Menorca - pobytový zájezd

****
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Španělsko, Menorca
Ubytování Hotel Carema Club Resort
Druh zájezdu Pobytové
Cena za osobu celkem od 21 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Čas zde plyne pomalu, klidně. Jako šeptaná katalánská romance. Budete jí viset na rtech a ona vás každé ráno přivítá svým úsměvem. Utonete v jejích barvách. A až doma vysypete z šatů poslední zrnka sněhobílého písku, bláznivě zatoužíte po návratu. Taková je dovolená na Menorce!

Popis ubytování

Apartmánový hotel Carema Club Resort 4* se nachází přímo u písečné pláže překrásné zátoky Cala Tirant na severu Menorcy. V roce 2022 hotel prošel renovací a nyní je jeho typická menorská atmosféra přítomna na každém kroku. Zajisté oceníte komplexní vybavenost resortu, jakož i účelně vybavené pokoje apartmánového typu. Okolí hotelu je jako stvoření pro procházky, výlety do okolí i pěší turistiku.

 

Program zájezdu

Ostrov pohody a klidu

Menorca je nejvýchodnějším ostrovem Baleárského souostroví. Je obdivována pro svou panenskou přírodu, překrásné zátoky i dochované kulturní tradice a výbornou gastronomii. Menorca je zároveň i nejčistším místem Španělska, a proto byla v roce 1993 prohlášena za biosférickou rezervaci UNESCO. Ostrov Menorca je jedinečným místem pro milovníky koupání a odpočinku. Je zde více přírodních pláží než na Mallorce a Ibize dohromady. Menorské pláže bývají často ohraničené skalisky. Jejich bělostný písek pak lemuje porost jalovců a borovic, což vytváří velmi příjemné klima. K dokonalosti nechybí ani blankytně modré a velmi čisté moře. Každá menorská vesnice, dům či každý kousek pobřeží je zdrojem neopakovatelné pohody. Duší ostrova jsou jeho úžasní obyvatelé, Menorčané. Právě jejich životní styl, tradice a filozofie proměnily Menorcu v evropskou oázu klidu. Nikomu nepomohou ani nejpřesnější švýcarské hodinky. Středomořský čas na Menorce totiž nikdy neutíká, ale příjemně plyne. Menorčané velmi ctí své zvyky a tradice. Mnozí vlastní menorský kroj a tančí místní typické lidové tance. Neuznávají však tradiční španělské býčí zápasy. S Menorčany se bez problému domluvíte. Mnozí ovládají hned dva světové jazyky.

Smaragd mezi safíry

Menorca je přírodní ráj, ostrov piniových hájů, pastvin a bujných zahrad. Příznivé vlhké klima proměnilo menší sestru Mallorcy doslova v botanickou zahradu – „zelený ostrov“ baleárského souostroví. Není divu, že u malířských stojanů v místním plenéru potkáte umělce doslova z celého světa. Ostrov je geologicky rozdělen na dvě odlišné části, které dávají tamnímu kraji svébytný ráz. Zatímco sever je typický svými dramatickými scenériemi a vysokými útesy, půvaby krajiny na jihu ostrova se skrývají v bujnější vegetaci, hlubokých kaňonech, romantických zákoutích a rajských zátokách. Na Menorce najdete oblasti s nejvyšším stupněm ochrany přírody na světě. Červená, zelená, modrá, hnědá, bílá a záplavy slunečních paprsků. Menorca je ostrovem barev. Nejvíce vás však uchvátí „lázeň v modré“. Zanořit se do vln místního blankytně modrého moře je jedním z nejkrásnějších cestovatelských zážitků. Pobřeží ostrova je dlouhé 290 kilometrů a strmá skaliska se zde střídají s romantickými zákoutími a plážemi. Nejdelší písečná pláž nese název Son Bou a lemuje jižní část ostrova. Menorca je pravidelně „hvězdou“ nejrůznějších cestovatelských anket. V jedné z těch posledních byly zátoky Macarella a Macarelleta na jihozápadě ostrova zařazeny mezi 35 míst s nejčistší vodou na světě. Máte rádi soukromí? Hledáte liduprázdné pláže? Na Menorce jich najdete tolik, že se vám po lidské společnosti začne stýskat.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.