Toulky Menorcou

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Španělsko, Menorca
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Aktivní
Cena za osobu celkem od 24 490 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Všechny etapy jsou dlouhé maximálně 8 kilometrů, což odpovídá 2,5 hodinám chůze. Poznejte dokonale Menorcu se všemi svými krásami – majáky, útesy, panenské pláže omývané křišťálově průzračným mořem i opojně vonící borovicové háje. Zapomenout však nemůžeme ani na hlavní město Mahón, historickou Ciutadellu a tajemné megalitické památky. Zkrátka jedinečný celek, který se právem stal chráněnou biosférickou rezervací UNESCO. Neváhejte! “Karibik” Středomoří vás již čeká.

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ

Přílet na Menorcu z letiště Václava Havla v Praze. Transfer do hotelu a ubytování.

2. den: Punta Nati – Cala Blanes

První etapa vás zavede do severozápadní části ostrova, kde vás čeká pochod podél pobřeží v krásné polopouštní krajině. Monumentem této oblasti je maják Punta Nati. Odtud je to již malý kousek do Ciutadelly, kde zakončíte první den svého putování Menorcou. Individuální program – užijte si atmosféru bývalého hlavního města Menorcy podle vlastních představ. Trasa je dlouhá přibližně 8 km.

3. den: Son Xoriguer – pláž Son Saura

Poznání jihozápadní části ostrova započnete na pláži Son Xoriguer. Trasa vede podél kamenitých útesů s typickou vegetací, přes vyhlášené menorské přírodní pláže, jako jsou Son Saura, kde zakončíte druhý den putování příjemným relaxem na pláži a koupáním v průzračném moři. Trasa je dlouhá přibližně 6 km.

4. den: Favaritx – Es Grau

V severní a severovýchodní části ostrova střeží úžasnou místní krajinu a atmosféru dva majáky. V této etapě navštívíte maják Favaritx, od něhož projdete několika mokřady a krajinou zcela odlišnou od té v západní části ostrova. Zkrátka si užijete kontrasty ostrova plnými doušky! Trasa je dlouhá přibližně 8 km.

5. den: Hlavní město Mahón a druhý největší přírodní přístav na světě

Hlavní město Mahón nelze při vašem poznávání Menorcy vynechat. Prohlédnete si jeho historické centrum i místní likérku, kde se vyrábí slavný gin Xoriguer. Zdejší zvláštností je pak druhý největší přírodní přístav světa, který můžete proplout na katamaránu. Během dne se zajisté najde i příležitost na nákup suvenýrů pro vaše blízké.

6. den: Santo Tomas – Son Bou

V této etapě jižní částí ostrova na vás čekají výhledy na vonící borovicové háje, kaňony a šťavnaté louky s pasoucím se dobytkem. Velké finále této etapy si užijete na nejdelší pláži Menorcy, pláži Son Bou. Trasa je dlouhá přibližně 5 km.

7. den: Cap de Cavalleria

Putování po Menorce završíte v nejsevernější části ostrova u majáku Cavalleria, kde si vychutnáte divokou krásu místní přírody. Nikde jinde si totiž nepotvrdíte lépe, že Menorca získala své ocenění Biosférická rezervace UNESCO právem. Trasa je dlouhá přibližně 7 km.

8. den: ODLET DO PRAHY

Transfer na letiště a odlet do Prahy. V případě zájezdu na 10 nocí – v rámci programu navíc 3 volné dny určené k odpočinku. Odlet do Prahy 11. den zájezdu.

POZNÁMKA

Minimální počet účastníků: 20 Změna programu vyhrazena. Změna hotelu vyhrazena. Pořadí navštívených míst může být změněno.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.