Maďarské národní parky, víno a termály

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Maďarsko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem za 9 800 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Pohodová turistika v severním Maďarsku

Program zájezdu

1. den

Večerní odjezd z Brna přes Bratislavu, noční přejezd Slovenska.

2. den

Okružní túra z obce Aggtelek centrální částí národního parku do Jósvafö a působivou krasovou krajinou zpět do Aggtelek (5 hod, ↑400 m, ↓400 m). Volitelné zkrácení etapy a odpolední prohlídka jeskyně Baradla a následný přejezd autobusem na místo ubytování v Bogács. Podle chuti a času možná návštěva místního termálního aquaparku.

3. den

Z opatství Bélapátfalva kolem cisterciánského kláštera na vrchol Bél-Kó (815 m) a přes lesní muzeum k závojovému vodopádu Fátyol v údolí Szalajka až do vesnice Szilvásvárad se státním hřebčínem lipicánů (6 hod, ↑550 m, ↓550 m). Cestou na ubytování možná návštěva unikátních termálních lázní Saliris Resort v obci Egerszalók s kaskádovitým úbočím travertinového svahu a vápennými jezírky připomínajícími turecké Pamukalle.

4. den

Přejezd autobusem na okraj města Miskolc a odtud údolím kolem kaskádovitého vodopádu Mésztufa zúgó na náhorní plošinu Csókás s množstvím jeskyní. Sestup do údolí k údolnímu jezeru Hámori-tó a vesničce Lillafüred (4 hod, ↑300 m, ↓300 m). Návštěva přírodních termálních jeskynních lázní Barlangfürdo.

5. den

Výšlap v masivu vyhlídkového vrcholu Vár-hegy, případně až na vrchol, sestup úbočím nad Bogács (5 hod, ↑450 m, ↓450 m). V případě nepřízně počasí možná návštěva termálů v Egeru nebo v Győru. Odpolední přejezd Maďarska přes Bratislavu, příjezd do Brna ve večerních hodinách.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.