Maďarsko - Mtb v národních parcích

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Maďarsko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na kolo
Cena za osobu celkem za 10 400 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Severní Maďarsko - parky, termály, víno, čaBajky

Program zájezdu

1. den

Večerní odjezd z Brna přes Bratislavu, noční přejezd Slovenska.

2. den

Z obce Aggtelek pohraničím přes Kečovo a po hřebeni hlubokými lesy až pod zříceninu hradu Szádvár. Údolím zpět přes Jósvafö do Aggtelek (50 km, ↑1000 m, ↓1000 m). Volitelné zkrácení etapy a odpolední prohlídka jeskyně Baradla a následný přejezd autobusem na místo ubytování v Bogács. Podle chuti a času možná návštěva místního termálního aquaparku.

3. den

Z Bogács mezi vinicemi do sedla Völgyfőház a dále po hřebeni pod vyhlídku Vár-hegy, zábavný sjezd do Felsőtarkány. Táhlým stoupáním až na vyhlídku Bél-kő a sjezd do údolí Szalajka a Szilvásvárad s hřebčínem lipicánů (60 km, ↑1100 m, ↓900 m). Cestou na ubytování možná návštěva unikátních termálních lázní Saliris Resort v obci Egerszalók s kaskádovitým úbočím travertinového svahu a vápennými jezírky připomínajícími turecké Pamukalle.

4. den

Z Bogács údolím kolem pomníku Tájház a planiny Pazsag nad vesnici Répáshuta. Dále po loukách náhorní plošiny a úbočím do Bükkszentkereszt, zážitkový sjezd do termálů v Miskolctapolca (65 km, ↑900 m, ↓900 m). Návštěva přírodních termálních jeskynních lázní Barlangfürdo nebo alternativně ježdění v bikeparku Lillafüred.

5. den

Přejezd autobusem nad ves Répáshuta, odtud k vyhlídce Szikla a sjezdem v úbočí k osadě Hollóstető, dále do dlouhého údolí k obci Cserépfalu a do místa ubytování v Bogács (35 km, ↑400 m, ↓800 m). V případě nepřízně počasí možná návštěva termálů v Egeru nebo v Győru. Odpolední přejezd Maďarska přes Bratislavu, příjezd do Brna ve večerních hodinách.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.