Peru - poklady země Inků

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Peru, Vnitrozemí
Název ubytování Peru - poklady země Inků
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 79 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

den: Odlet z Prahy do Limy – hlavního města Peru. Transfer do hotelu.
den: dopoledne přelet do Cuzco. Přesun krajinou úrodných políček pod majestátními Andami do Posvátného údolí Inků. Cestou prohlídka solných dolů z předkolumbovských dob v Maras a také původní incké vesnice Ollantaytambo.
den: Machu Picchu, návštěva nejznámějšího „ztraceného“ města Inků, které bylo po staletí skryté v džungli. Zdatnější mohou vyšplhat na vrchol Huayna Picchu (fakultativně), odkud se nabízí nezapomenutelný pohled na obrovské rozvaliny tohoto záhadného místa. Návrat autobusem do údolí a dále vlakem podél řeky Urubamby zpět do Ollantaytambo. Ubytováni v Posvátném údolí.
den: ráno návštěva mohutné citadely Pisac, rozkládají se nad terasami vysoko nad řekou Urubamba. Poté navštívíme pestrobarevný indiánský trh, kde bude možnost nakoupit suvenýry nebo tradiční řemeslné výrobky a cestou do Cuzca mohutnou pevnost Sacsayhuaman, odkud je krásný pohled na celé město. Ubytování v hotelu v blízkosti hlavního náměstí.
den: Cuzco, prohlídka nejkrásnějšího města Peru, bývalého hlavního města říše Inků. Obdivovat zde budeme zejména bohatě zdobené koloniální domy a kostely s kamennými stěnami okolo náměstí Plaza de Armas, komplex Koricancha - kdysi pokryt těžkými pláty zlata, spletité uličky a tržiště. Odpoledne volno, fakultativně návštěva některého z muzeí (Museo Inka nebo Předkolumbovského umění).
den: přejezd do Puna k nejvýše položenému splavnému jezeru na světě (3.800 m), bájnému jezeru Titicaca. Z části podél řeky Vilcanota mezi dvěma Kordillerami, přes průsmyk La Raya (4.335 m). Cestou si prohlédneme zbytky incké stezky a centrálních sýpek v Raqchi, a také indiánskou vesničku Andahuaylillas, kde navštívíme krásně malovaný kostelíček ze 17.století, často přezdívaný jako Sixtinská kaple Jižní Ameriky.
den: celodenní pobyt na jezeře Titicaca, ráno plavba lodí za indiány kmene Aymara na plovoucí ostrovy Uros vytvořené z rákosu zvaného totora. Možnost plavby na rákosovém člunu. Poté pokračování v plavbě na pevný ostrov Taquile, kde žije komunita Kečua, která si stále drží své tradice. Jejich tkané předměty patří mezi nejkrásnější a nejkvalitnější na světě a pro jejich zachování byl ostrov zapsán na seznam UNESCO. Procházka po ostrově s nádhernými výhledy na zasněžené Královské Kordillery na bolívijské straně jezera. Návrat do Puna.
den: přesun na letiště v Juliaca, přelet do Limy, prohlídka historického centra Limy (náměstí Plaza Mayor s presidentským a arcibiskupským palácem, katedrála, klášter San Francisco s katakombami, koloniální balkóny paláce Torre Tagle). Pozdní odpoledne přejezd na letiště a odlet zpět do ČR

MINIMÁLNÍ POČET ÚČASTNÍKŮ: 12CENA ZAHRNUJE: mezinárodní letenku včetně všech poplatků, místní přelety (Lima – Cizco, Juliaca – Lima), výlet lodí na ostrovy Uros a Taquile, vlak Ollantayabambo – Machu Picchu a zpět,  7 x ubytování v hotelu ***, 7x snídani, vstupy (Cuzco – katedrála a chrám Koricancha, incké památky Machu Picchu, Ollantayatambo, Pisac, Sacsayhuaman, Raqchi, solné doly v Maras, hrobky Sillustani) a výlety dle programu, služby česky mluvícího průvodceFAKULTATIVNÍ PŘÍPLATKY: jednolůžkový pokoj, vstupné k výstupu na Huayna Picchu:  cca15 USD (nutné objednat nejpozději 3 měsíce před odletem)CENA NEZAHRNUJE: cestovní a covid pojištění, doporučená částka kapesného na stravu a pití cca 160-220 USD, spropitnéZMĚNA PROGRAMU VYHRAZENA



Tipy na výlet v okolí

   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.