Laos a Kambodža

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Laos, Kambodža
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem za 72 000 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Exotikou jihovýchodní Asie

Program zájezdu

1.-2. den

Odlet z Prahy, přílet do Bangkoku (Krung Thepu - Města andělů). Návštěva chrámu Wat Pho s obrovskou sochou ležícího Buddhy. Večer zažijeme kulturní šok na životem pulsující Khaosan Road a seznámíme se také s vynikající thajskou kuchyní.

3. den

Brzký ranní odlet do města Luang Prabang na břehu Mekongu - jedno z nejkrásnějších měst jihovýchodní Asie, ubytování na jednu noc. Pohádkové vodopády Kuang Si a možnost koupání v přírodních jezírkách. Kratší trek na vrchol vodopádů s úžasným výhledem (2 hod, ↑100 m, ↓100 m). Luang Prabang - večerní atmosféra noční trh.

4. den

Ranní rituál rozdávání rýžové almužny mnichům. Po řece lodí k vodopádům Tad Sae (2 hod, ↑100 m, ↓100 m). Pro zájemce možnost půldenního fakultativního výletu do záchranné stanice pro slony a lodí k vodopádům. Odpoledne krátký přejezd moderním vlakem do Vang Vieng. Ubytování na 2 noci, večerní posezení v některé z restaurací na břehu řeky.

5. den

Tropický kras okolo Vang Vieng s kuželovitými výrazné vápencové vrchy – na zapůjčených kolech kouzelnou krajinou mezi rýžovišti do jeskyně Tham Poukham, prohlídka, po ní koupání v Modré laguně přímo před jeskyní (15 km, ↑50 m, ↓50 m). Možnost prudšího výstupu na nedalekou vyhlídku s krásným výhledem na okolní krajinu (↑100 m, ↓100 m). Večerní poklidná atmosféra města se spoustou hospůdek s vyhlášenými palačinkami crepes.

6. den

Dopolední přejezd přes hory a vesničky do hlavního města Vientiane, odpolední krátká prohlídka hlavního města Laosu, nocleh 1 noc.

7. den

Ranní přelet z Vientiane na jih Laosu do města Pakse. Výlet k vodopádům Tat Fane, Tat Yuang a E-Tu v nedotčené džungli (1 hod, ↑50 m, ↓50 m). Krátká zastávka na plošině Bolaven u místních farmářů na ochutnávku domácí kávy a čaje. Kratší přesun autobusem a poté loďkou po Mekongu do proslulého labyrintu "Čtyř tisíc ostrovů" Si Phan Don. Nocleh na rajském ostrově Don Det 3 noci po sobě.

8. den

Výlet přes historický železniční most spojující ostrovy Don Det a Don Khong, procházka k majestátním vodopádům Somphamit na Mekongu (3 hod, ↑50 m, ↓50 m). Možnost koupání, posezení v baru, pozorování života ve vsi, případné půjčení kol.

9. den

Projížďka na kole k vodopádům Tad Khone a kolem ostrova Don Khong (15 km, ↑50 m, ↓50 m). Pro milovníky vodních sportů možnost celodenní plavby na kajaku po Mekongu krásnou krajinou "Čtyř tisíc ostrovů" až k hranici s Kambodžou.

10. den

Přejezd přes hranice do Kambodži. Večerní příjezd do turistického města Siem Reap, ubytování na 2 noci po sobě. Prohlídka centra města a krásný night market.

11. den

Perla Angkor Wat – prohlídka přeslavných zachovalých ruin největšího města světa předindustriální doby. Od brzkého rána až do soumraku s šancí na barevný východ i západ slunce nad khmerským chrámovým komplexem - nejslavnější Angkor Wat, džunglí zarostlý Tha Prohm, Angkor Thom, Bayon, ...

12. den

Přelet ze Siem Reap do Sihanoukville, města na pobřeží Thajského zálivu. Přeplutí do kouzelného ráje tropického ostrova Koh Rong, kde strávíme 2 dny a 3 noci.

13. den

Ostrov Koh Rong: Koupání v průzračném teplém moři, odpočinek na pláži či šnorchlování ze břehu. Fakultativně výlet za šnorchlováním či potápěním, možno i na vedlejší snový ostrov.

14. den

Místními tuk-tuky do vesnice Sok San, procházka po krásné pláži Long beach, k vodopádům v západní části ostrova Koh Rong. Koupání na pláži, odpočinek, zpět večerní lodí. Popíjení v jednom z bambusových barů přímo u pláže. Noční koupání ve svítícím planktonu, pro mnohé jeden z největších zážitků z celé Kambodže.

15. den

Návrat lodí na pevninu a busem do hlavního města Kambodže Phnom Penh – večerní či ranní odlet.

16. den

Návrat do Prahy.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.