Pěší turistika na ostrově La Gomera

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Španělsko, Kanárské Ostrovy
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Aktivní
Cena za osobu celkem za 35 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Těšte se na pořádnou pěší turistiku v horách, která se vám odvděčí velkým množstvím úchvatných výhledů na Gomeru i sousední Tenerife ponořené do modři Atlantského oceánu.
 

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ

Odlet z Prahy na Tenerife. Transfer do letoviska Los Cristianos a plavba trajektem na ostrov La Gomera. Transfer do hotelu a ubytování.

2. den: Igualero - Fortaleza - Chipude

V ranních hodinách výjezd do středozemí ostrova se zastávkou na monumentální vyhlídce (Ojila, Roque de Agando). Přejezd ke kapličce Ermita de San Francesco d´Assisi. Poté bude následovat první pěší túra Igualero – Fortaleza – Chipude (cca 7,5 km, 3,5 hod chůze, 200 m stoupání, 400 m klesání – náročnost střední) Tato nádherná cesta vede botanicky zajímavou krajinou luk a borovicových lesů s velkolepými výhledy. Možnost výstupu na stolovou horu Fortaleza, jež sloužila jako rituální místo původních obyvatel Kanárských ostrovů. Po ukončení etapy přejezd do vesnice El Cercado a návštěva obchůdků s tradiční keramikou.

3. den: Ermita de El Paso - Guarimiarská propast

Přejezd do jižní části ostrova k Ermita de El Paso, kde se vydáte na trasu po úbočí Guarimiarské propasti (cca 5 km, 2,5 hodiny chůze, 20 m stoupání, 700 m klesání – náročnost střední). Etapa vede vyprahlou krajinou po úbočí jednoho z hlubokých údolí s mnoha krásnými výhledy na barevné skály ozářené sluncem. Po ukončení etapy přejezd do městečka Playa Santiago s možností koupání. foto: Jan Kubišta

4. den: autobusový okruh ostrovem, odpočinkově laděný den

Dopoledne odjezd na severní část ostrova do městěčka Hermigua, návštěva plantáže a výrobny produktů z aloe vera. Poté přejezd do vesnice Agulo, jež je považována za nejmalebnější na ostrově. Následně cesta autobusem do městěčka Valehermoso. Sjezd k jihozápadnímu pobřeží a dpoledne strávené v sympatickém pobřežním letovisku Valle Gran Rey, možnost koupání a občerstvení. Po cestě zpět zastávka na monumentální vyhlídce Cézar Manrique.

5. den: vesnice La Laja - Ojila

Výjezd do odlehlé vesničky La Laja, kde zahájíte třetí etapu vašeho putování Gomerou. Tato cesta je považována za nejkrásnější a vede okolo skalní formace Ojila (6 km, cca 4 hodiny chůze, 700 m stoupání, 100 m klesání – náročnost těžká). Tato unikátní etapa je bohatá na jedinečné výhledy, strmé skály i hluboké lesy a zemědělské krajiny. foto: Jan Kubišta

6. den: výstup na horu Alto Garajonay

Den věnovaný národnímu parku Garajonay (UNESCO). Během tohoto dne pokoříte nejvyšší horu Gomery – Alto de Garajonay (1 482 m n.m., cca 5 km, přibližně 2 hodiny chůze, 300 m výstup i sestup – náročnost snadná). Tato příjemná pěší túra vede krajinou luk a lesů v nejvyšších partiích ostrova. Za pěkného počasí se budete moci těšit z nepřekonatelných výhledů do všech koutů Gomery a na další ostrovy. Po túře možnost občerstvení v návštěvnickém centru/restauraci Laguna Grande. Odpoledne krátká procházka unikátní krajinou třetihorních pralesů Laurissilva u Raso de la Bruma (50 minut chůze, náročnost snadná).

7. den: Cesta třetihorním pralesem do El Cedro

Poslední etapu zahájíte výjezdem do centrální části ostrova a sestupem třetihorním pralesem do výletního místa El Cedro a dále výstup do Reventón Escuro (8 km, cca 3,20 hodin chůze, 150 m výstup, 1000 m sestup – náročnost těžká). Jedná se o oblíbenou túru podél potoka s vodopádem a krásnými výhledy. Možnost občerstvení v El Cedro.

8. den: ODLET DO PRAHY

Transfer na letiště a odlet do Prahy.

POZNÁMKA

Změna programu vyhrazena. Pořadí navštívených míst může být změněno. Minimální počet účastníků: 15.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.