To nejlepší z Lisabonu + Moře + Oslavy Sv. Antónia (letecky z Prahy)

****
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Portugalsko
Ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 27 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Jedinečný poznávací zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z Lisabonu. Navštítívíte čtvrť Alfamu a hrad Svatého Jiří. Zhlédnete Belémskou věž. Zažijete veselé oslavy sv. Antónia. Ochutnáte grilované sardinky a užijete si pravé portugalské léto na krásných plážích. Překročte s námi hranici všednosti a poznejte nevšední Lisabon!

Program zájezdu

1. den

Přílet do Lisabonu, transferem přejezd na hotel a ubytování.

2. den

Dnešek věnujeme historickému centru Lisabonu. Projdeme se čtvrtí Alfama. Z hradu svatého Jiří si užijeme krásné výhledy a večer nás čeká nejdůležitější svátek tohoto města - oslavy sv. Antonína. Po snídani navštívíme atmosférickou čtvrť Alfamu a Mourariu, historické srdce města s křivolakými uličkami, kachlíkovými domy s balkóny, ze kterých visí čerstvě vyprané prádlo. Dále pak budeme pokračovat k hradu svatého Jiří s úžasným výhledy na město a vzhlédneme netradiční katedrálu Sé, na jejímž místě dříve stávala mešita. Popoledne se vydáme přes staré uličky čtvrti Baixa, odkud se cestovatelé mohou dostat do čtvrti Bairro Alto výtahem Santa Justa. Pak přejdeme až na monumentální náměstí Praça do Comércio, které se nachází u řeky Tajo. Navečer společně opět navštívíme atmosférickou čtvrť Alfamu a Mourariu, kde si užijeme velkolepé oslavy sv. Antonína! Oslavy svatého Antonína patří k největším a nejoblíbenějším událostem v Portugalsku. Oslava je součástí tzv. Festas dos Santos Populares - souvislých červnových slavností, které vycházejí z křesťanských svátků sv. Antonína (13. 6.), Jana (24. 6.) a Petra (29. 6.) a také z mnohem starších pohanských oslav letního slunovratu.  Oslavám sv. Antonína se často přezdívá také „Festival sardinek“. Sardinky tady naleznete v nejrůznějších podobách ve stáncích opravdu na každém rohu. Můžete je ochutnat například tradičně servírované na křupavém chlebu a zapít sangrií či vínem. Návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.

3. den

Dnes nás čeká fakultativní výlet do romantického města Sintra a na nejzápadnější pevninský výběžek Cabo da Roca. Ráno se vypravíme do Sintry. Sintra je fantastické romantické město zapsané na seznamu UNESCO. Vychutnáme si atmosféru historického centra města, kde nalezneme úzké uličky, tradiční obchody a útulné kavárny. Uvidíme ikonický palác a ochutnáme gastronomické delikatesy jako Travesseiros a Queijadas v café Piriquita, které je již samo o sobě turistickou atrakcí. Poté přejedeme autobusem na úžasné místo zvané Cabo da Roca. Jedná se o nejzápadnější pevninský výběžek nejen Portugalska, ale i celé kontinentální Evropy. Na tomto místě si vychutnáme krásné vyhlídky a divokost zdejšího pobřeží. Bude následovat přesun do Cascais, letoviska nacházejícího se na pobřeží Atlantského oceánu, které okouzlí návštěvníky svými písčitými plážemi, malebným přístavem a živým historickým centrem. Můžete ochutnat zdejší nejlepší zmrzlinu nebo se osvěžit ve vodách Atlantiku. Návrat na hotel v Lisabonu s průvodcem nebo individuálně.

4. den

Dnes se vydáme na lisabonské pobřeží. Prozkoumáme čtvrť Belém, spojenou s portugalskými mořeplavci. A pokud jste ještě neochutnali tradiční pudinkové koláčky, máte se na co těšit…  Po snídani pojedeme do čtvrti Belém na pobřeží, odkud před pěti sty lety vyplouvali portugalští mořeplavci za svými zámořským objevy.  Zde navštívíme Mosteiro dos Jerónimos, klášter z 16. století, který je postaven v manuelinském stylu. Jedná se o ojedinělý architektonický styl, který kombinuje klasickou evropskou gotiku s exotickými dekorativními prvky inspirovanými portugalskými objevy.  Nedaleko odtud se nalézá Torre de Belém, obranná věž z pozdního 15. století, která dnes patří k jednomu ze symbolů města. V této části města bude možnost ochutnat typické Pastéis de Belém, pudinkové koláče, které se pečou v této čtvrti již více než dvě století a žádná návštěva tohoto města se bez ochutnávky této místní speciality neobejde. Nachází se zde také rezidence portugalského prezidenta. V odpoledních hodinách volný program. Během volna se nabízí možnost příjemné procházky po pobřeží řeky Tejo až do centra města nebo jízda do centra města tramvají a využití volna ve městě.

5. den

Po snídani odlet zpět do ČR. S ohledem na letový řád se přesuneme na letiště a vrátíme se zpět do ČR. 

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění

Vstupné

Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem: Výlet do Sintry - Cabo da Roca - Cascais Dospělý 2030.00 KčDítě 1740.00 KčSenior 1740.00 Kč



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.