To nejlepší z Amsterdamu + Projížďka po Ostrově Texel + Tradiční Sýrové Trhy (le

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Nizozemsko
Ubytování 3* hotel v Den Helderu a Amsterdamu
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 30 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Idylický venkov, všudypřítomná vůně sýrů i květin… a nizozemská „nej“ z první ruky. Projedete se na kole ke krásné pláži ostrova Texel. Při procházce po písečných dunách objevíte krásu zdejší krajiny. V Alkmaaru budete sledovat sýrové dění a koštnete lahodný mok. Vyrazíte na Albert Cuypmarkt, trh květin i na plavbu říčními kanály. Vymaňte se z rutiny a poznávejte Holandsko!
 

Popis ubytování

ubytování ve 3* hotelu ve dvoulůžkových či třílůžkových pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den

Po příletu do Amsterdamu se přesuneme do města Helder.  Odlet z Prahy. Po příletu se dopravíme na hotel ve městě Helder, kde bude následovat případná krátká procházka jako první seznámení s místem. 

2. den

Vydáme se na idylický venkovský ostrov Texel, kde strávíme příjemný čas projížďkou do severní části ostrova. Můžeme se také projít po písečných dunách a ochutnat zdejší rybí speciality. Po snídani se přesuneme trajektem z přístavu Den Helder na ostrov Texel, největší z Fríských ostrovů. Zde nás čeká celodenní program. Budeme mít možnost vypůjčit si kolo a vydat se na severní část ostrova ke krásné písečné pláži a majáku Eierland nebo třeba k Ecomare – záchranné zvířecí stanici, kde se starají převážně o zraněné tuleně (nenáročná cca 25 kilometrů dlouhá projížďka, zpět autobusem). Po ostrově jezdí samozřejmě i autobus, bude tedy možnost projet se po ostrově v autobusu a projít se po zdejších písečných dunách. Místní restaurace nabízí příjemné posezení i ochutnávku rybích specialit. Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.

3. den

Dnešek strávíme v městečku Alkmaar, proslaveném tradičními sýrovými trhy. Vyrazíme i do muzea piva De Boom a okoštujeme oblíbený holandský mok. Ráno po snídani se vydáme do městečka Alkmaar, místa konání slavných sýrových trhů, při nichž již více než 250 let každý pátek nosiči v bílých oblecích, dřevácích a slaměných kloboucích přinášejí dřevěná nosítka s nákladem až 600 kg sýru a kupující vybírají, proklepávají a smlouvají. Vydáme se také do muzea piva De Boom, kde budeme mít možnost posedět u oblíbeného moku a ochutnat i některou z pochoutek, které se v Nizozemsku k pivu podávají (např. krokety). Odpoledne budeme mít čas na procházku krásnými úzkými uličkami v okolí náměstí, prohlédnout si místní obchůdky (např. s typickými dřeváky) a nakoupit si suvenýry. V podvečer se přesuneme do Amsterdamu, kde bychom se podívali do populární čtvrti červených luceren neboli také do čtvrti „De Wallen“ plné úzkých, malebných uliček a kanálů. Domy zde mají charakteristické špičaté štíty a nádhernou architekturu. 

4. den

Čeká nás historické centrum Amsterdamu. Kromě nejzajímavějších památek navštívíme plovoucí květinový trh a největší městskou tržnici. Užijeme si také atmosféru místních podniků. Při naší procházce historickým centrem Amsterdamu spatříme majestátní budovu hlavního nádraží s impozantním interiérem s vysokými stropy a zdobenými vitrážovými okny. Kolem starobylého kostela Oude Kerk dojdeme až na náměstí Dam, na kterém stojí Královský palác a také tzv. Nový kostel, ve kterém probíhaly královské korunovace. Hlavní amsterdamskou nákupní zónou se dostaneme až k plovoucímu květinovému trhu, kde se květiny prodávaly přímo z lodi a který je jedním ze symbolů města. Zde si budeme moci odpočinout v jedné z malebných amsterdamských restaurací nebo kaváren. Dále budeme pokračovat kolem oázy klidu, amsterdamské bekináže Begijnhof až do židovské čtvrti rozprostírající se kolem náměstí Waterloo a uvidíme také dům, kde žil jeden z nejslavnějších synů města Rembrandt van Rijn.  Poté se vypravíme na Albert Cuypmarkt – největší amsterdamskou tržnici pod širým nebem, místo setkání mnoha kultur, a uvidíme také budovy významných amsterdamských muzeí. Zájemci se podívají do brusírny diamantů. Večer si prohlédneme Amsterdam z jiné perspektivy, na programu bude totiž plavba po amsterdamských grachtech (kanálech). Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.

5. den

Po snídani dle letového řádu bude možný volný program, který lze využít k návštěvě některého ze slavných nizozemských muzeí. Poté přesun na letiště a odlet zpět do Prahy. Dnes bude možné zvolit individuální program s ohledem na letový řád. Případný volný čas lze využít například k návštěvě mnohých muzeí (Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelisk Museum, Dům Anny Frankové, Museum Heineken) či romantické procházce městem.  Poté bude následovat přesun z hotelu na letiště a návrat do ČR.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadlo v ceně zájezdu: dvě kabinová zavazadla kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 35 x 25 cm a max. hmotnosti 10 kg malé kabinové zavazadlo (kabelka, laptop) o rozměrech 40 x 30 x 15 cm a max. hmotnosti 2 kg tato zavazadla patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček Zavazadlo za příplatek 2 900 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.