Peru - po stopách dávných civilizací

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Peru
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 99 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Také vás vzrušují záhadné obrazce na planině Nazca? Tají se vám dech nad stavební dokonalostí ztraceného města Inků Machu Picchu, nebo již dlouho toužíte plout po jezeře Titicaca a objevit bájné El Dorado? Neváhejte ani chviličku a podnikněte s námi jedinečnou cestu, na které nahlédnete do mystérií dávných civilizací i do života současných obyvatel této nádherné země.

Program zájezdu

1. den: ODLET DO DESTINACE

Odlet do Limy s přestupem. Transfer do hotelu a ubytování.

2. den: LIMA

Dopoledne si prohlédnete moderní Limu – čtvrť Miraflores: Love Park, umístěný na útesech Miraflores s nádherným výhledem na limský záliv, navštívíte předkolumbovský chrám Pucllana s 25 metrů vysokou pyramidou, náměstími a rampami. Dále vás čeká čtvrť San Isidro s procházkou olivovým hájem, který byl v dobách španělské nadvlády velkou olivovou farmou.

3. den: LIMA

V tomto dni se můžete těšit na prohlídku Limy („Města králů“) založené Franciscem Pizarrem (UNESCO) – koloniální centrum s náměstím San Martín, Plaza Mayor, prezidentským palácem, radnicí a katedrálou, kterou si prohlédnete. Navštívíte typický koloniální dům Aliaga, který nechal vystavět Francisco Pizarro pro svého kapitána Jerónima de Aliaga při zakládání města. Dále se přesunete do národního parku Paracas v provincii Pisco přímo na pobřeží Tichého oceánu.

4. den: NÁRODNÍ PARK PARACAS

Čtvrý den vašeho zájezdu bude na programu výlet do národního parku Paracas a plavba lodí na ostrovy Ballestas s pozorováním kolonií lachtanů, tučňáků, pelikánů či lvounů. Loď zastaví také naproti záhadnému obrazci ve tvaru svícnu. Odpoledne přejedete do Nazcy se zastávkou v Cahuachi, ceremoniální centrum kultury Nazca.

5. den: PLANINA NAZCA - AREQUIPA

Fakultativně možnost letecké prohlídky záhadných obrazců na planině Nazca (UNESCO) či jejich pozorování z vyvýšených míst a rozhleden. Odpoledne se přesunete do města Arequipa (cca 10 hodin.). Ubytování v nočních hodinách.

6. den: AREQUIPA

Dnes vás čeká prohlídka „Bílého města Arequipa“ ležícího pod majestátní sopkou El Misti (UNESCO) – vyhlídka na město Carmen Alto, odkud máte Arequipu jako na dlani, tradiční čtvrť Yanahuara s malými uličkami. Poté navštívíte centrum města s náměstím Plaza de Armas a katedrálou, klášter Santa Catalina postavený již v roce 1579. Odpoledne zavítáte do výrobny na zpracování vlny z lam a alpak.

7. den: KAŇON COLCA A VESNIČKA CHIVAY

Výlet k jednomu z nejhlubších kaňonů světa Colca s nádhernými výhledy na Andy, horské hřebeny, sopky a kaňony. Přejedete přes rezervaci Pampa Caňahuas, rozsáhlou rovinou obývanou lamou vikuňa a kolem kráteru Chucura. Uvidíte mnohé další sopky obklopující město Arequipa. Cestou se naučíte žvýkat koku, což je nejlepší prevence na nemoc z velké nadmořské výšky. Přijedete do malebné vesničky Chivay. Odpoledne fakultativně možnost návštěvy termálních lázní.

