Ferraty Solné komory pro začátečníky

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Rakousko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem od 8 200 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Lehké ferraty v jezerním království v oblasti Dachsteinu

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd kolem 22 hod z Brna přes Jihlavu, Prahu a České Budějovice, noční přejezd Rakouska. U zájezdu 5896 odjezd pouze z Brna v 11 hod, denní přejezd, podvečerní příjezd do Bad Goisern, večeře a ubytování se.

2. den

Ferraty u Gosau: Nad jezerem Stausee (770 m) úvodní zaškolení a vyzkoušení si materiálu na výukové ferrátce obtížnosti A a B. Poté lehčí ferrata Moritz (B/C) a následně ferrata Schmiedsteig (C), jejíž náročnější úseky lze obejít variantami Rampe (B) a Max (B/C). Ti nejzdatnější pak mohou vyzkoušet svou sílu a um na variantě kurz und heftig (D). (6 hod, ↑600 m, ↓600 m)

3. den

Z městečka Bad Ischl (470 m) výjezd lanovkou k chatě Katrinalm (1413 m). Ferrata Katrin Klettersteig (B/C) s úžasnými výhledy na krajinu jezer Solné komory nás dovede na vrchol Katrin (1542 m). Sestup zpět k lanovce, sjezd k autobusu, přesun k hrázi jezera Vorderer Gosausee (933 m), nad jehož hladinou vede nádherná ferrata Laserer Alpin (C) i s lahůdkou v podobě lanového mostu. (5 hod, ↑ 300 m, ↓ 300 m)

4. den

Na vrchol Predigstuhlu (1278 m) s výhledem na ledovec Dachsteinu nás dovede ferrata Leadership Klettersteig (C) a pro ty zdatnější a neunavené ještě možný přídavek v podobě různorodé, zpočátku vedoucí jeskyní a posléze vzdušné ferraty Mein Land – Dein Land (C) (6 hod, ↑400 m, ↓800 m). Kolem 14 hod odjezd a návrat přes České Budějovice, Prahu a Jihlavu do Brna před půlnocí. U zájezdu 5896 příjezd pouze do Brna kolem 21 hod.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.