To nejlepší z Amsterdamu + Farmářský Haarlem + Holandské Pláže na Kole (letecky

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Nizozemsko
Ubytování 3* hotel v Haarlemu
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 28 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Holandsko… Gurmánské, voňavé, tradiční. Projdete se Haarlemem, klidným městem dvorků a parků. Vyzkoušíte zdejší rybí speciality i výrobky místních farmářů. Zažijete sýrové trhy v Alkmaaru a projížďku po říčních kanálech Amsterdamu. Nahlédnete pod pokličku historie i výroby dřeváků v Zaanse Schans. A projedete se na kolech podél pláží. Vymaňte se z rutiny a dopřejte si Holandsko! 

Program zájezdu

1. den

Po příletu do Amsterdamu se přesuneme do Haarlemu. V případě příznivého letového řádu se vydáme do historického centra města. Nasajeme zdejší atmosféru a možná ochutnáme i místní speciality. Po příletu do Amsterdamu se přemístíme do Haarlemu, kde se ubytujeme.  S Haarlemem se seznámíme procházkou historickým centrem města, kterým se vine řeka Spaarne a městské kanály. Dle možnosti už dnes ochutnáme rybí speciality vyhlášeného rybářského rodu Leo van Rijn (kibbeling /obalované a fritované kousky tresky s majonézou/, krevety, makrely, haring /naložený syrový sleď s cibulkou a sladkým okurkem/ a další dobroty), případně společně povečeříme.

2. den

Celý den strávíme v Amsterdamu. Poznáme jeho všehochuť, od klidných zákoutí až po oblíbené trhy, květinový či bleší, od sportovního stadionu Ajaxu až po muzejní skvosty. Vlakem se přesuneme do Amsterdamu. Od působivé nádražní budovy zahájíme prohlídku města stylově – plavbou vodními kanály. Projedeme lodí „náhrdelník grachtů“ a uvidíme město z jiné perspektivy. Poté půjdeme od budovy nádraží k náměstí Dam s královským palácem a kostelem, kde probíhaly důležité obřady královské rodiny, k Begijnhofu, krásnému klidnému místu se zahradou, anglikánským kostelíkem a kaplí, oáze klidu v rušném městě. Za Mincovní věží projdeme plovoucí květinový trh, kde nakoupíte vše od cibulek černých tulipánů až po zahradní květinové dekorace, suvenýry a doplňky interiéru. Přes řeku Amstel dojdeme až k budově Opery a za ní pak na slavný bleší trh na Waterlooplein. Nemůžeme vynechat ani slavný trh Albert Cuypmarkt. Zde můžeme opět okusit místní speciality od sýrů přes uzeniny až po ryby nebo také koupit oblečení, módní doplňky, výrobky z kůže a samozřejmě spoustu suvenýrů. Uvidíme také krásný most Blauwbrug, zvedací mosty, hausboty a spousty lidí na kolech, která zde vládnou i s loděmi jako hlavní dopravní prostředek. Můžeme se projít kolem Rembrandtova domu kolem budovy Městských vah do čtvrti červených luceren, kolem Oude Kerk (Starý kostel) a obohatit naši procházku dalšími zajímavostmi, např. obhlédnout stadion J. Cruiffa slavného fotbalového klubu Ajax nebo navštívit některé z amsterdamských muzeí. Záleží na tom, o co projevíte větší zájem. Navečer návrat vlakem do Haarlemu a případná procházka večerním městem a posezení v místních hospůdkách.

3. den

Dopoledne nás čeká gurmánský zážitek. Vyrazíme na sýrové trhy do Alkmaaru. Odpoledne se projdeme skanzenem v Zaanse Schans a prohlédneme si nejen tradiční mlýny. Přejezd vlakem do Alkmaaru na slavné dopolední sýrové trhy s bohatým programem. Uvidíme 3–4 týmy nosičů sýrů, nákupčích, stylových prodavaček sýrů a zajímavou soutěž v rychlosti nošení bochníků sýrů na nosítkách, jejich vážení a posuzování kvality. Odoláte množství lákadel – sýrů ve všech podobách a velikostech? Po poledni odjedeme vlakem do Zaanse Schans, překrásného „muzea pod širým nebem“, jak říkají skanzenu Holanďané. Zde budete mít možnost navštívit mlýny na olej, barviva, mouku, hořčici nebo sloužící jako čerpadlo. Právě tyto mlýny totiž vysušovaly moře, aby Holanďané získali nový prostor pro bydlení, pro obživu a jako pastviny, tzv. poldery. Uvidíme, jak se vyrábějí dřeváky, které si můžete i koupit v obchůdku se suvenýry. Můžeme také okusit netradiční podobu palačinek, od slaných až po ty se slaninou nebo šlehačkou a ovocem v místní palačinkárně. Návrat zpět do Haarlemu s průvodcem či individuálně. 

4. den

Dnes vyrazíme na farmářské trhy v Haarlemu. Závěr našeho holandského dobrodružství zakončíme stylově, projížďkou podél pláží na kolech. Dnes navštívíme velké sobotní trhy v srdci Haarlemu u slavného kostela Bavokerk, kde bude zase nepřeberné množství úžasných specialit od místních farmářů, sýrařů, rybářů a řemeslníků. Odpoledne se vydáme na kole k moři, k širokým plážím s restauracemi a kavárničkami táhnoucími se od Bloemendaala aan Zee, kolem okruhu Grand Prix F1 až po Zandvoort. Se zájemci se projedeme kolem moře, posedíme u kávy, vína nebo piva na pláži a budeme se kochat pohledem na Severní moře (Noordzee). Projížďka je příjemná a nenáročná po rovinatém terénu.  

5. den

Dle letového řádu přesun na letiště a odlet zpět do Prahy. Dle časových možností a letového řádu možnost návštěvy muzeí v Amsterdamu nebo v Haarlemu. V Amsterdamu lze navštívit muzeum van Gogha, Rijkmuseum nebo dům Anny Frankové. V Haarlemu budete mít možnost navštívit Frans Hals Museum, Teylers Museum, kde se dozvíte informace o současném umění a přírodních vědách.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadlo v ceně zájezdu: dvě kabinová zavazadla kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 35 x 25 cm a max. hmotnosti 10 kg malé kabinové zavazadlo (kabelka, laptop) o rozměrech 40 x 30 x 15 cm a max. hmotnosti 2 kg tato zavazadla patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček Zavazadlo za příplatek 2 900 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění

Vstupné

Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem: Van Gogh Museum Dospělý 650.00 Kč Dům Anny Frankové Dospělý 500.00 KčDítě 220.00 KčJiný 50.00 Kč



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.