Relax na plážích La Mangy + Cartagena + Bahenní Lázně Mar Menor (letecky z Prahy

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Španělsko
Ubytování 3* hotel
Druh zájezdu Pobytové
Cena za osobu celkem za 42 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Dovolená rovnou u dvou moří? Ano! Vychutnáte si písčité pláže Středozemního moře i léčivé účinky Mar Menor, evropského „Mrtvého moře“. Projdete se na Jelení ostrov, vyzkoušíte bahenní koupel i místní speciality. Můžete objevit perly Cartageny, historickou Murcii a užít si plavbu lagunou. Vyrazíte k mysu Cabo de Palos i k cípu šíje La Manga. Zrelaxujte a dobijte energii ve Španělsku!

Program zájezdu

1. den

Vzhůru do jižního Španělska, do regionu Murcia, na přímořskou kosu La Manga del Mar Menor. Nejprve letadlem, potom autobusem. Pohodová dovolená začíná! Po příletu do Španělska nás z letiště převeze autobus až k našemu hotelu, kde se ubytujeme, a při sklence dobrého studeného nápoje si popovídáme o léčivých účincích prostředí a bahna zdejšího „Mrtvého moře“, jak bývá často laguna Mar Menor nazývána. Místní bahno je totiž současně lék, životní styl i zábava.

2. den

Den ve znamení žhavého slunce, azurových vod, léčivého bahna… Projdeme se na ostrov Isla del Ciervo, kde vyzkoušíme účinky zdejšího bahna. Odpočineme si a užijeme si koupání ve dvou mořích.  Výhodná poloha našeho hotelu mezi Středozemním mořem a Mar Menor nám dovolí během jednoho dne porovnat a „ochutnat“ vodu obou moří. Společně se vydáme na procházku, jejímž cílem bude přejít „Mrtvým mořem“ na Jelení ostrov (Isla del Ciervo), který díky svým sopečným aktivitám v minulosti nabízí léčivé bahno. Jeho aplikace je jednoduchá: bahno nabereme v moři, namažeme se a po hodině bahno smyjeme v Mar Menor. A pokud při cestě zpět dostanete chuť na dobré španělské víno, není nic jednoduššího než si připít na hezkou dovolenou v některé z restaurací.

3. den

Pro ty, kteří budou i dnes naladěni na nové zážitky, je připraven výlet do historické Cartageny. Vychutnáme si výhledy z vrchu Conceptión, římské divadlo i místní specialitu café asiático. Můžete si celý den plnými doušky užívat krásných plážích a bezstarostně relaxovat. S příznivci aktivnější dovolené se po snídani vydáme na výlet do dvěstětisícové Cartageny. Tento tzv. přístav kultur založili Kartáginci, obývali Římané a Arabové a posléze Španělé z něj vytvořili velký turistický magnet s památkami první třídy. Panoramatickým výtahem vyjedeme na nejvyšší bod města, vrch Conceptión. Zde založil před více než dvěma tisíci lety kartáginský vojevůdce Hasdrubal Sličný Nové Kartágo – Qart Hadašt. My budeme moci navštívit pozůstatky středověkého hradu Castillo de la Conceptión a z výšky obdivovat městský vojenský i civilní přístav. Na vyhlídku navazuje odkryté římské divadlo, které bylo vytesáno přímo do skály a jeho kapacita byla šest tisíc diváků! Klobouk dolů před Římany, ale také archeology. A co dál? Catedral de Santa María, radnice, promenáda Paseo Alfonso XII. nebo klidné posezení s místní specialitou café asiático. Zahřívalo místní rybáře během rybolovu. Nyní je servírováno do speciálních sklenic a skládá se ze silné kávy, smetany a… Nechte se překvapit! Mňam!

4. den

Pokud dáte přednost lenošení a relaxu, pláže na vás čekají. Zájemci mohou vyrazit na plavbu lodí lagunou Mar Menor a poté ochutnat osvěžující horchatu. Pohled na azurově modrou mořskou hladinu snad nikdy neomrzí. Pozorovat ji můžete i dnes z pohodlí pláže nebo můžete vyrazit na širé moře. Z mořské hladiny je tady totiž krásný výhled na pevninský rukáv La Mangu, který odděluje Mar Menor od Středozemního moře. Se zájemci se proto vydáme na cca dvouhodinový výlet lodí po laguně Mar Menor.  „Mrtvé moře“ je největší slanou vnitrozemskou vodou v Evropě. Díky nejvyššímu obsahu soli v Evropě mají voda a bahno léčivé terapeutické účinky. Po projížďce přijde k chuti lahodný a velmi zdravý nápoj horchata z tygřích ořechů, který pochází z nedaleké Valencie. Tygří ořechy ovšem ořechy nejsou, jsou to hlízy, jež se vytvářejí na kořenech šáchoru jedlého. I proto je nápoj vhodný pro ty, kteří mají na ořechy alergii.

