Z Picos de Europa k Atlantiku

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Španělsko, Severní Španělsko
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Aktivní
Cena za osobu celkem od 32 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Pohoří Picos de Europa a severní oblasti Španělska na březích Atlantiku vám nabídnou zcela jiný obraz, než jaký byste možná od Španělska čekali. Mohutné skalnaté štíty divokých velehor, šťavnatá horská údolí s ospalými kamennými vesničkami a všudypřítomné kostelíky vám dají užít si zdejší osobité romantiky. Velké finále se pak odehrává na pobřeží Atlantiku, kde vás divoké útesy, přírodní pláže a kopce se sytě zelenými loukami pomyslně přenesou na chvíli do Irska či Skotska.
Pohoří Picos de Europa je jedinečné. Pojeďte s námi, Picosky vás budou bavit!
Saludos, Mgr. Tomáš Hubka, autor zájezdu
 

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ

Přílet do Bilbaa. Transfer do hotelu a ubytování.

2. den: Skalní masivy a údolí Vegabaño

Picos de Europa jsou posety řadou horských chat s pravými horaly. Vaše putování započnete dobytím jedné z nich. Vydáte se pohodovou cestou z vesnice Soto de Sajambre. Kromě pravé horské romantiky je zde cítit, jak tvrdý život v těchto končinách byl. Minete louky mezi skalními masivy a spatříte až alpskou scenérii – šťavnatě zelené pastviny s volně pasoucím se dobytkem, koňmi a mezky, ale hlavně s chatou Refugio de Vegabaños, na jejíž malé zahrádce pobíhá čile drůbež. Dejte si zde třeba domácí smažená vajíčka s klobáskou a zeleninou. Vychutnáte si je spolu s výhledy na mohutné skalní masivy, což bude zcela určitě naprosto parádní gastronomický zážitek. Dále budete pokračovat do cíle ve vesnici Oseja de Sajambre. Trasa je dlouhá přibližně 15 km; pohodová etapa s mírným stoupáním a klesáním.

3. den: Hory nad přehradou Riaño

Zelená barva přehrady, hory vystupující z vody a vesničky se zemědělskými usedlostmi a kamennými kostelíky vyloženě provokují k nazutí bot a vyšlápnutí na pořádnou túru! Takže hurá do bot a z vesničky Liegos dojdete přes horská údolí do vesnice Acebedo. Tam si pak můžete užít pořádnou severošpanělskou atmosféru v typickém místním baru s domorodci. Trasa je dlouhá přibližně 16 km; pohodová etapa s mírným stoupáním a klesáním.

4. den: Kaňony řeky Cares

Z městečka Posada de Valdeón se vydáte přímo do středu Picos de Europa, do kaňonu říčky Cares. Cesta je kořeněna můstky a neskutečnými výhledy, jak na skalní velikány všude kolem, tak hluboko dolů do kaňonu. Trasa je dlouhá přibližně 11 km; pohodová technicky nenáročná etapa s delším klesáním.

5. den: Lanovkou pod Peňa Vieja 2 613 m.n.m.

Už samotný výjezd kabinkovou lanovkou je zážitek. A co teprve když vystoupíte a máte pod sebou hluboké údolí a nad sebou mohutné skalnaté štíty! Ostatně mezi nimi se budete procházet po celou dobu túry a postupným klesáním se dostanete zpět do místa startu, kde se budete těšit na pořádné občerstvení a relax na louce. Trasa je dlouhá asi 13 km; pohodová technicky nenáročná etapa.

6. den: Horská vesnička Bulnes a mekka horolezců - hora Urriellu

Vesničku Bulnes zdoláte snadno – podzemní lanovkou z Poncebos. Díky takto snadno nastoupaným výškovým metrům budete moci zvesela a zčerstva pokračovat dále do hor až k chatě Terenosa a cestou obdivovat výhledy na dominantu celého pohoří – horu Urriellu 2 518 m. n. m. Po občerstvení a odpočinku sestoupíte přes svěží horské pastviny k vesničce Sotres. Vězte, že to bude důstojné rozloučení s Picos de Europa. Délka trasy je přibližně 15 km; náročnější etapa, a to s ohledem na stoupání a klesání.

7. den: Pobřeží Atlantiku

Aby vaše putování nebylo monotematicky „pouze“ horské, poslední túru si užijete na pobřeží Atlantiku. Vypravíte se z vesnice La Cantiella až do blízkosti vesničky Llastres, do které po ukončení trasy dojedete autobusem. A co že vás čeká? Divoké pobřeží s útesy, přírodní pláže, vlny oceánu které jsou vyhledávány surfaři z celého Španělska, minimálně osídlená kopcovitá krajina, která může evokovat Irsko či Skotsko. Kontrast, který stojí za to! Trasa je dlouhá asi 14 km; pohodová technicky nenáročná etapa.

8. den: ODLET DO PRAHY

Transfer na letiště v Bilbau a odlet do Prahy.

POZNÁMKA

Minimální počet účastníků: 15 Změna programu vyhrazena. Pořadí navštívených míst může být změněno.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.