To nejlepší z Andalusie + Gibraltar + Koupání na Pobřeží Costa Del Sol (letecky

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Španělsko
Ubytování 3* hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 34 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Sluncem zalité pláže, starobylé památky i fascinující hříčky přírody. Připraveni? Poznáte Málagu s maurskou pevností i Córdobu s Velkou mešitou. Budete pozorovat makaky v Gibraltaru a obdivovat skalní útvary v parku El Torcal. Nahlédnete do života horské vesnice Mijas. Půvabná Antequera vás uchvátí a užijete si moře u Costa del Sol. Dopřejte si pohodu Andalusie, dovolená začíná!

Program zájezdu

1. den

Po příletu do Málagy odjezd na hotel, kde se ubytujeme. Dle časových možností bude následovat první seznámení s městem.

2. den

Při ranní procházce zavítáme k pevnosti Alcazaba či hradu Gibralfaro a užijeme si výhledy na město. Pak vyrazíme do přímořské Benalmádeny, která je známá unikátní lanovkou do pohoří Mijas. Starobylé město Málaga založené před více než 3000 lety fénickými kupci a formované hlavně Maury, kteří město opevnili a udělali v něm největší přístav andaluského pobřeží té doby, dnes nabízí spoustu krásných památek, muzeí a parků. Po snídani se vydáme k dominantě města se svými třiceti věžemi a dvaceti opevněnými branami – k pevnosti Alcazaba. Interiéry ukrývají vyřezávané a malované stropy, místnosti jsou zdobeny římskou a arabskou keramikou společně s mozaikami. Uvnitř pevnosti se nachází různá nádvoří, kašny a zahrady. Poblíž pevnosti se nalézá hrad Gibralfaro ze 14. století, odkud jsou nádherné vyhlídky na město. Poznáme také centrum města, které je plné nejen restaurací, barů, butiků a obchůdků se suvenýry, ale také neopomenutelných míst jako tzv. jednoruká katedrála, která se stavěla více než dvě a půl století, či muzeum zdejšího rodáka Pabla. Nepochybně nás také zláká místní rušný trh Mercado de Atarazanas.  Nevynecháme symbol celého Španělska, býčí arénu, a procházku po promenádě, lemovanou elegantními budovami z 19. století.  Odpoledne odjedeme místní dopravou do přímořského letoviska Benalmádena. Společně se vydáme ke zdejší turistické atrakci a zároveň k přímořské raritě, k lanovce do pohoří Mijas, odkud se nám otevřou výhledy na okolní přírodu a pobřeží Afriky. 

3. den

Dnes nás čeká britská kolonie na skalním ostrohu Gibraltar. Nachází se zde jediná volně žijící kolonie opic v Evropě. Jsou to makakové, které budeme moci pozorovat. Gibraltar je významným vojenským místem a také místem, kde se střetává Atlantik a Středozemní moře. Nad celým městem ční mohutná skála s přírodní rezervací a nádhernými výhledy. Nejznámějšími obyvateli této skály jsou makakové. Jedná se o jedinou volně žijící kolonii opic v Evropě. Pozor však na ně, protože velice rádi turistům odcizují svačiny. Doporučujeme výjezd lanovkou nahoru na špičku Gibraltarské skály, která se tyčí ve výšce více než 400 metrů nad mořem. Odpoledne bude dostatek volného času k bezcelním nákupům v centru města.