5. den

Opět si můžete nerušeně užívat plážové pohody nebo se fakultativně vydat do půvabné Murcie. V příjemném městečku můžeme vyzkoušet bahenní terapii nebo si užít koupání v Mar Menor. Jak strávíte tento den, je zcela na vás. Můžete si opět vychutnávat sladké nicnedělání, procházet se po plážích a poslouchat šumění moře, oddávat se vodním radovánkám nebo jen tak odpočívat ve stinných zákoutích. Se zájemci, kteří budou mít chuť poznat něco nového, se ještě za ranního chládku vydáme do Murcie, hlavního města Murcijského regionu, které má necelých půl milionu obyvatel a leží na řece Segura. Nemusíte mít obavy, žádný ruch velkoměsta tady nenajdete, pouze malé historické centrum plné památek a kavárniček. Uvidíme radnici, biskupský palác, nádhernou barokní katedrálu Panny Marie, pod širým nebem obrovský fíkus a navštívíme kasino v maurském stylu. Odtud přejedeme do letoviska San Pedro del Pinatar, jehož část Lo Pagán leží přímo u Mar Menor a je vyhlášené svými bahenními lázněmi. Proslulé Charcas de la Salinas jsou malá jezírka s léčivým bahnem, která jsou pokládána za největší přírodní bahenní lázně v Evropě. Těch využijeme pro naši bahenní kúru, a kdo nebude mít zájem, může se koupat v „Mrtvém moři“ a pozorovat růžové plameňáky. Úžasná pohoda a odpočinek!

6. den

Čeká nás příjemná procházka k majáku na Cabo de Palos, který obklopuje rozeklané pobřeží Středozemního moře. Okolní pláže jsou rájem pro milovníky potápění a šnorchlování. Maják na mysu Cabo de Palos se tyčí do modrého nebe jako věrný strážce pobřeží. Jeho výška 51 metrů a bohatá historie okolí přidají našemu dobrodružství na zajímavosti. Z jakéhokoliv místa u majáku nám pohled na modré nebe, moře, Mravenčí ostrovy (Islas Hormigas) a rukáv La Mangu zaručeně vezme dech.  Okolní malé plážičky vám nabídnou koupání i šnorchlování a rybářské restaurace něco dobrého k jídlu i pití.

7. den

Než La Mangu opustíme, vydáme se na konec a prozkoumáme její šíji. Kromě nádherných pláží a místních zajímavostí tady objevíme i české stopy. Dovolenou na La Manze jsme otevřeli procházkou podél Mar Menor. Dnes se místním autobusem dostaneme až téměř na konec La Mangy, která je dlouhá asi 22 kilometrů a široká 100 až 1 500 metrů. Šíje vznikla vytvořením písečných nánosů převládajícími mořskými proudy a hostí obrovské množství hotelů, obchodů, restaurací a turistických zajímavostí. Na osmnáctém kilometru La Mangy opustíme autobus, budeme obdivovat příkrý kamenný most a navštívíme restauraci Collados. Ta byla postavena světoznámou českou architektkou Evou Jiřičnou. Zpět vám doporučujeme vydat se částečně pěšky a vykoupat se na dalších plážích. La Manga jich totiž nabízí 44 kilometrů!

8. den

Rozloučíme se s úžasným místem a autobusem z La Mangy se dopravíme na letiště v Alicante. Odtud odletíme zpět do Prahy. Adiós! Náš relax u španělského Mar Menor končí, před námi je transfer na letiště a odlet do ČR. La Manga je úžasné místo a věříme, že si budete odvážet spoustu nezapomenutelných zážitků. Region Murcia toho umí mnoho nabídnout, od tajemného vnitrozemí s různorodou historií přes přírodní skvosty, kulinářské speciality až k moderním přímořským hotelům. Zve vás k dalším návštěvám. A my také!

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadlo v ceně zájezdu: malé kabinové zavazadlo o hmotnosti do 8 kg a max. rozměrech 55 x 40 x 20 cm, včetně držadla, postranní kapsy a kol (toto zavazadlo jde na palubu letadla) Zavazadlo v ceně zájezdu: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění



Tipy na výlet v okolí

   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.