Pobaltím na kole

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Litva, Lotyšsko, Estonsko
Typ ubytování Vlastní stany
Druh zájezdu Aktivní, na kolo
Cena za osobu celkem za 22 400 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Cyklistika pohádkovou krajinou Litvy, Lotyšska a Estonska

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd kolem 14 hod z Brna přes Olomouc a Ostravu, noční přejezd Polska.

2. den

Odpoledne ubytování v kempu (na 2 noci) a projížďka po pobřeží Baltského moře do oblíbeného přímořského letoviska Palanga s 500 metrů dlouhým molem, překrásnými písečnými plážemi, jedinečným muzeem jantaru a rozlehlou botanickou zahradou. (35 km)

3. den

Trajektem z Klajpedy na poloostrov Kurská kosa (UNESCO). Celodenní vyjížďka mezi rybářskými vesničkami a tradičními domky s originálními korouhvemi na střechách, zastávka na Hoře čarodějnic s řadou vyřezávaných soch. Ochutnávka místní speciality – uzené ryby. Koupaní v moři, kochání se písečnými dunami, díky nimž se Kurské kose přezdívá "Baltská Sahara" (55 km). Alternativně lze prodloužit o návštěvu města Klaipeda a dojet až do kempu (90 km).

4. den

Den bez kola. Autobusem k Hoře křížů. Odpoledne prohlídka historického centra Rigy (UNESCO) s proslavenými památkami - Rižský dóm, meziválečný Památník svobody. Přejezd do kempu v NP Gauja, ubytování na 2 noci.

5. den

Cyklistika v "Lotyšském Švýcarsku", NP Gauja. Budeme obdivovat zříceniny hradů Sigulda a ohromí nás Turaida, největší jeskyně v Pobaltí s romantickou pověstí. (50 km)

6. den

Den bez kola. Autobusem na největší estonský ostrov Saaremaa. Zastávka v tradiční vesničce Koguva, větrné mlýny v Angle a meteoritický kráter v Kaali. Ubytování v kempu na 2 noci v blízkosti města Kuresaare s působivým biskupským hradem.

7. den

Celodenní cyklistika po ostrově Saaremaa: Možnost volby etap: A: Návštěva hlavního města ostrova Kuresaare a větrných mlýnů, patřícím k symbolům ostrova i celého Estonska. B: K pobřežnímu NP Vilsandi. C: Podél pobřeží k majákům. V případě dobrého počasí možnost koupání v moři. (60 km)

8. den

Den bez kola. Prohlídka Tallinnu (UNESCO), hlavního města Estonska: pohádkové historické centrum, malebné středověké uličky, gotické domy a zachovalé hradby a na návrší Toompea, pravoslavná katedrála Alexandra Něvského. Ubytování v kempu v NP Lahemaa na 1 noc.

9. den

Celodenní vyjížďka po NP Lahemaa: krajem rašelinišť, bludných balvanů a rybářských vesniček na břehu Finského zálivu. Asfaltové i prašné cesty přes krásné lesy a bobří stezky až k moři (55 km). Návštěva vodopádů Jagala Juga a noční přejezd do Litvy.

10. den

Ráno příjezd do NP Aukštaitija, přezdívanému litevský "jezerní labyrint". Celodenní výlet na kole po parku s návštěvou jedinečného muzea včelařství a "výstup" na nejvyšší horu celého národního parku (177 m) s okouzlujícím výhledem. Možnost ochutnání místních kulinářských specialit jako jsou Litevské národní jídlo - knedlíky z brambor, plněné nejčastěji mletým masem. a šašliky (45 km).

11. den

Den bez kola. Prohlídka barokního Vilniusu (UNESCO), hlavního města Litvy: historické centrum s Gediminasovou věží, gotický kostel Sv. Anny nebo Brána úsvitu. Odpolední přejezd do Trakai

12. den

Na kole ke známému vodnímu hradu Trakai, bývalému sídlu litevských panovníků, uprostřed čistého jezera vhodného ke koupání. (30 km). Večerní odjezd a noční přejezd Polska.

13. den

Návrat přes Ostravu a Olomouc do Brna v odpoledních hodinách.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.