Pěší turistika na Madeiře

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Portugalsko, Madeira
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Aktivní
Cena za osobu celkem za 30 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Čekají vás strmé skály a horské masivy, které pokrývá divoká a nespoutaná vegetace. Hluboké vavřínové a eukalyptové lesy, či romantické hortenzie kontrastující s krásou okolní zeleně. Nesmíme zapomenout ani na bizarní útesy, které jsou bez ustání bičovány dravými vlnami Atlantiku. Jako perly jsou pak v této neskutečné kráse rozesety malebné vesničky a městečka, které spojují typické zavlažovací kanály – levády.

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ

Odlet z Prahy, přílet na letiště Funchal, transfer do hotelu a ubytování.

2. den: RIBEIRO FRIO - PORTELA

Výchozí bod: Ribeiro Frio Cílový bod: Portela Stupeň obtížnosti: příjemná turistika pro všechny (úzká cesta podél levády) Trasa je dlouhá přibližně 12 km, stoupání 935 m a klesání 665 m. Začátek treku započnete návštěvou pstruží farmy v Ribeiro Frio a poté se vydáte na cestu kolem levády do vesnice Portela. Levády jsou unikátní systém zavlažovacích kanálů, který zpravidla svádí vodu z hor na terasovitá políčka na pobřeží. Tato cesta vás povede krajinou třetihorních lesů Laurissilva po úbočí zelených hor s výhledy na severní pobřeží až do vesnice Portela. Příjemná pohodová trasa pro všechny.

3. den: PONTA DE SÃO LOURENÇO

Výchozí bod: Ponta de São Lourenço Cílový bod: Ponta de São Lourenço Stupeň obtížnosti: středně těžká (trasa zčásti vede po nedávno vybudované cestě) Trasa je dlouhá přibližně 9,5 km, stoupání 595 m a klesání 595 m. Trekking překrásnou krajinou barevných útesů na nejvýchodnějším výběžku ostrova. Krásné vyhlídky, vlny Atlantiku, barevné skály a fotogenická místa. Tato túra je dokladem pestrosti madeirské krajiny, polopouštní charakter této oblasti má v sobě zvláštní kouzlo a je protikladem k všudypřítomné zeleni zbylé části ostrova. Za dobré viditelnosti můžete dohlédnout i na sousední ostrov Porto Santo. Při této túře přejdete nejužší místo ostrova, odpočinete si v malé „oáze“ Casa da Sardinha a po skončení pěšího výletu se vykoupete na malé písčité pláži Prainha, oblíbené zejména místními.

4. den: PICOS

Výchozí bod: Pico do Arieiro Cílový bod: Achada da Teixeira Stupeň obtížnosti: náročná (pro turisty bez závratí) Trasa je dlouhá přibližně 8,2 km, stoupání 985 m a klesání 1 207 m. Jednou z nejkrásnějších túr ostrova je bezesporu výstup na nejvyšší horu Pico Ruivo se startem na hoře Pico do Areiro. Trekking krajinou bizarních rozeklaných skal, neskutečných výhledů a přírodních scenérií. Pro milovníky horské turistiky nezapomenutelný zážitek. Cesta plná stoupání a klesání přes hřebeny i skrz tunely je hodnocena jako zlatý hřeb turisticky laděných programů.

5. den: BOCA DO RISCO

Výchozí bod: Caniçalský tunel Cílový bod: Porto da Cruz Stupeň obtížnosti: náročná (pro zkušené turisty bez závratí) Trasa je dlouhá přibližně 12,9 km, stoupání 1 254 m a klesání 1 272 m. Po této staré cestě místní kdysi nosili vinné hrozny z vesnice Porto da Cruz do města Machico. Vy se vydáte cestou opačnou, nejdříve po levádě vedoucí mezi vesnickými domy, jejich políčky a zahradami, až na sedlo Boca do Risco, odkud se otevírají nádherné pohledy na severní pobřeží Atlantiku. Odsud už vás čeká mírně exponovaná, ale zábradlím zajištěná trasa po kraji útesů s fotogenickými vyhlídkami. Následuje cesta eukalyptovými lesy a příchod do vesnice Porto da Cruz, kde bude v případě příznivého počasí možnost koupání.

6. den: VOLNÝ DEN

Volný den. Možnost prohlídky hlavního města Funchal apod.

7. den: ZÁPADNÍ OKRUH

Během dnešního dne si odpočinete od pěší turistiky, ale malá procházka nesmí chybět. Ráno vyrazíte na horské sedlo Encumeada, kde můžete ochutnat vyhlášený míchaný alkoholický nápoj Poncha. Poté následuje malá procházka (cca 30 min) po blízké levádě s krásnými pohledy na centrální masiv nejvyšších hor. Následně přejezd autobusem na náhorní plošinu Paúl da Serra a sjezd do Porto Moniz, kde si budete moci vychutnat koupání ve vyhlášených lávových bazéncích. Poté přesun přes vyhlídku Véu da Noiva do vesnice São Vicente a následně na jižní pobřeží. Poslední zastávkou bude jeden z nejvyšších útesů na světě, majestátní vyhlídka Cabo Girão (580 m. n. m.).

8. DEN: Odlet

Snídaně, transfer na letiště a odlet do Prahy.

POZNÁMKA:

Max. počet účastníků zájezdu: 20. Zájezd bude realizován pouze v malých skupinkách, které vám umožní maximálně a autenticky prožít tento nezapomenutelný ostrov. Změna programu vyhrazena. Pořadí navštívených míst může být změněno.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.