Menorca - Camí De Cavalls

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Španělsko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem za 36 500 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Koňskou stezkou – 9denní přechod na lehko s ubytováním (Španělsko)

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy do Mahónu, transfer do městečka Cala en Porter, ubytování.

2. den

První den treku z městečka Cala en Porter do Son Bou projdeme přes údolí s ovocnými sady, louky a pastviny, malou soutěskou k přírodní pláži, a před ubytováním nás uvítá nejdelší písečná pláž Menorky. (5-6 hod, ↑300 m, ↓350 m, 14 km)

3. den

Cesta do Cala Galdana nás povede zelenou částí jihu, kolem útesů s úžasnými výhledy na další ubytování. (6-7hod, ↑400 m, ↓400 m, 17 km)

4. den

Do Cala en Bosch naše kroky povedou kolem jeskyní, dalších úžasných vyhlídek a divokých přírodních pláží až na západ, na ubytování. (5-6hod, ↑200 m, ↓200 m, 16 km)

5. den

Tato etapa treku nás dovede do města Ciutadella založeného Kartaginci ve 4. století. Nabídne nám opět krásné výhledy, tentokrát na širé moře. V případě dobré viditelnosti uvidíme až k „sousedům“ na 40km vzdálenou Mallorcu. Na závěr dne si projdeme romantické „hlavní město západu“ s krásným přírodním přístavem. Ciutadella bývala sídlem šlechty a církve. Dýchne na vás klidnou atmosférou a při západu slunce se zbarví do medově hnědé až zlaté. Ubytování a volná prohlídka města. (4-5hod, ↑100 m, ↓100 m, 14 km)

6. den

Cesta do Cala Morell nás provede poslední částí západu ostrova. Čekají nás skaliska, maják Punta Nati, skalní okno Pont d'en Gil a dechberoucí vyhlídky. Ubytování v severní části ostrova. (7-8hod, ↑350 m, ↓300 m, 22 km)

7. den

Transfer na začátek šesté etapy treku z Pla de sa Font do Cala Roja, na pláž Cavallería. Tato část nás povede hornatějším a náročnějším, ale krásně zeleným úsekem na severu ostrova. Transfer na ubytování. (6-7hod, ↑600 m, ↓650 m, 15 km)

8. den

Transfer na začátek delší sedmé etapy, z nejsevernějšího cípu ostrova Cap de Cavallería do Arenal d'en Castell, přes pobřežní útesy s dalšími skvostnými výhledy, kolem historického městečka Fornells až na ubytování s večeří. (7-8hod, ↑350 m, ↓400 m, 25 km)

9. den

Nejdelší část treku z Arenal d'en Castell do Es Grau nás cesta povede přes přístav Port d'Addaia, dále pak biosférickou rezervací s kouzelnou nedotčenou krajinou a kolem dosud funkčního majáku Faváritx. Projdeme i kolem přírodních salinišť a mokřadů, které jsou rájem pro milovníky ptactva. Pobřeží kolem majáku Faváritx s tmavou rozpadlou břidlicí pak připomíná procházku tajemnou pohádkou. Z konce treku přejezd do Mahónu, ubytování na dvě noci. (8-9hod, ↑600 m, ↓600 m, 27 km)

10. den

Poslední den treku nás cesta povede z Mahónu přes městečka Punta Prima a Binibequer vell, které je zajímavé svými bílými domy a úzkými uličkami, až k bílé pláži Binibecáto, kde náš trek završíme koupáním v moři. Zpět do Mahónu dojedeme linkovým autobusem. Případně bude program obrácen – závisí na odjezdech linkových autobusů (6-7hod, ↑200 m, ↓250 m, 21 km). Pokud by někdo chtěl tento den už vynechat, městečko Mahón nabízí spoustu zákoutí, obchůdků, kaváren a historických míst k volnému programu a odpočinku.

11. den

Podle času odletu letadla: osobní volno v Mahónu, možná návštěva likérky, kde se vyrábí místní slavný Gin Xoriguer, spojená s ochutnávkou nebo návštěva Trepuco – lokality s prehistorickými kamennými megality z doby bronzové a kamenným monumentem ve stylu Stonehenge. Fakultativně projížďka katamaránem po druhém nejdelším přírodním přístavu na světě s obhlídkou typických domů inspirovaných britskou architekturou, vojenské pevnosti a dalších historicky zajímavých staveb. Odlet do Prahy.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.