Jezera Solné komory na kole

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Rakousko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na kolo
Cena za osobu celkem od 8 000 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Cyklistika v okolí jezer pod Dachsteinem

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd kolem 22 hod z Brna přes Jihlavu, Prahu a České Budějovice, noční přejezd Rakouska. U zájezdů 6506 a 65011 odjezd pouze z Brna v 11 hod, denní přejezd, podvečerní příjezd do Bad Goisern, večeře a ubytování se.

2. den

Od malebného jezera Gosausee (933 m) ležícímu na úpatí Dachsteinu s výhledem na ledovec i samotný vrchol hory pozvolný sjezd k Hallstattskému jezeru a okruh kolem něj včetně prohlídky Hallstattu (možnost návštěvy solných dolů, výjezd lanovkou, ...) s dojezdem na ubytování v Bad Goisern. (40 km ↑250 m, ↓650 m)

3. den

Na kole do lázeňského městečka Bad Ischl, prohlídka jeho památek (měšťanské domy, Císařská vila, ...) a malebnou soutěskou Rettenbachklamm k usedlosti Blaa Alm (902 m) s restaurací a nádhernými výhledy na rozeklaný vrchol hory Loser. Sjezd přes lyžařské středisko k městečku Altausee ležícího u stejnojmenného jezera. Návrat po cyklostezce zpět do Bad Goisern. (65 km, ↑750 m, ↓750 m)

4. den

Etapa k jezeru Wolfgangsee. Přes pastviny obklopené štíty hor do nejromantičtějšího městečka celé Solné komory St. Wolfgang, ležícího na břehu jezera Wolfgangsee. Možnost výjezdu unikátní zubačkou na vrchol Schafberg (1792 m). Lodí přes jezero do vesničky Abersee s pláží vhodnou ke koupání. Pro zájemce možnost prodloužení o výlet do „Mozartovy vesnice“ St. Gilgen (+15 km). Návrat po druhé straně jezera přes Bad Ischl do Bad Goisern. (65 km, ↑350 m, ↓350 m)

5. den

Dopolední vyjížďka k jedinečné stezce vysekané ve skále Ewige Wand a na vyhlídku u Berghotelu Predigstuhl (15 km, ↑350 m, ↓350 m). Pro rychlé možnost přídavku údolím Weissenbach k Brunntalalm (+15 km, ↑250 m, ↓250 m). V odpoledních hodinách odjezd a návrat přes České Budějovice, Prahu a Jihlavu do Brna před půlnocí. U zájezdu 6506 a 65011 příjezd pouze do Brna kolem 21 hod.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.