Siesty v krásné Andalusii

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Španělsko, Andalusie
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 30 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Andalusie nespoutaná, temperamentní a vášnivá. Okouzlující pláže, působivé scenérie, nespočet historických památek chráněných UNESCO a všudypřítomné dědictví maurské kultury. Prozkoumejte s námi nejatraktivnější části španělského skvostu – Alhambry, poznejte Málagu, Mijas i Córdobu a navštivte známý Gibraltar. Nebude chybět ani koupání v moři, flamenco a výtečná španělská gastronomie. Věřte, že Andalusie si vás podmaní a její první návštěva nebude rozhodně tou poslední.

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ

Odlet z Prahy, přílet do Málagy, transfer do hotelu, ubytování.

2. den: RONDA

Po snídani se vypravíte do města Ronda, ležícím v srdci pohoří Serranía de Ronda. Toto pohádkové město vás naprosto uchvátí. Jeho spletité uličky, most z 18. století, jež spojuje novou část města se starou a vede nad řekou Guadalevín. Uvidíte i historické centrum, nad kterým se tají dech. Dominantami města je kostel Santa Maria la Mayor a náměstí Plaza de España a Plaza de Toros. Těšte se i na nejznámější býčí arénu v celém Španělsku, která je proslulá corridas goyescas.

3. den: VOLNÝ DEN

Costa del Sol neboli Slunečné pobřeží je dokonalým místem pro váš odpočinek. Na písečných plážích si užijete slunce i koupání v průzračném moři. Místní promenády vybízejí k večerním procházkám po odpočinkovém dni.

4. den: GRANADA A ALHAMBRA

Granada je jistě právem považována za jedno z nejkrásnějších měst Španělského království. A hlavní důvod, proč Granadu navštívit, je dozajista pohádkový palácový komplex Alhambra. Tento jediný dochovaný Maurský palác na světě je nejpozoruhodnějším místem Španělska obecně a právem patří na seznam světového dědictví UNESCO. Alhambra se stala v roce 2011 nejnavštěvovanější památkou ve Španělsku a je symbolem neuchopitelných duchovních hodnot maurského života a vyspělé kultury. Poznámka: vstupné do Alhambry a především do nejatraktivnějších částí pevnosti – Palacio Nazaríes je třeba objednat již při rezervaci zájezdu z důvodu garance vstupenek. Zakoupení vstupenku na místě nebude možné!

5. den: VOLNÝ DEN

Pro zájemce bude připravena dopolední dvouhodinová výuka španělštiny. Náš průvodce vás seznámí se základy španělského jazyka. Osvojíte si několik nejdůležitějších španělských vět a obratů, které budete moci využít při procházkách na pobřeží nebo na výletech.

6. den: VOLNÝ DEN, GIBRALTAR - fakultativně

Užijte si další volný den plný odpočinku! Pro zájemce je připraven celodenní fakultativní výlet na Gibraltar, unikátní britskou kolonii na Pyrenejském poloostrově. Gibraltar se nachází v místě, kde se Atlantik spojuje se Středozemním mořem. Gibraltarská úžina odděluje evropský kontinent od afrického. Navštívíte jeskyni svatého Michala i vyhlídku, ze které je výhled na hlavní část Gibraltaru, a necháte se pobavit hrátky opic Makak magot – jediným volně žijícím druhem opic v Evropě. Pro vstup na území Gibraltaru je vyžadován platný cestovní pas či občanský průkaz!

7. den: VOLNÝ DEN, MĚSTEČKO MIJAS - fakultativně

Městečko Mijas leží v jedné z nejmalebnější části Andalusie. Řadí se do skupiny vesnic ležících na tzv. Ruta de los Pueblos Blancos, neboli Cestě bílých vesniček. Ty se vyznačují svými bílými, květinami zdobenými domky a úzkými klikatými ulicemi. V okolí se rozkládají olivové háje a běžně zde narazíte na místní obyvatele a v současnosti především na turisty, kteří se vezou na oslu. Z tohoto sluncem zalitého městečka doslova dýchá klasická andaluská tradice. Při tomto polodenním fakultativním výletu budete mít skvělou příležitost ochutnat místní speciality a posedět v jedné z místních typických restaurací .

8. den: SEVILLA

Výlet do SEVILLY (UNESCO) – vznešené andaluské metropole pyšnící se překrásnými památkami. Prohlédnete si největší gotickou katedrálu na světě či starou židovskou čtvrť a mnoho dalšího. Příjezd do hotelu v pozdních odpoledních hodinách, osobní volno.

9. den: VOLNÝ DEN

Užijte si volný den koupáním v moři, odpočinkem na vyhřátých plážích či objevováním nových gastronomických zážitků.

10. den: VOLNÝ DEN, CÓRDOBA - fakultativně

Córdoba je jeden ze skvostů Andalusie. Historické centrum tohoto překrásného města patří mezi ta úplně největší starobylá jádra měst, jež lze v Evropě najít . Pro své velké množství zajímavých památek, které ukrývá, je právem na seznamu světového dědictví UNESCO. Den, který v Córdobě strávíte vyplníte návštěvou mešity – katedrály, největší židovské čtvrti v celém Španělsku, římského mostu a jiných úchvatných památek. Majestátní architektonické skvosty nebudou to jediné, čím si vás Córdoba podmaní. Kouzelná městská zákoutí, živé hospůdky a všudypřítomný optimismus budou vaším společníkem po celou dobu vašeho výletu.

11. den: MÁLAGA, ODLET

V odpoledních hodinách odjezd z hotelu, pěší prohlídka centra Málagy a odjezd na letiště.

POZNÁMKA

Změna programu vyhrazena. Pořadí navštívených míst může být změněno. Minimální počet účastníků zájezdu: 20 Minimální počet účastníků pro uskutečnění fakultativních výletů: 15



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.