Portugalsko - Rota Vicentina

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Portugalsko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem za 36 000 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Fisherman's Trail - osmidenní přechod nalehko s ubytováním

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy s jedním přestupem do portugalského města Faro. Z letiště pak smluvní dopravou do městečka Sagres (cca 1:45 hod) přímo na ubytování.

2. den

První den treku z městečka Sagres do Vila do Bispo. Cestou navštívíme romantický maják Cabo de São Vicente a z Ponta do Telheiro se budeme kochat pohledem na vlny Atlantiku dorážející na dramatické skalní útesy. (7,5 hod, ↑400 m, ↓350 m)

3. den

Druhý den treku cestou z Vila do Bispo do Carrapateira sejdeme k romantické písčité pláži Praia da Manteiga lemované černými valouny s výhledem na mohutnou skalní věž odolávající divokým útokům vln nabírajícím sílu na otevřeném oceánu. Romantická pěšina vedoucí rozkvetlými útesy nás zavede do cílové vesnice s původním větrným mlýnem. (7 hod, ↑350 m, ↓300 m)

4. den

Třetí den treku z Carrapateira do Aljezur opustíme mořské pobřeží a po trase historické Svatojakubské cesty (Caminho Histórico) se vydáme do kopců nad oceánem na dohled od řad větrných elektráren na jejich vrcholech, otáčejících svými rotory poháněnými stabilním větrem od Atlantiku (8 hod, ↑750 m, ↓650 m). Tuto cestu je též možné si o kousek zkrátit a zůstat tak na pobřeží (7 hod, ↑400 m, ↓350 m).

5. den

Čtvrtý den treku z Aljezur do Odeceixe navštívíme středověkou pevnost Castelo de Aljezur a okolo vodních kanálů, zavlažujících úrodná políčka, budeme pokračovat až do penzionu Monte Joao Roupeiro nacházejícím se v historické zemědělské usedlosti. (7,5 hod, ↑400 m, ↓400 m)

6. den

Pátý den treku z Odeceixe do Zambojeira do Mar projdeme městečkem Odeceixe se starým větrným mlýnem, přejdeme řeku Rio Seixe a vrátíme se na pobřeží Atlantiku s divokými útesy a romantickými písčitými plážemi. (7,5 hod, ↑400 m, ↓500 m)

7. den

Šestý den treku z Zambojeira do Mar do Almograve budeme pokračovat pěšinou nad vzdutými vlnami oceánu, po římsách nad mořskými útesy a plážemi až právě do Almograve, tradiční portugalské vesnice a mekky surfařů. Vůně a chuť moře, zvuky oceánu v duši. (6,5 hod, ↑400 m, ↓400 m)

8. den

Sedmý den treku z Almograve do Vila Nova de Milfontes budeme putovat okolo písčitých Dunas do Almograve a archeologického naleziště Foz dos Ouriços u ústí řeky Barraquinho s bazénem brakické vody, přes alternativně vyzdobený squatterský Hobo House a oficiální i volné pláže až do Villa de Milfontones s pevností Forte de São Clemente. (5 hod, ↑250 m, ↓200 m)

9. den

Závěrečná etapa treku A: z Vila Nova de Milfontes do Cercal do Alentejo opouští RV a stoupá okolo vodopádu Rocha de Água de Alto na vrchovinu okolo hory Serra do Cercal do městečka Alentejo. Tato trasa sleduje původní trasu Svatojakubské cesty (Caminho Histórico) (6 hod, ↑350 m, ↓250 m). B: Je možné protáhnout pobřežní cestu RV až do Porto Covo (6 hod, ↑200 m, ↓200 m). Z konce treku (A i B) pak autobusovou linkou do Lisabonu (cca 3 hod), kde budeme ubytování na dvě noci.

10. den

Volný program dne. A: Fakultativně vlakem z Lisabonu (cca 1 hod), celodenní návštěva UNESCO lokality a též turisticky vyhledávaného pohádkového města Sintra s maurským hradem, množstvím pohádkových paláců, tajuplných romantických zahrad a pitoreskních stavbiček. Vlakem zpět do Lisabonu (5 hod, ↑150 m, ↓150 m). B: Nebo odpočinkový den v Lisabonu, například s výletem originální starou žlutou tramvají do čtvrti Belém s monumentální historickou obrannou věží Torre de São Vicente a památkami, které upomínají na mořeplaveckou minulost Portugalska.

11. den

Rozloučení se s Lisabonem. Odlet do Prahy s jedním přestupem.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.