4. den

Volný den k relaxaci, koupání a odpočinku na plážích Costa del Sol. Pro zájemce je připraven výlet do horské vesničky Mijas a historického města Ronda s jednou z nejstarších býčích arén. Čisté a teplé moře, příjemné písčité pláže doplněné veškerou myslitelnou infrastrukturou jsou ideální k odpočinku. Pokud by někoho přece jen odpočívání na pláži nebavilo, bude mít dnes možnost zúčastnit se fakultativního výletu do vesnice Mijas a města Ronda.  Po snídani zamíříme do typické vesnice v pohoří Mijas, kde místní obyvatelé žijí v bílých domečcích, jež lemují klikaté úzké uličky a před horkem je má uchránit bílá barva.  Poté se vydáme do andaluského města Ronda, které má velmi dávnou historii. Díky své strategické poloze sloužilo v minulosti především jako obranné město. Dochovaly se zde hradby a mnoho bran. Symbolem města je 98 metrů vysoký Nový most (Puente Nuevo) přes řeku Guadalevín, který spojuje moderní část města se starobylým centrem. V Rondě se také nachází jedna z nejstarších býčích arén ve Španělsku, jejíž součástí je muzeum, ve kterém se můžete podrobněji seznámit s historií býčích zápasů. V centru města lze zhlédnout kostel Panny Marie nebo navštívit Palacio de Mondragón či arabské lázně.

5. den

Dnešek věnujeme andaluské přírodě a historii. Navštívíme oblast parku El Torcal se zajímavými skalními útvary. Pak poznáme Antequeru, která se pyšní renesančními kostely a arabskou pevností. Dopoledne přejedeme k podzemnímu dolmenu Cueva de Menga. Jedná se o dolmen pocházející z období 2 500 let př. n. l., jehož vnitřní prostor je tvořen ohromnými kamennými kvádry a deskami dosahujícími váhy až 200 tun. Odpoledne zamíříme do města Antequera, kterému se přezdívá „srdce Andalusie“. Dominantou města je arabská pevnost a historické jádro tvořené překrásnými kostely z dob renesance. Na závěr dne si uděláme příjemnou procházku v přírodním parku El Torcal, kde budeme obdivovat divoké skalní útvary (je vhodné mít pohodlnou obuv). Do Málagy se vrátíme ve večerních hodinách.

6. den

Celodenní výlet do starobylé Córdoby. Snoubí se zde křesťanský a arabský svět. Při prohlídce nevynecháme Velkou mešitu nebo palác Alcazar. Bude čas i na ochutnávku andaluské kuchyně. Během společné procházky uvidíme významné památky Córdoby (UNESCO) jako Torre de la Calahorra, Římský most, maurskou Velkou mešitu – Mezquita, vystavěnou na místě někdejšího římského chrámu a vizigotského kostela. Podíváme se k Alcazaru, opevněnému paláci katolických králů. Projdeme si jeho překrásné zahrady i starou židovskou čtvrť s labyrintem úzkých uliček, která patří k největším ve Španělsku.  Odpoledne budete mít dostatek času, abyste navštívili památky dle libosti či si zašli třeba na ochutnávku typické andaluské kuchyně. Návrat do Málagy ve večerních hodinách.

7. den

Volný den k relaxaci, koupání v moři a poslednímu lenošení na plážích pobřeží Costa del Sol.  Na závěr si ještě užijeme dovolenkovou pohodu na písčitých plážích Costa del Sol a osvěžení v příjemně teplém moři.  Zájemci, kteří budou mít zájem zakončit andaluský pobyt aktivněji, mohou například využít fakultativní výlet lodí (cca 2 hodiny) na tzv. delfíní cestu, při které lze pozorovat delfíny na volném moři.

8. den

Rozloučíme se s Málagou každý po svém. Odpoledne objednaným transferem cesta na letiště a odlet zpět do Ostravy. Dnes budeme mít prostor se vrátit na místa, která vám v Málaze přirostla k srdci jako např. krásné městské parky, případně nakoupit suvenýry.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadlo v ceně zájezdu: Kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček) Zavazadlo v ceně zájezdu: Odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění

Vstupné

Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem: Výlet do Rondy Dospělý 1200.00 Kč Lanovka Benalmadena Dospělý 600.00 KčDítě 550.00 KčSenior 550.00 Kč Mešita v Córdobě Dospělý 380.00 KčDítě 230.00 KčStudent 320.00 KčSenior 320.00 Kč



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.