8. den: POZOROVÁNÍ KONDORŮ A JEZERO TITICACA

Dnes se můžete těšit na vyhlídku Cruz del Condor s výhledem na jeden z nejhlubších kaňonů světa Colca, který je hnízdištěm andských kondorů. Poté návštěva typických indiánských vesniček Pinchollo, Maca, Achoma a Yanque, dále vyhlídky Antahuilque a Choquetico. Poté se přesunete do města Puno, ležícího na březích nejvýše položeného splavného jezera světa Titicaca. Oběd formou balíčku.

9. den: VÝLET NA OSTROVY

Výlet lodí na plovoucí rákosové ostrovy Uros, které obývá indiánský kmen aymarů, živící se rybařením a prodejem rukodělných výrobků. Výlet bude pokračovat na ostrov Taquile, jenž byl součástí incké říše, která zde zanechala četné stopy. Budete moci obdivovat tkalcovskou zručnost místních obyvatel a projít se po ostrově s nádhernými výhledy na jezero. Odpoledne návrat do hotelu.

10. den: CUZCO

Přejedete po náhorní plošině Altiplano do Cuzca, bývalého hlavního města incké říše. Cestou se uskuteční několik zajímavých zastávek. Jednou z nich je město Pukara, které bylo první osadou na náhorní plošině Altiplano, dále vás čeká návštěva místního muzea či překonání nejvyššího bodu mezi Punem a Cuzcem La Raya (4 338 m.n.m). Poté navštívíte archeologické naleziště Raqchi s chrámem boha Viracochi a vesnice Andahuaylillas s kostelem San Pedro a s tzv. „andskou Sixtinskou kaplí“. Ubytování v Cuzcu.

11. den: INCKÉ CHRÁMY A CUZCO

Dopoledne navštívíte incké chrámy Kenko, Puka Pukara, Tambo Machay a pevnost Sacsayhuaman s nádherným výhledem na město. Odpoledne si prohlédnete koloniální centrum Cuzca (UNESCO) – náměstí Plaza de Armas, katedrálu, chrám slunce Koricancha.

12. den: MĚSTEČKO PISAC A OLLANTAYTAMBO

V dnešním dni pojedete do posvátného údolí Inků, vyjedete nad městečko Pisac a navštívíte místní archeologické naleziště v horách. Následně přejedete do města Ollantaytambo, prohlédnete si incký chrám, centrum města a typický indiánský dům. Ubytování v posvátném údolí Inků.

13. den: MACHU PICCHU

Panoramatická cesta vlakem údolím řeky Urubamba do městečka Aguas Calientes. Následně výjezd a „dobytí“ Machu Picchu (UNESCO) – „Ztraceného města Inků“ položeného na terase mezi strmými svahy pralesních And, jeden z nejúchvatnějších pohledů, jaké lze spatřit. Prohlédnete si město a terasovitá políčka. V odpoledních hodinách se vrátíte vlakem do Ollantaytamba a Cuzca.

14. den: CUZCO - OSOBNÍ VOLNO

Individuální program v Cuzcu – možnost nákupů či návštěvy některého z místních muzeí.

15. den: OSOBNÍ VOLNO - ODLET

Dopoledne individuální program. Odpoledne transfer na letiště v Cuzcu a odlet přes Limu zpět do Evropy a následně do Prahy s přestupem.

16 den: PŘÍLET DO PRAHY

Přílet na letiště Václava Havla v Praze.

POZNÁMKA

Minimální počet účastníků zájezdu: 20. Změna programu vyhrazena. Změna odletového dne vyhrazena. CK si vyhrazuje právo na zvýšení ceny zájezdu z důvodu navýšení letištních poplatků. Upozornění: doba platnosti pasu musí přesahovat dobu pobytu minimálně o 6 měsíců!

PROČ S NÁMI

Náš průvodce se o vás bude starat od samého začátku a po celou dobu pobytu vám bude k dispozici. Nemusíte mít strach, že něco nezvládnete, někde zabloudíte, nedomluvíte se. Program je koncipován tak, abyste bezpečně poznávali krásy Peru v tempu, které je přijatelné pro cestovatele 55+.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.