Portugalsko od a do z

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Portugalsko, Algarve, Lisabon, Fatima, Sintra, Coimbra, Porto
Název ubytování portugalsko od a do z
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 29 454 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Hlavní turistická sezóna v Portugalsku obvykle trvá od 1.7. do 31.8. 
Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem, letištní taxy, přejezdy klimatizovaným autokarem během poznávací části, ubytování (7 nebo za příplatek 14 nocí), stravování: snídaně a večeře, turistický program (viz níže), služby polského průvodce během poznávací části, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).


Základní cena nezahrnuje: vstupné, spropitné, systém Tour Guide, rezervační poplatky atd. - ve výši cca 193 EUR/os. (povinný poplatek placený průvodci). Cena nezahrnuje fakultativní výlety uvedené v programu, další jídla, nápoje k večeřím, jiné osobní výdaje, místní pobytovou taxu v hotelech v Lisabonu (cca 2 EUR/os./den), v Portu (cca 2 EUR/os./den), v Braze (cca 1,5 EUR/os./den) a v oblasti Algarve (cca 1,5 EUR/os./den).


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.
 

Název zájezdu v polském jazyce: Portugalia od deski do deski
Kód zájezdu: PDD
Obsluha skupiny v systému TOUR GUIDE  
Jedná se o bezdrátový elektronický systém provázení skupin, který umožňuje zákazníkům pohodlnou formu komentované prohlídky. Přečtěte si více o Tour guide. 


V případě pozdního odletu je možné využít fakultativní výlet (platí se průvodci na místě).
Lisabon - město markýze de Pombala • kláštery UNESCO - Jeronymův, Alcobaça a Tomar • středověké Guimarães a Óbidos • Aveiro - portugalské Benátky • svatyně ve Fatimě • víno z Porta • královská Sintra • pro zájemce možnost strávit další týden v Algarve nebo na pobřeží Costa de la Luz


Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Po příletu transfer do hotelu v oblasti Algarve. Ve večerních hodinách večeře a přenocování. Klienti, kteří přiletí do Faro v pozdních večerních hodinách nemají v tento den večeři. 


Den 2
Přejezd do Sintry (UNESCO) - která byla v 19. století jednou z prvních kolébek romantické architektury v Evropě. Uvidíme Palacio Nacional - Národní palác ležící v samém srdci Sintry je jedním z nejznámějších objektů v Portugalsku. Jeho charakteristické komíny se objevují na většině pohlednic ze Sintry a samotný palác skrývá mnoho krásných a cenných předmětů a ornamentů. V minulosti byl nejčastěji obývaným královským sídlem v Portugalsku a zůstal v nepřetržitém užívání od 15. století až do pádu monarchie v roce 1910. Ve volném čase bude příležitost se projít po nádherných ulicích města a ochutnat místní speciality, např. queijadas - sýrové zákusky. Přejezd na Cabo da Roca - skalnatý mys - nejzápadnější bod kontinentální Evropy a panoramatický přejezd podél pobřeží do Cascais, jednoho z lisabonských letovisek. Volný čas na odpočinek na městské pláži nebo na procházku úzkými uličkami města. Doporučujeme ochutnat slavné sardinhas grelhadas - grilované sardinky, díky kterým je Cascais známé. Přejezd do hotelu v okolí Lisabonu, večeře a přenocování. (Trasa cca 400 km) 
Večer pro zájemce a za poplatek Fado večer (cca 50 EUR/os.).


Den 3
Po snídani prohlídka hlavního města Portugalska. V programu mimo jiné: čtvrť Baixa a Alfama, mistrovská architektura výtahu sv. Justýny, slavná promenáda Rua Augusta, katedrála a zámek sv. Jiřího (São Jorge) - jedna z nejvýznamnějších památek Lisabonu, která se nachází na nejvyšším kopci ve městě. Dalším bodem programu bude Belémská čtvrť: klášter sv. Jeronýma (UNESCO), Belémská věž, Větrná růžice a pomník zeměpisných objevů připomínající slavné portugalské dobyvatele: Jindřicha Mořeplavce, Vasco da Gamu, Ferdinanda Magellana. Posledním bodem programu bude výstavní areál Expo’98. Obzvlášť doporučujeme nádherné oceanárium Pavilhão dos Oceanid - posláním oceanária je propagovat znalosti o oceánech a připomínat veřejnosti povinnost chránit přírodní dědictví změnou každodenních návyků. Večeře a přenocování v hotelu. (Trasa cca 50 km)


Den 4
Po snídani přejezd do Óbidosu - jednoho z nejmalebnějších měst v Portugalsku. Uvnitř středověkých hradeb najdeme zachovalý zámek, jeden ze sedmi divů Portugalska (dnes hotel). Je to půvabné město obklopené středověkými hradbami s klikatými uličkami a s typickými bílými domy, obchody s keramikou a suvenýry, malými restauracemi, barevnými bugenviliemi a kvetoucími citrusovými stromy, které okouzlují chodce. Doporučujeme ochutnat slavný třešňový likér Ginja servírovaný v čokoládovém kelímku. Dalším bodem programu bude Coimbra. Procházka městem, kterým vede nejnavštěvovanější portugalská silnice do Santiaga de Compostela. Uvidíme: kostel Santa Cruz - v roce 2003 byl uznán jako Národní Pantheon, impozantní katedrálu Sé, nejstarší univerzitu v zemi, botanickou zahradu, akvadukt São Sebastião. Na závěr dne přejezd do Aveiro - města, které se díky laguně a kanálům často nazývá „portugalskými Benátkami“, které dávají Aveiro zvláštní charakter. Symbolem města jsou také sladkosti z vajec a cukru - ovos moles, prodávané v dřevěných sudech nebo zabalené do křupavých oplatků různých tvarů. Plavba po kanálech Aveiro na typických, místních barevných lodích moliceiros. Následně přejezd do hotelu v okolí Bragy,  večeře a přenocování. (Trasa cca 420 km)


