Rumunské hory s koňským povozem

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Rumunsko
Typ ubytování Vlastní stany
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem za 13 900 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Východní Karpaty netradičně - Siriu a Buzăuské kopce

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd kolem 16 hod z Brna přes Bratislavu, noční přejezd Maďarska.

2. den

V Braşově rozloučení s naším autobusem, dojezd místní dopravou do nitra Východních Karpat. V údolí Şeţu sevřeném mezi horami Buzău a Siriu setkání s vozkou a koněm, přes opouštěnou ves Stanila s dřevěnými a hliněnými domy na louku na hřebeni Varza.

3.-4. den

Toulky v podhůří Delaurile Buzăului. Bývalá těžební oblast jantaru - zapadlá Colţi a Aluneş s do skály tesaným kostelem ze 13. století, na druhé straně hřebínku od vyschlé želví rezervace poustevny Nucu. Krajina podhorských hospodářství, volské povozy a táboření na loukách.

5.-8. den

Podhorské a horské vsi Curmatura a Cătiaşu, salaše Stearpa, kam kdysi vedla úzkokolejka sloužící k dopravě dřeva. Výstup a putování po travnatém hřebeni pohořím Siriu se zbytky vojenských okopů z 1. světové války. Výhledy na hory Ciucaş, táboření u romantického jezera Lacul Vulturilor a místní pozoruhodnost – masožravá rostlina. Zbytky hraniční pevnosti a vojenský hřbitůvek. Výstup na nejvyšší vrchol Malaia (1662 m). Medvědí stopy, pozorování kamzíků. Návštěva od civilizace odříznuté rumunské dřevěné salaše s otevřeným ohněm. Ochutnávka brynzy, kaškavalu či mamaligy. Sestup do údolí řeky Buzău.

9. den

Přesuny místní dopravou. Krátká prohlídka historického Braşova. Návštěva zajímavého města Sibiu. Setkání s naším autobusem. Noční přejezd Maďarska.

10. den

Příjezd na stejná nástupní místa jako při odjezdu, Brno v ranních hodinách.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.