Poznávací zájezd Malajsie, Singapur a ostrov Langkawi

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Malajsie, Malajsie, Singapur, ostrov Langkawi
Název ubytování Poznávací zájezd Malajsie, Singapur a ostrov Langkawi
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 74 960 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Jedinečná výprava za magickou kulturou Malajsie a půvabnou elegancí Singapuru.

Také vás fascinují kontrasty? Vyrazte s námi na pohodový poznávací zájezd srdcem jihovýchodní Asie! V nadčasových metropolích Singapur a Kuala Lumpur nevyjdeme z úžasu nad moderní architekturou. Z výšin mrakodrapů se přesuneme na čajové plantáže, kde budeme svědky tradiční výroby čaje. Odtud se ještě s chutí výborného čaje na jazyku přesuneme do pestrobarevných koloniálních měst. Dozvíme se více o bohaté historii regionu, který je považován za kolébku místního náboženství a kultur. Ostatně bohatě zdobené chrámy různých náboženství nás budou doprovázet celým zájezdem. Nabyté zážitky a dojmy budeme vstřebávat v pohodlí 4* resortu pod palmami na ostrově Langkawi. Pojďte s námi objevit novou kulturu, ochutnat svěží asijské pokrmy, dozvědět se více o životě daleko od našich končin a relaxovat na písčitých plážích! Malajsie a Singapur vás příjemně překvapí.  
Základní informace
Světové metropole Singapur, Kuala Lumpur a jejich architektura Čajové plantáže Pestrobarevná města koloniálního charakteru Gastronomický mix a food tour v Kuala Lumpur 5 nocí ve 4* resortu na ostrově Langkawi Ubytování
Během celého pobytu budeme ubytováni ve 4* hotelech se snídaní. Na ostrově Langkawi budeme ubytováni ve 4* resortu Dash Resort Langkawi přímo na pláži. 
Stravování
V ceně zájezdu je ubytování se snídaní. Oběd probíhá „v terénu“. Na večeři můžete vyrazit do okolních restaurací a ochutnávat tak místní kuchyni. V ceně máte zahrnutý jeden typický malajský oběd.

Program zájezdu

1. den, Odlet do Singapuru

Odlétáme z Prahy do Singapuru s přestupem v Istanbulu.

2. den, Přílet do Singapuru

Přílet do Singapuru, transfer na hotel a osobní volno. Ubytování Singapur.          

3. den, Lví město – Singapur, nejčistější město světa.

Čeká nás první seznámení se Singapurem neboli Lvím městem, jak se mu přezdívá. Po snídani se vydáme na jeho prohlídku. Navštívíme Indickou čtvrť, kde na nás dýchne atmosféra starého Singapuru, budeme brouzdat uličkami a ochutnáme indické dobroty. Poté se přesuneme k zátoce Marina Bay, kde se seznámíme s Merlionem, národní symbolem, jež připomíná skromné začátky Singapuru jako rybářské vesnice. Odsud se nám naskytne krásný výhled na Singapur. Poté projedeme moderním centrem, finanční čtvrtí až do čínské čtvrtě, kde i přesto, že se usídlili Číňané, najdeme zde jeden z nejstarších hinduistických chrámů.  Poslední dnešní zastávkou bude Gardens by the bay s futuristickými stromy, které dosahují výšky až 50 metrů a jsou spojeny lávkami, po kterých se projdeme. Zážitek, na který se nezapomíná. Odpoledne následuje osobní volno nebo možnost s průvodcem navštívit botanickou zahradu, kde najdeme mimo jiné největší sbírku orchidejí na světě. 

4. den, Za poklady peranakanské kultury

Tento den se vydáme za kulturou Peranakanů, což jsou potomci čínských přistěhovalců, kteří se usídlili v Singapuru. Dozvíme se o jejich historii a přetrvávajících tradicích. Projdeme se vyhlášenou ulicí Joo Chiat, která je lemována barevnými koloniálními domečky s ozdobnými fasádami. Kdo bude mít zájem bude moci ochutnat peranakanskou gastronomii, která si i v tomto multikulturním městě udržela své postavení. Poté navštívíme „spice garden“ neboli farmu s kořením, kde se seznámíme s různými druhy koření používaných v místní kuchyni a tradiční medicíně.  

5. den, Koloniální Melaka a přesun do Kuala Lumpur

Rozloučíme se Singapurem a vyrazíme do pulzující metropole Kuala Lumpur. Po cestě se zastavíme v koloniálním městečku Melaka (UNESCO), které je významným historickým přístavem a hraje všemi baravami. Projdeme si historickou Melaku, necháme na sebe dýchnout časy dávno minulé a poplavíme se lodí po řece, odkud se nám naskytne výhled na tradiční vesnici Morten s tradičními malajskými domy. Ubytujeme se v Kuala Lumpur.