Den 5
Po snídani přejezd do Viana do Castelo - města, jehož klikaté uličky a postranní náměstí nás přenesou do doby středověku. Během procházky dojdeme na Praça da Republica - hlavní náměstí města s fontánou ze 16. století, dům slavného námořníka Joao Velho, renesanční dům - Misericordia a další středověké stavby města. Zastavíme také na kopci Santa Luzia, na místě s pohlednicovým výhledem na město a ústí řeky Limy do Atlantského oceánu. Dalším bodem programu bude Guimarães - město považované za kolébku Portugalské kultury. Historické staré město Guimarães je zapsáno na seznamu Světového dědictví UNESCO: středověké domy, masivní zdi Castelo de Guimaraes, palác hrabat Braganca (poslední dynastie v Portugalsku) a hlavní náměstí města - Largo da Oliveira. Následně přejezd do Bragy - jedno z nejstarších měst v Portugalsku, plné kultury a tradic, kde historie a náboženství koexistují s rozvojem a technologickým průmyslem. Během procházky městem uvidíme: nejstarší katedrálu v Portugalsku, zahradu sv. Barbary u biskupského paláce a hlavní městské náměstí Praca da Republica. Na závěr prohlídky přejezd do svatyně Bom Jesus do Monte, ikony města, s monumentálními schody, fontánami a barokními sochami (UNESCO) a úžasným výhledem na Bragu. Návrat do hotelu. (Trasa cca 190 km)


Den 6
Po snídani přejezd do města Porto. Během procházky uvidíme: Torre Dos Clerigos - nejvyšší věž ve městě, Avenida Dos Aliados s radnicí a památníkem krále Petra IV., nádraží São Bento zdobené obrazy vyrobenými z azulejos. Procházku zakončíme v Cais da Ribeira - na nejvíce rušném místě Porta, které je zapsáno na seznamu UNESCO. Dalším bodem programu bude návštěva sklípku (bodedze), během které se seznámíme s procesem výroby portského vína, čas na ochutnávku. Následně plavba po řece Douro, během které budeme obdivovat stavbu šesti mostů spojujících břehy Porta a Vila Nova de Gaia a nádherné panorama města. Následně přejezd do Alcobaçy, kde se nachází Cisterciácké opatství (UNESCO). Je to skvělý příklad cisterciácké gotické architektury, s největším kostelem v Portugalsku. Doporučujeme prohlídku hrobky krále Petra I. a jeho tragicky zemřelé milenky Inês Pérez de Castro, síně králů, kuchyně nebo podloubí. Večeře a přenocování v hotelu v okolí Fatimy. (Trasa cca 330 km)


Den 7
Po snídani návštěva Fatimské svatyně, jednoho z nejznámějších mariánských center na světě. Volný čas na Modlitebním náměstí, které je centrálním místem svatyně, ohraničeným z jedné strany bazilikou Panny Marie Růžencové s 65metrovou zvonicí a bazilikou Nejsvětější Trojice z druhé strany. Pro zájemce výlet do městečka Tomar, které je známé díky úžasně zachovalému klášternímu komplexu Convento de Cristo, portugalskému sídlu Templářů a Řádu Krista (UNESCO), kde lze stále cítit jedinečnou atmosféru plnou tajemné minulosti (cca 25 EUR/os. a vstupenka cca 10 EUR). Odpoledne návrat na jih Portugalska. Ubytování a večeře v hotelu v Algarve. (Trasa cca 410 km)


Den 8
Snídaně a vystěhování.
- Klienti, kteří se vracejí do Polska - vystěhování, transfer na letiště ve Faro. V případě časného ranního odletu do Polska neobdrží klienti snídani.
- Klienti pokračující v pobytu na pobřeží Algarve nebo na španělském Costa de la Luz - po snídani vystěhování, transfer do vybraného hotelu (v některých termínech doprava letecky).


Upozornění k programu
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.
- V hotelech v Lisabonu je při ubytování vybírána pobytová taxa - cca 2 EUR/os./den (poplatek platí pro osoby starší 13 let).
- V hotelech v Portu je při ubytování vybírána pobytová taxa - cca 2 EUR/os./den (poplatek platí pro osoby starší 13 let).
- V hotelech v oblasti Algarve je při ubytování vybírána pobytová taxa - cca 1,5 EUR/os./den (poplatek platí pro osoby starší 13 let).
- V hotelech v Braze je při ubytování vybírána pobytová taxa - cca 1,5 EUR/os./den (poplatek platí pro osoby starší 13 let).


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Popis stravování

Dle programu

Popis ubytování

K dispozici pro hostyRestaurace a bar na místěUbytováníHotely *** - nacházejí se mimo navštívená města. Pokoje: 1-, 2-, 3-lůžkové (přičemž 3-lůžkový je obvykle 2-lůžkový pokoj s přistýlkou), všechny s koupelnou a WC, často s telefonem a klimatizací..Cateringkontinentální snídaně a servírované večeřeMístní kategorie***Stravovaniekontinentálne raňajky a servírované večere.Miestna kategória***K dispozícii pre hostíreštaurácia a bar na miesteUbytovanieHotely *** - nachádzajú sa mimo navštívených miest. Spálne: . 2. Pokoje: 1-, 2-, 3-lůžkové pokoje (přičemž 3-lůžková je obvykle 2-lůžková izba s přístelkou), všechny s koupelnou a WC, často s telefonem a klimatizáciou..



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.