Turistika ve Slovinsku

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Slovinsko
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Aktivní
Cena za osobu celkem za 18 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Slovinsku by se dalo přezdívat „zelená křižovatka Evropy“. Je to země, která nabízí úplně vše – hory, kopce, lesy, mnohdy ještě nedotčenou přírodu, jeskyně, jezera a vodopády, moře, města plná historie i malebné vesničky. A Slovinsko a turistika? Jednoznačně patří k sobě! Tisíce kilometrů značených tras od těch nejjednodušších až po náročné výstupy na ferraty.
 

Program zájezdu

1. den: TRANSFER AUTOBUSEM

Příjezd, ubytování na hotelu, večeře.

2. den: KOLEM JEZERA BLED AŽ K SOUTĚSCE VINTGAR

Vaše putování po Slovinsku započnete procházkou k pohádkové soutěsce Vintgar, kde vás po vstupu do soutěsky okouzlí smaragdově zelená řeka Radovna. Procházet budete po dřevěných stezkách, visutých mostech a zaposloucháte se do vodopádu Šum. V odpoledních hodinách odjezd do města Bled, prohlídka města a následně možnost koupání v Bledském jezeře. V poslední části dne se vydáte s průvodcem na túru kolem pohádkového Bledského jezera, místa s mystickou historií. Uprostřed křišťálově čistého jezera se nachází ostrov s kostelem Nanebevzetí Panny Marie a kouzelným zvonem pro štěstí. Na skalnatém ostrohu ční ve výšce 140 m hrad z 11. století. Trasa je dlouhá přibližně 11 km, stoupání 19 m a klesání 48 m.

3. den: ŠKOCJANSKÁ JESKYNĚ a město PIRAN

Dnešní den zahájíte  návštěvou unikátního krasového jeskynního systému obrovských rozměrů, nacházejícího se uvnitř přírodního parku ve slovinském krasu. Jeskyni vytváří ponorná řeka Reka, která vstupuje do podzemí dvěma hlubokými skalními soutěskami oddělenými přírodním skalním mostem, na kterém stojí starobylá vesnice Škocjan. Jeskyně vytváří nejhlubší podzemní kaňon Evropy a již odedávna byla důležitým kultovním místem ve Středomoří, které umožňovalo spojení s podsvětím a  komunikaci živých s duchy předků. Je zařazena na seznam světového dědictví UNESCO. Na závěr dnešního programu vás čeká návštěva nejkrásnějšího města Slovinska – Piranu, které kromě historických budov, pozůstatků městských hradeb nebo mysu s novogotickým majákem a sochou mořské panny, nabízí úžasné pobřežní promenády. Pro jeho atmosféru je městečku přezdíváno slovinské Benátky. Posuďte sami! Trasa je dlouhá přibližně 8 km, v jeskyni absolvujete ca 500 schodů.

4. den: VELIKA PLANINA

Z údolí protkaného říčkou Kamniska Bistrica vás vyveze lanovka až na náhorní plošinu s názvem Velika Planina. Vysoko v horách váš čeká přenádherná túra mezi dřevěnými salašemi a volně se pasoucími kravami. Projdete okolo Preskarjeva pastýřského muzea, kapličky Marie Sněžné nebo jeskyně Vetrnica. Téměř v každé salaši, kterých je tu přesně 202, si můžete zakoupit čerstvé mléko, tvaroh nebo sýr. K ochutnávce vás jistě zlákají i další tradiční pokrmy jako např. Žganci nebo Ričet. Na zpáteční cestě prohlídka historického města Kamnik. Trasa je dlouhá přibližně 8 km, stoupání 75 m a klesání 80 m.

5. den: BOHINJSKÉ JEZERO, VOGEL a SLAP SAVICA

Vaše další kroky budou směřovat k Bohinjskému jezeru, které se nachází v srdci Triglavského národního parku a jehož nádheru si oblíbila i Agáta Christie. Modrou hladinu lemují skaliska bledských hor a díky zákazu turistické výstavby si zde vychutnáte poklidnou malebnou krajinu. Lanovkou vyjedete do lyžařského střediska Vogel (1 540 m), odkud se Vám naskytne překrásný výhled na nejvyšší horu Slovinska Triglav (2 864 m). Zde si můžete vybrat z několika turistických tras různé délky a obtížnosti. Na závěr dne se vydáte strmou lesní stezkou až k vodopádu řeky Savica, která Bohinjské jezero napájí a její voda se valí přímo ze skály z výšky 78 metrů. Trasa je dlouhá přibližně 10 km, stoupání 449 m a klesání 1 013 m.

6. den: LOGARSKOU DOLINOU AŽ K VODOPÁDU RINKA, LUBLAŇ

Na závěr vás čeká pohodová etapa Logarskou dolinou, která leží v nitru Kamnicko-savinjských Alp. Údolí, jež kdysi vyhloubil ledovec, vám nabídne pohled na stupňovité skály, horské štíty často o výšce až 2 000 m, hučící vodopády, nespočet luk a bukových lesů. Cesta vás dále povede kolem majestátního vodopádu Rinka, který padá na zem z výšky 90 metrů, až k prameni řeky Savinja. Na zpáteční cestě prohlídka centra hlavního města Slovinska, Lublaň. Trasa je dlouhá přibližně 8 km, stoupání 459 m a klesání 0 m.

7. den: ODJEZD DO ČESKÉ REPUBLIKY

Po snídani odjezd zpět do České republiky.

POZNÁMKA:

Minimální počet účastníků: 15. Změna programu vyhrazena. Pořadí navštívených míst může být změněno.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.