Nespoutané Azorské ostrovy

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Portugalsko, Azorské Ostrovy
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Aktivní
Cena za osobu celkem za 45 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Vaše pouť po ostrově povede podél rozeklaných skal i klikatými cestami zářivě zelených kopců. Z jejich vrcholků lze spatřit jezera s tyrkysově modrou hladinou, v níž se zrcadlí zářící slunce. Poznejte s jedním z našich průvodců přírodní ráj na Azorských ostrovech dosud nepoznamenaný masovým turismem a přesvědčte se, že přezdívka „Přírodní akvárium planety“ není pouhým reklamním sloganem, ale úžasnou realitou.
 

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET NA OSTROV SAO MIGUEL, UBYTOVÁNÍ

Odlet z Prahy přímým letem na ostrov São Miguel, transfer do hotelu, ubytování.

2. den: HLAVNÍ MĚSTO PONTA DELGADA

Tento den vás čeká pěší prohlídka hlavního města Ponta Delgada: historické centrum, monumentální brána Portas da Cidade, přístav, nádherná botanická zahrada José do Canto nebo vyhlášená tržnice s možností koupě výborných azorských sýrů, ovoce a zeleniny. Návrat zpět do hotelu v odpoledních hodinách individuálně.

3. den: MATA DO CANÁRIO - SETE CIDADES

Po snídani odjezd na západní část ostrova. Zde absolvujete krásnou túru okolo nejznámějších jezer Azorských ostrovů, která vznikla zatopením sopečných kráterů v oblasti Mata do Canário – Sete Cidades. V odpoledních hodinách zastávka v nedalekém městečku Mosteiros, kde vás čeká zasloužené koupání v místních lávových bazéncích severního pobřeží. Návrat do hotelu, osobní volno. Trasa je dlouhá přibližně 7,8 km, stoupání 90 m a klesání 466 m.

4. den: MOINHOS DA RIBEIRA FUNDA - MAIA

Po snídani odjezd do severní části ostrova, kde absolvujete středně náročný trek Moinhos da Ribeira Funda – Maia. Odměnou vám bude koupání na jedné z krásných pláží severního pobřeží ostrova. Na zpáteční cestě se zastavíte v unikátní továrně na čaj Chá Gorreana, která je jediným místem v Evropě, kde se pěstuje a zpracovává čaj. Návrat do hotelu, osobní volno. Trasa je dlouhá přibližně 7  km, stoupání 286 m a klesání 317 m.

5. den: VOLNÝ DEN

Volný den. Pro zájemce možnost fakultativního výletu dle aktuální nabídky na místě u průvodce.

6. den: PRAIA - LAGOA DO FOGO

Dnešní den absolvujete cestu po jižním pobřeží až do malebného městečka Lagoa, kde navštívíte místní manufakturu na keramiku. Následuje přejezd autobusem do vesnice Ribeira Chã a jeden z nejlepších treků na ostrově Praia – Lagoa do Fogo. Čeká vás výstup malebnou krajinou s bujnou vegetací až k nejkrásnějšímu jezeru celého souostroví Lagoa do Fogo. Návrat do hotelu, osobní volno. Trasa je dlouhá přibližně 11,5  km, stoupání 937 m a klesání 450 m.

7. den: FURNAS - TERRA NOSTRA

Odpočinkově laděný poznávací den. Ráno návštěva ananasové plantáže Arruda – Azory jsou jediné místo na světě, kde se toto ovoce pěstuje ve sklenících. Následně přejezd na vyhlídku Santa Iria de Azóia, odkud se vám naskytnou překrásné výhledy na oceán a majestátní útesy, které z něj vystupují. Výjezd na vyhlídku Pico do Ferro nad lázeňským městečkem Furnas a následně možnost ochutnat vyhlášenou ostrovní pochoutku Cozido, vařenou po dlouhé hodiny v horké sopečné zemi. Po obědě návštěva vyhlášené botanické zahrady Terra Nostra, která je považována za nejkrásnější zahradu celých Azorských ostrovů. Možnost koupání v přilehlých termálních lázních s léčivou vodou. Návrat do hotelu, osobní volno.

8. den: ODLET

Po snídani volný program, transfer na letiště v brzkých odpoledních hodinách a odlet do Prahy přímou linkou.

POZNÁMKA

Změna programu vyhrazena, pořadí navštívených míst může být změněno. Min. počet účastníků: 13.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.