Královské Holandsko + Významné Umělecké Sbírky + Moderní Rotterdam (letecky z Pr

****
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Nizozemsko
Ubytování 4* hotel v Haagu
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 33 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Po stopách nizozemských dynastií… Nahlédnete do života panovníků na zámku Het Loo a v jeho zahradách. V Haagu nevynecháte sídlo Binnenhof či palác Noordeinde. Poznáte dějiny rodu Oranžských v Delftu i Vermeerovy obrazy. Perly umění zhlédnete v muzeu Kröller-Müller či Mauritshuisu a nevšední architekturu v Rotterdamu. Zažijte královské Holandsko – dopřejte si porci umění a historie!

Popis ubytování

ubytování ve 4* hotelu ve dvoulůžkových či třílůžkových pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den

Po příletu do Amsterdamu přejedeme vlakem do Haagu, kde se ubytujeme. Dle časových možností se vydáme na procházku městem, při které nemineme Binnenhof či královský palác. Dle letového řádu a času ubytování první seznámení s Haagem. Projdeme se historickým centrem kolem Binnenhofu, který byl po staletí nejen sídlem holandských hrabat, ale i centrem politického dění. Zajdeme se podívat ke královskému paláci Noordeinde, kde se seznámíme s historií královského rodu Oranžských, projdeme se královskou zahradou a uvidíme sochy nejdůležitějších představitelů královského rodu. Můžeme navštívit i slavné Panorama Mesdag.  Den můžeme zakončit posezením v milých pouličních zahrádkách a společnou večeří v útulných místních restauracích.

2. den

Madurodam nám dnes představí Holandsko v malém měřítku. K moři zavítáme v Scheveningenu a objevíme spojitosti města Delft s královskou rodinou a známými malíři.  Místní tramvají se přesuneme do Madurodamu, kde se nám ukáže Nizozemí jako na dlani – významná města v podobě miniatur – s jejich dominantami a památkami, katedrálu s královským průvodem, letiště Schiphol, závodní dráhu, železnici a mnohá nádraží, uličky starobylých měst – vše v pohybu. Ohromující areál s překrásně provedenými stavbami z celého Holandska. Poté popojedeme opět tramvají na slavné pláže lázeňského Scheveningenu, projdeme se po mole, okusíme vlny a vítr. Předvede se nám síla a krása Severního moře. I zde je možné ochutnat pravé holandské speciality – od ryb až po sladké vafle a jiné dobroty. Zavítáme zejména však do Delftu, významného místa královského rodu Oranžského. Čeká nás malebné městečko, kde žil Vilém Oranžský a také proslulý malíř Vermeer. V Novém kostele najdeme náhrobek Viléma i s jeho věrným psíčkem. Zde se konají královské pohřby a jsou zde pohřbeni všichni členové holandské královské rodiny. Prohlédneme si městečko s náměstím a radnicí, s prodejnami typické modrobílé delftské keramiky. Navštívíme Vermeerův dům s kopiemi jeho obrazů, zajdeme do Starého kostela, kde je právě Vermeer pohřben, a tam také najdeme místa posledního odpočinku i jiných významných holandských osobností. A to už jsme u Prinsenhofu, kde lze spatřit díru po kulce vystřelené při jednom z mnoha atentátů na Viléma Oranžského.  Společně návrat do Haagu.

3. den

Čekají nás zahrady paláce Het Loo v Apeldoornu, který zatím davům turistů uniká. Poznáme umělecké poklady Kröller-Mülleru a v podvečer se zastavíme ve starobylém Utrechtu.  Po snídani vyrazíme objednaným autobusem do Apeldoornu, u něhož se nachází honosný palác Het Loo a nádherné zahrady, přeměněné královskou rodinou na muzeum pro veřejnost. Po prohlídce budeme autobusem pokračovat do muzea Kröller-Müller – jedné z nejúžasnějších světových sbírek umění – uvidíme 87 obrazů van Gogha, obrazy Renoira, Seurata, Moneta, Mondriana, Picassa a spoustu soch v zahradách muzea (Bourdelle, Henry Moore, Rodin, Maillol atd.), které jsou největšími uměleckými zahradami v Evropě.  Cestou zpět se zastavíme v Utrechtu, starobylém univerzitním městě, protkaném vodními kanály, na kterých plují čluny a vyhlídkové loďky. Kolem sedí lidé v kavárničkách a restauracích a užívají si příjemné chvíle v malebném prostředí. Vystoupáme na věž Domtoren a prohlédneme si město z výšky. Na závěr se necháme uchvátit geniem loci gotického kostela Domkerk. 

4. den

Dnes se vydáme vlakem do Rotterdamu a objevíme jeho moderní renomé, které je spojeno se smutnými historickými milníky.  Rotterdam nás nejprve ohromí odvážnou budovou nádraží, mimochodem její tvůrci budou navrhovat i nové nádraží v Brně, a poté pojedeme tramvají na obhlídku neuvěřitelné moderní architektury, která se v Rotterdamu nachází. V roce 1940 bylo město zničeno bombardováním v obrovském rozsahu, což připomíná socha Osipa Zadkina. Obyvatelé se ale po válce pustili do rozsáhlé obnovy a rozmanitost staveb a odvaha architektů je skutečně fascinující. Uvidíme futuristické bydlení Kubus a spoustu dalších neuvěřitelných budov. Spatříme je nejen při procházce městem, ale také při výhledu z věže Euromast, která se vypíná nad přístavem do výšky 185 metrů. Ve večerních hodinách návrat na ubytování v Haagu. 

5. den

V závislosti na letovém řádu bude po snídani následovat individuální program v Haagu a poté přejezd do Amsterdamu a odlet zpět do ČR. Dle času odletu bude dnešní program věnován případně individuálnímu volnu, které je možné využít například k návštěvě obrazárny Mauritshuis (obrazy Vermeera, Rembrandta, Halse, Rubense…). Poté bude následovat přejezd vlakem na letiště v Amsterdamu a odlet do Prahy. 

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadlo v ceně zájezdu: dvě kabinová zavazadla kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 35 x 25 cm a max. hmotnosti 10 kg malé kabinové zavazadlo (kabelka, laptop) o rozměrech 40 x 30 x 15 cm a max. hmotnosti 2 kg tato zavazadla patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček Zavazadlo za příplatek 2 900 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.