6. den, Metropole Kuala Lumpur

Po snídani nás čeká dopolední prohlídka moderní metropole Kuala Lumpur. Budeme pozorovat ostrý kontrast mezi indicko-maurským architektonickým stylem a ultramoderními budovami. Začneme návštěvou nejstaršího parku v Kuala Lumpur Lake Garden, založen byl v roce 1888. Zastavíme se u národní mešity Masjid Negara a nezapomeneme se podívat na významnou dominantu Kuala Lumpuru, tedy budovu vlakového nádraží postavenou v maurském stylu. Pokračovat budeme k náměstí Nezávislosti a k mrakodrapům Petronas Tower, které byly do roku 2004 nejvyššími budovami na světě. Prohlídku zakončíme návštěvou továrny na kakao a čokoládu.  Odpoledne bude následovat osobní volno a k večeru vyrazíme objevovat poklady asijské kuchyně. Food tour začneme v čínské čtvrti, odkud si uděláme pěší prohlídku z chrámu Ts Ya na centrální trh. Po cestě ochutnáme slavné místní Roti Canai a Teh Tarik, nudle Wantan + čínský čaj. Projdeme se k hinduistickému chrámu Mariamam a povedený den zakončíme u mrakodrapu Merdeka 118, jež je druhý nejvyšší mrakodrap světa.

7. den, Čajové plantáže a hinduistická svatyně

Dnes se vydáme na čajové plantáže Cameron Highlands. Než však dorazíme do cíle, zastavíme se po cestě u hinduistické svatyně Batu Caves a vodopádu Lata Iskandar. Poté nás už čeká prohlídka čajové plantáže BOH a továrna na čaj. Zde budete svědky tradičního procesu výroby čaje. Zastavíme se také na jahodové farmě a místním trhu, kde se prodává místní zelenina, ovoce a květiny. Kdo bude mít zájem, může vyzkoušet typický anglický odpolední čaj a koláček.

8. den, Cesta na ostrov Penang – Perla orientu a města Ipoh a Kuala Kangsa

Vyrážíme na ostrov Penang, známý jako „Perla Orientu“. Po cestě na Penang navštívíme města Ipoh a Kuala Kangsar. V Ipoh si uděláme zastávky na focení vlakového nádraží z 18. století, projdeme se bývalou ulicí konkubín, dříve plné neřestí a dnes tu najdeme slavné restaurace, stylové kavárny. Nemineme ani uličku s místním pouličním uměním. Kdo bude mít zájem, může ochutnat oblíbené kuře s fazolovými klíčky. Poté pokračujeme přes královské město Kuala Kangsar, kde spatříme mešitu Ubudiah a palác Iskandariah a Istana Kenangan. Přejedeme přes jeden z nejdelších mostů na světě a dorazíme na Penang, kde se ubytujeme. 

9. den, Poznávání ostrova Penang

Penang má opravdu co nabídnout. Čeká nás celodenní výlet po ostrově s tradičním obědem v ceně. Projdeme se k Queen Victoria Memorial Clock Tower, hodinová věž v maurském stylu, navštívíme plovoucí vesnici na kůlech Clan Jetty. Navštívíme několik významných chrámů a poté se vydáme na místní trh Chowrasta Bazaar. Uvidíme také hadí chrám a lanovkou vyjedeme k největšímu malajsijskému chrámovému komplexu Kek Lok Si.

10. den, Směr Langkawi

Přelet na ostrov Langkawi. Ubytování ve 4* resortu přímo na pláži.

11. - 14. den, Relax na písčitých plážích, možnost fakultativních výletů

Čas pro váš relax na písčitých plážích. Koupání a odpočinek. Nebo možnost využít nabídku fakultativních výletů po ostrově, kterou vám představí průvodce.

15. den, Odlet od Prahy

Transfer na letiště, odlet místním přeletem do Kuala Lumpur. Odtud pak let do Prahy s přestupem v Istanbulu.

16. den, Přílet do Prahy

Přílet do ČR. Experitour si, především v závislosti na počasí nebo dopravě, vyhrazuje právo změnit naplánovaný program. Změnou programu se rozumí, že některá výše zmíněná místa nemusíme navštívit vůbec. Náš tým ale udělá maximum pro to, abyste o nic nepřišli.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.