejsou uvedena v ceně zájezdu), nápoje k jídlu a jiné osobní výdaje.

 


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: Salsa cubana
Kód zájezdu: KBS

 
Cestovní pas a vízum
Při překročení hranice je vyžadována platnost cestovního pasu po dobu nejméně 3 měsíců, počínaje datem plánovaného odletu z Kuby.


Turistická karta
Obyvatelé České republiky, kteří cestují na Kubu, jsou povinni mít tzv. turistickou kartu (Tarjeta de Turista), kterou obdrží při odbavení na letišti ve Varšavě (Turistická karta je zahrnuta v ceně zájezdu).

 

Zdravotní formulář

Formulář je třeba vyplnit 48 hodin před plánovaným příjezdem na https://www.dviajeros.mitrans.gob.cu/inicio. To platí i pro děti. Na letišti budou cestující požádáni o předložení QR kódu, který obdrží e-mailem po vyplnění formuláře.


Vzhledem k charakteru fakultativních výletů nabízených během programu (jízda na koni) doporučujeme osobám, které se jich chtějí účastnit zakoupit dodatečné pojištění - balíček Sport.
Hlavní turistická sezóna na Kubě obvykle trvá od 1. listopadu do 31. března.

Popis stravování

Dle programu

Popis ubytování

UbytováníHotely *** místní kategorie. Pokoje: skromné, 2lůžkové pokoje s vlastní koupelnou. Strava: snídaně a večeře (obvykle formou bufetu) s výjimkou přenocování v Camaguey (v Camaguey pouze snídaně, večeře za příplatek). V Guardalavace, na Cayo Santa Maria a ve Varaderu ubytování v hotelech **** (místní kategorie) all inclusive..CateringSnídaně a večeře (obvykle formou bufetu) s výjimkou Camaguey (tam se podává pouze snídaně). V Guardalavaca, na Cayo Santa Maria a ve Varaderu all inclusive..StravovanieRaňajky a večere (obvykle formou bufetu) kromě Camaguey (tam jsou len raňajky). V Guardalavaca, na Cayo Santa Maria a vo Varadere all inclusive..UbytovanieHotely *** miestnej kategórie. Chambers: skromné 2-lůžkové pokoje s vlastní koupelnou. Strava: raňajky a večere (obvykle formou bufetu) s výjimkou prenocovania v Camaguey (v Camaguey len raňajky, večera za príplatok). V Guardalavaca, na Cayo Santa Maria a vo Varadere ubytovanie v hoteloch **** (miestna kategória) all inclusive..



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.