Nepál - krajem Šerpů pod Everestem

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Nepál
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem za 64 400 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Trekking v údolí Khumbu pod Mt. Everestem s podporou nosičů a noclehy na chatách

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy.

2. den

Přílet do Kathmandu, ubytování v hotelu ve čtvrti Thamel. Vyřízení formalit k treku.

3. den

Atraktivní let z Kathmandu do Lukly na slavné letiště Tenzing–Hillary (2800 m). Předání zavazadel nosičům. Trek do vesnice Monjo, vstupní brány do národního parku Sagarmatha. (6 hod, ↑350 m, ↓350 m)

4. den

Krátký, ale poměrně strmý výstup do centra národu Šerpů a turistického ruchu – slavný Namche Bazaar (3480 m). Namche je centrem celého údolí Solo Khumbu, na místních tržnicích je neobyčejně rušno. Možnost dokoupit levné i značkové turistické vybavení. (4 hod, ↑700 m, ↓50 m)

5. den

Aklimatizační den – odpočinek v Namche. Možnost návštěvy informačního centra NP Sagarmatha s výhledem na Mt. Everest a muzea Šerpů. Doplňování sil v místních vyhlášených restauracích, pekárnách a kavárnách.

6. den

Trek do vesnice Thame (3750 m) v údolí řeky Bhote Kosi. (5 hod, ↑500 m, ↓250 m)

7. den

Z Thame přes vesnici Khunde (3850 m) do Khumjungu (3800 m). Obě vesnice si oblíbil Sir Edmund Hillary, který v Khunde postavil nemocnici a v Khumjungu školu. Zajímavé jsou i barevně sjednocené zelené střechy. (6 hod, ↑550 m, ↓500 m)

8. den

Túra do oblíbeného poutního místa Tengboche (3850 m) s vyhlášeným klášterem - gompou, který kdysi patřil k nejrozlehlejším stavbám v oblasti. Jedinečná příležitost k fotografiím modlitebních vlaječek, působivého vrcholu Ama Dablam (6812 m) a také Everestu (8848 m). Pravidelná večerní i ranní puja s mantrami mnichů. (5 hod, ↑600 m, ↓500 m)

9. den

Z Tengboche přes údolí řeky Dudh Kosi zpět do Namche Bazaar. (5 hod, ↑200 m, ↓500 m)

10. den

Sestup do údolí řeky Dudh Kosi do vsi Monjo. (3 hod, ↑50 m, ↓700 m)

11. den

Návrat do Lukly. Závěr treku, rozloučení s místním průvodcem a nosiči. (5 hod, ↑350 m, ↓350 m)

12. den

Odlet z Lukly. Prohlídka historického centra Kathmandu navždy změněného zemětřesením v roce 2015 – dřevěné pagodovité hinduistické chrámy na náměstí Durbar Square, svatí muži „sádhuové“, tibetská stúpa Kathesimbu.

13. den

Rezerva pro případ posunutí letu z Lukly nebo jiných nenadálých okolností. Jinak dokončení prohlídky Kathmandu: Pashupatinath – spalovací gháty a obřady na břehu řeky Bagmati; bělostný Bodhnath – jedna z největších stúp na světě; velká buddhistická stúpa Swayambunath, díky svým zvířecím obyvatelům zvaná „Opičí chrám“. Alternativně je možné si zaplatit populární rafting. Večeře v některé z vyhlášených horolezeckých hospod s četnými stopami českých horolezců.

14. den

Odlet z Nepálu a návrat do Prahy.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.