Maroko II 6. 9. - 17. 9. 2024

****
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Maroko
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 54 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Navazující program - marocký sever - Střední Atlas - přímořská města - v doprovodu Mgr. Jana Pěchoty

Program zájezdu

1. den

6. 9. pátek – sraz účastníků zájezdu v Praze na Letišti Václava Havla ve odletové hale Terminál 2 v 10:30 hod., odlet v 12:35 hod. s přestupem v Paříži. Přílet do Casablanky ve 21:00 hod., přejezd do hotelu v Rabatu, ubytování, nocleh.

2. den

7. 9. sobota – snídaně, cesta podél pobřeží Atlantiku na sever. Po cestě se zastavíme na prohlídku v pobřežním městě Asíla (Assilah) s koloniální architekturou a na vykopávkách římského města Lixus s jediným dochovaným amfiteátrem v Maroku. Navštívíme také Herkulovu jeskyni – rozsáhlý jeskynní komplex u hladiny Atlantiku a od majáku na mysu Spartel uvidíme rozhraní Středozemního moře a Atlantského oceánu. Ubytování v Tangeru, večeře, nocleh.

3. den

8. 9. neděle – snídaně, prohlídka Tangeru, města ležícího naproti Gibraltaru s pestrou koloniální minulostí, které kromě sídla zahraničních diplomatů bylo též oblíbeným místem spisovatelů (W. Burroughs, T. Williams, T. Capote), hudebníků (Rolling Stones, Jimi Hendrix), malířů (H. Matisse, E. Delacroix) a špiónů. Projdeme historickou část města (okolo hrobky Ibn Battúty – muslimského Marca Pola), navštívíme palác marockých sultánů (známý například z bondovky Dech života) i bývalé americké velvyslanectví, v jehož budově se dnes nachází muzeum, přejezd do Tetuánu (Tétouan). Prohlídka Tetuánu (UNESCO), bývalého hlavního města španělského protektorátu a útočiště andaluských muslimů a židů v době reconquisty, kde unikátně kontrastují španělské koloniální vlivy s tradiční marockou kulturou. Ubytování v Tetuánu, večeře, nocleh.

4. den

9. 9. pondělí – snídaně, přejezd do Šefšáwenu (Chefchaouen, Xaven). Prohlídka města Šefšáwen, ležícího v kopcích pohoří Ríf, které první cizinec ze Západu navštívil až v roce 1883. Procházka jeho slavnou modrou medínou k mešitě, která se tyčí v kopcích nad městem a poskytuje krásný výhled na město i jeho okolí, a návštěva kasby – pevnosti v centru města. Ubytování v Šefšáwenu, večeře, nocleh.

5. den

10. 9. úterý – snídaně, přejezd do městečka Múláj Idrís Zerhún a prohlídka tohoto města, které je považováno za nejposvátnější místo Maroka. Přejezd a ubytování ve Fesu, večeře, nocleh.

6. den

11. 9. středa – snídaně, přejezd přes Střední Atlas a cedrové lesy obývané makaky. Po cestě navštívíme také horské středisko Ifrán (Ifrane), vybudované pro francouzské koloniální úředníky a vojáky, které vyniká alpskou architekturou. Zastavíme se v berberském městě Azrú (Azrou) a na kaskádách u pramenů řeky Um er-Rbia (Oum Errabiâ). Ubytování ve městě Chenífra, večeře, nocleh.

7. den

12. 9. čtvrtek – snídaně, přejezd do Vysokého Atlasu k Uzúdským kaskádám (Ouzoud), největší marocké soustavě vodopádů vysoké 110 m. Ubytování v hotelu nedaleko kaskád, nocleh, večeře.

8. den

13. 9. pátek – snídaně, přejezd do Marrákeše (UNESCO) se zastávkou u skalního mostu Imi n’Ifri. Prohlídka historického centra Marrákeše, jednoho z nejproslulejších měst celé Afriky. Navštívíme některé marrákešské památky, jako například Tajnou zahradu či Ben Júsufovu madrasu ze 16. století (dříve největší náboženskou univerzitu v severozápadní Africe) a muzeum sídlící v bývalém paláci paši Marrákeše. Den je zakončený večerní návštěvou proslulého náměstí Džemaa el-Fna. Ubytování Marrákeš, večeře, nocleh.

9. den

14. 9. sobota – snídaně, přejezd oblastí arganových stromů do pobřežního města Essaouira, původně nejodlehlejší fénické kolonie, později portugalské obchodní stanice a pevnosti a jednoho z nejdůležitějších přístavů Maroka, dnes malebného a poklidného městečka, které je známé řezbářskými dílnami, produkcí tradiční hudby a které je díky svému opevnění zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO. Ubytování Essaouira, večeře, nocleh.

10. den

15. 9. neděle – snídaně, cesta podél pobřeží na sever. Zpestřením tohoto přejezdu bude kromě překrásných výhledů na oceán i návštěva majáku na útesech. Odpočinek na plážích Atlantiku či u nejdelší přílivové laguny Maroka v lokalitě vyhlášené specialitami z ryb, humry a vlastní odrůdou ústřic. Ubytování na hotelu ve městě Oualidia, večeře, nocleh.

11. den

16. 9. pondělí – snídaně, přejezd podél pobřeží do Casablanky a prohlídka koloniální části města s architekturou ve stylu Art Deco. Ubytování Casablanka, večeře, nocleh.

12. den

17. 9. úterý – snídaně, přesun na letiště v Casablance, odlet v 10:20 hod. s přestupem v Paříži, přílet do Prahy na Letiště Václava Havla v 19:05 hod.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.