Portugalsko - se šumem Atlantiku a chutí pomeranče

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Portugalsko, Algarve, Albufeira
Název ubytování Portugalsko - se šumem Atlantiku a chutí pomeranče
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 31 285 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Hlavní turistická sezóna v Portugalsku obvykle trvá od 1.7. do 31.8. 
V případě pozdního odletu možnost využití fakultativního výletu (platí se průvodci na místě).
Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem, letištní taxy, přejezdy klimatizovaným autokarem během poznávací části, ubytování (7 nocí nebo za příplatek 14 nocí), stravování: snídaně a večeře, turistický program (viz níže), služby polského průvodce během poznávací části, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel). 


Základní cena nezahrnuje: vstupné, spropitné, systém Tour Guide, rezervační poplatky atd. - ve výši cca 125 EUR/os. (povinný poplatek placený průvodci). Cena nezahrnuje fakultativní výlety uvedené v programu, další jídla, nápoje k večeřím, jiné osobní výdaje s místní pobytovou taxu v hotelech v oblasti Algarve (cca 1,5 EUR/os./den).


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: Portugalia - z szumem Atlantyku i słodyczą pomarańczy
Algarve • Arco da Vila • Algar Seco • Tavira - Carvoeiro • Ferragudo • Olhão • opalování na zlatých plážích Algarve • plavba lodí po Atlantiku • ubytování All Inclusive


Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Po příletu transfer do hotelu v oblasti Algarve. Ve večerních hodinách večeře a přenocování. Klienti, kteří přiletí do Faro v pozdních večerních hodinách nemají v tento den večeři. 


Den 2
Po snídani zveme na prohlídku východní části regionu Algarve. Den začneme návštěvou Fara, hlavního města Algarve od roku 1756, které je také vstupní branou pro osoby přilétající do regionu letadlem. Během procházky uvidíme mimo jiné: monumentální novoklasicistní oblouk Arco da Vila, který je přechodem do staré části města, zvané „vila adentro“, uvnitř kterého se nachází arabská brána z 11. století (nejstarší oblouk v zemi), a na náměstí Largo da Se, kde dominují budovy Biskupského paláce. Přejedeme do Olhão, abychom objevili tradiční rybářské městečko a jeho legendy. Vydáme se také do Taviry, půvabného města rozprostírajícího se na obou březích řeky Gilão. Ve volném čase doporučujeme ochutnat místní gastronomické speciality, zejména čerstvé ryby a plody moře. Na konci dne se ponoříme do světa tradiční portugalské hudby fado v jednom z 37 působivých kostelů nacházejících se v Taviře. Návrat do hotelu na večeři a přenocování.


Den 3
Volný čas na opalování. Tento den doporučujeme celodenní výlet do nejkrásnějších a nejcharakterističtějších zákoutí západního Algarve. V programu procházka po Silves, městě plném historie a pomerančů. V maurských dobách bylo hlavním městem regionu. Načervenalá barva hradních zdí dominujících krajině, krásně kontrastní bludiště bílých domů a zeleň okolních polí jsou jedním z nejznámějších výhledů Algarve. Další zastávkou bude vyhlídkové místo, ze kterého lze obdivovat skalní útvary, kterými je západní pobřeží regionu známé. Útesy, rozeklané oceánem a časem, působí úžasným dojmem za každého počasí. Přejezd do Lagosu, kde uslyšíme o slavných mořeplavcích a prohlédneme si místo prvního evropského trhu s otroky. Ve volném čase možnost dalšího poznávání tohoto několik staletí starého města s přístavem, kde se kolébají jachty z celého světa. Zapomenout nemůžeme ani na gastronomii. Ryby a mořské plody jsou zde základem různých chutných pokrmů. Přejezd na mys sv. Vincenta (Cabo de São Vicente), který byl kdysi považován za konec světa. Posledním bodem výletu bude zastávka na fotografování u malebné zátoky Baleeira Bay. Návrat do hotelu na večeři a přenocování.


Den 4
Volný čas na opalování. Zájemcům doporučujeme tento den plavbu lodí, která doplní prázdninové dobrodružství. Během plavby nás okouzlí pohlednicové výhledy na pobřeží a skalní útvary a zážitek umocní plavba do hlubších vod oceánu při hledání delfínů.


Den 5
Po snídani zveme k prozkoumání malebných oblastí plných pomerančovníků, korkových dubů a typických vesniček, kam turisté moc nejezdí. Zažijeme pravou podstatu Algarve ze zcela jiné perspektivy ve vozidlech 4x4! Budeme obdivovat panoramatické výhledy podél cest křižujících kopce a údolí, navštívíme pozůstatek arabského hradu a zastavíme se na místní farmě, abychom ochutnali místní „ohnivou vodu“ a med. Návrat do hotelu, volné odpoledne, večeře a přenocování.
Den 6
Volný čas na opalování. Pro zájemce celodenní výlet do hlavního města Portugalska, během kterého objevíme nejvýznamnější atrakce Lisabonu a budeme obdivovat jeho magickou atmosféru. Uvidíme slavný Památník objevů připomínající zámořské výpravy Portugalců a monumentální věž Belém - jeden ze sedmi divů Portugalska. Budeme obdivovat také Klášter jeronymitů postavený v jedinečném neomanuelském stylu a poté se vydáme do centra města. Ve volném čase doporučujeme samostatnou prohlídku dvou nejpůvabnějších čtvrtí Lisabonu - historické Alfamy a kaskádové Bairro Alto, oblíbené portugalskou bohémou. Návrat do hotelu na večeři a přenocování.
 

