Náročné ferraty jižní stěny Dachsteinu

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Rakousko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem za 10 200 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Nejtěžší klettersteigy Rakouska – Super ferrata Dachstein

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd z Brna kolem 22 hod přes Jihlavu, Prahu a České Budějovice, noční přejezd Rakouska.

2. den

První část Super ferraty Dachstein: Od hotelu Türlwand (1962 m) k nástupu na ferratu Anna klettersteig (D) a na vrchol Mitterstein (2097 m). Poté výjezd lanovkou Dachstein Südwandbahn od hotelu Türlwand (1962 m) až do výšky 2687 m na okraj Schladminger Gletscher. Po krátkém nástupu vedoucím i po okraji malého ledovce Edlgries výstup ferratou Irg 2 na Grosser Koppenkarstein (C/D) (2865 m). Sestup k horní stanici lanovky lehčí ferratou Westgrat-Klettersteig Koppenkarstein (B/C), jejíž součástí je i lanový most. (5 hod, ↑550 m, ↓550 m, s ferratou Irg 2 +1,5-2,5 hod, ↑300 m, ↓300 m)

3. den

Druhá část Super ferraty Dachstein: Od hotelu Türlwand (1962 m) k nástupu na ferratu Johann Klettersteig (D/E) – 4hodinové náročné lezení bez možnosti dřívějšího sestupu - až k Seethalerhütte (2740 m). Po zdolání ferraty Johann Klettersteig možnost sestoupení ferratou Abstiegs-klettersteig obtížnosti (C/D) ke kratší, ale velmi těžké ferratě Sky Walk (E), místy převislé stěny pod horní stanicí lanovky. Další horské atrakce: ledový palác Eispalast, Treppe ins Nichts (Schody do prázdna), visutý most Hängebrücke. Sjezd lanovkou zpět k autobusu. (7 hod, ↑1000 m, ↓300 m s ferratou Skywalk +1,5 hod, ↑150 m, ↓150 m)

4. den

Náročná ferrata Rosina (D) začínající lanovým mostem nad potokem a dále kolmou stěnou bez možnosti odpočinku podél vodopádu v soutěsce Silberklamm a ferrata Siega (C/D) s exponovanými a silově náročnějšími místy v blízkosti obce Ramsau. Po zaslouženém relaxu u chaty Silberkarhütte (1223 m) sestup soutěskou a po poledni odjezd (3 hod, ↑250 m, ↓250 m). Návrat přes České Budějovice, Prahu a Jihlavu do Brna před půlnocí.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.