Den 7
Po snídani zveme k objevování úžasných míst plných nádherných skalních útvarů a jeskyní umístěných ve skalách, tvarovaných větrem stovky let. Využijeme příležitosti zachytit okamžik na cestě do Algar Seco - v jedné z nejznámějších jeskyní: « A Boneca », jeskyni s otvory, které jí dodávají vzhled oken a balkonů. Když sestoupíme po schodech vytesaných ve skalách, najdeme vchod do jednoho ze slavných tunelů. Pohled zevnitř umožní pochopit, proč je oblast Algar Seco považována za jednu z nejkrásnějších na světě. Na další zastávce uvidíme malebné malé rybářské domky, harmonicky orámované plážemi Carvoeiro - to je jedna z vizitek pobřeží Algarve. Pláž s rybářskými loděmi a nesčetnými kavárnami zve ke krátkému odpočinku. Výlet zakončíme procházkou typickými úzkými uličkami ve stylové rybářské vesničce Ferragudo, kde se řeka Arade vlévá do oceánu. Návrat do hotelu, volné odpoledne, večeře a přenocování.


Den 8
Snídaně a vystěhování.
- Klienti, kteří se vracejí do Polska - vystěhování, transfer na letiště ve Faro. V případě časného ranního odletu do Polska není snídaně.
- Klienti pokračující v pobytu na pobřeží Algarve nebo na španělském Costa de la Luz - po snídani vystěhování, volný čas. Odpoledne transfer do vybraného hotelu (v některých termínech doprava letecky).


Upozornění k programu
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.
- V hotelech v oblasti Algarve je při ubytování vybírána pobytová taxa - cca 1,5 EUR/os./den (poplatek platí pro osoby starší 13 let).


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Popis stravování

Dle programu

Popis ubytování

UmístěníKomplex se nachází na malém útesu na břehu oceánu v největší turistické destinaci regionu, Albufeiře, která žije mnoha bary, restauracemi a zábavními podniky a historickým starým městem. Do centra Albufeiry se dostanete za desítky minut chůze nebo 3x denně bezplatným hotelovým autobusem. Na letiště Faro přibližně 40 km. Cena nezahrnuje místní turistickou daň ve výši cca 1,5 Eur/osoba/den. Tato daň je povinná a platí se přímo na recepci před ubytováním klientů v hotelu..PlážObjekt se nachází na široké písečné pláži označené modrou vlajkou. Lehátka a slunečníky na pláži - za poplatek (cca 8 EUR/osoba/den)..K dispozici pro hostyRozsáhlý komplex skládající se ze 4 budov.Recepce, vstupní hala (bez baru), restaurace s výhledem na oceán (k dispozici vysoké židličky pro děti), bar u bazénu, TV místnost, zahrada s velkým bazénem a dětským bazénem (v bazénech je sladká voda), sluneční terasy s lehátky a slunečníky (zdarma), krytý bazén, minimarket, konferenční místnost, půjčovna aut, skútrů a kol.InternetInternetový koutek - zpoplatněný ( cca 3 EUR/30 min.), Wi-Fi internet v lobby - zdarma..CateringAll inclusive: snídaně, obědy a večeře formou pestrého bufetu. Mezi jídly občerstvení a nápoje v určených barech. Večerní občerstvení v hlavní restauraci. Lobby bar není součástí all inclusive. Místní alkoholické nápoje, nápoje na jejich bázi a nealkoholické nápoje (11:00-23:00). Vymačkané džusy, nápoje v lahvích a značkové lihoviny nejsou zahrnuty v all inclusive. Na večeři je vyžadováno formální oblečení..Sportovní a animační programTělocvična, vířivka, šipky, minigolf, volejbal, fotbal, tenis (záloha na vybavení cca 20 €), kulečník (1 €/hra), masáže (platí se na místě). Přes den animace, večer živá hudba. Pro děti - miniklub, minidiskotéka, dětské hřiště. V blízkosti hotelu (cca 200 m) nejznámější diskotéka v Albufeiře - KISS (vstup cca 20 EUR)..Webové stránkywww.grupofbarata.comMístní kategorie***Podle našeho názoruHotel nepatří k nejnovějším, takže úroveň pokojů a hlavních budov označujeme jako základní. Tento hotel doporučujeme lidem, kterým nezáleží na luxusu a vysokém standardu ubytování, ale na oplátku očekávají dobrou polohu, krásnou písečnou pláž a rozumnou cenu. Je dobrou volbou pro rodiny s dětmi a mládež. Hotel se nachází v rozlehlém areálu, podává pestrou kuchyni a nedaleká Albufeira nabízí spoustu zábavy.



Tipy na výlet v okolí

Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.