Balkán - 4 živly

**
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Název ubytování Balkán - 4 živly
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 18 712 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Trekking v „Prokletých horách“ • Theth a tradice krevní msty • dobytí pevnosti Rozafa ve městě Skadar • pastva pro všechny smysly - zábava a vaření s výhledem na Ohridské jezero • paragliding - extrémní dávka adrenalinu • rafting na Taře a nejhlubší kaňon v Evropě • jízda na kajaku v Boce Kotorské


Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Odlet do Podgorice charterovým letadlem. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Po příletu transfer do hotelu. Ubytování v hotelu, čas na odpočinek, večeře, přenocování.


Den 2
Odjezd brzy ráno (snídaňové balíčky na cestu). Přejezd do Albánie, kde nasedneme na džípy a začne naše dobrodružství. Cílem je Theth - malá, krásná osada, ztracená uprostřed divokých a nepřístupných severoalbánských hor. Je to horské pásmo, které tvoří část Dinárských hor a je zvané také Prokletými horami. Čas se na tomto místě zastavil, společně s ním zůstaly tradice, skvělí lidé, příroda a úžasné výhledy. Z Thethu podnikneme vyhlídkovou trasou jednoduchý trekking přes vesnici k vodopádu (cca 1,5 hod.). Navštívíme symbol Thethu - tzv. kouli - kamennou věž, kde se podle tradice ukrývali muži během trvání vendety neboli krevní msty. Tam se seznámíme se zástupcem rodu, kterému věž patří již několik generací. Po prohlídce oběd v ceně. Přejezd do hotelu, večeře, přenocování.


Den 3
Po snídani se vydáme  k pevnosti Rozafa, která je majestátně umístěna na kopci. Dobudeme pevnost během cca 20 minut chůze a odměnou za úsilí bude nádherný výhled z hradeb na město a Skadarské jezero - největší jezero na Balkáně. Následně přejezd do makedonského Ohridu, města zapsaného na seznamu Světového dědictví UNESCO. Návštěva tohoto výjimečně umístěného města - kaskádovitě na kopci a současně u Ohridského jezera. Navštívíme pravoslavný kostel sv. Bohorodičky Perivlepty, antické divadlo a pravoslavný kostel sv. Jovana Kanea, který se nachází na útesu vysoko nad vodami jezera. Poté přeplujeme malými loďkami k centru města. Volný čas. Ubytování v hotelu, večeře, přenocování. 
 

Den 4
Snídaně, volný den k odpočinku. Zájemcům o další zážitky doporučujeme dva fakultativní výlety:
- Návštěva nedaleké vesnice, ze které se vydáme na příjemný hodinový trekking stezkami Národního parku Galicja. Poté nás hostitelé pozvou ke společné přípravě místních makedonských jídel tradičním způsobem: mješano meso, místní pity, saláty, atd. Nebude chybět také místní rakija a víno! Společně připravené pokrmy sníme na zelené terase s výhledem na malebnou vesnici na kopci, Ohridské jezero a se zvukovou kulisou složenou ze zvuků přírody a vystoupení živé kapely hrající makedonskou hudbu. Pro zájemce možnost vyzkoušení ručně vyrobených makedonských kostýmů! Cena výletu cca 55 EUR.
- Pro milovníky adrenalinu doporučujeme velmi scénický paraglidingový tandemový seskok z kopce Národního parku Galicja nad Ohridským jezerem. Lety jsou povoleny pro osoby starší 5 let. Lety v tandemu nevyžadují speciální přípravu, pouze uposlechnutí doporučení instruktora, s nímž poletíme. Je nutné mít vhodné oblečení - dlouhé kalhoty, košile, pevné boty. Možnost seskoku závisí na počasí. Cena výletu cca 85 EUR.
 

Den 5
Snídaně. Přejezd ke kaňonu Matka - nejkrásnějšímu kaňonu v Makedonii vytvořenému na řece Treska v blízkosti hlavního města Skopje. Plavba loďkami, prohlídka jeskyní a pro zájemce návštěva kostela sv. Mikuláše ze 13. století. Přejezd do Kosova. Návštěva Prizrenu, nejmalebnějšího a multikulturního města v Kosovu, kterému dominuje byzantská pevnost Kalaja (Zvečanská pevnost). Během procházky úzkými uličkami centra uvidíme mimo jiné Sinan-pašovu mešitu a kostel sv. Mikuláše. Projdeme se tureckým kamenným mostem pocházejícím ze 17. století a Šadrvanem - oblíbeným místem k procházkám a odpočinku místních obyvatel. Večeře a přenocování v Prizrenu nebo Peči.


Den 6
Po časné snídani přejezd do Černé Hory. Tam v oblasti biosférické rezervace vytváří řeka Tara průlom, protože teče úzkým a hlubokým údolím. Je to nejhlubší kaňon v Evropě a jeden z nejhlubších kaňonů na světě. Je také velmi malebný. Budeme mít možnost jej sledovat jak shora - z mostu, který spojuje dvě stěny kaňonu (pro zájemce možnost využít tyrolskou lanovku - sjezd na laně v postroji - za příplatek cca 30 EUR), tak zdola, z úrovně řeky. Zde nás čeká velká dávka adrenalinu - více než 12kilometrový rafting na řece Tara! Oběd v ceně. Večeře také u kaňonu řeky Tary. Přejezd na pobřeží. 
 

Den 7
Odpočinek u moře nebo pro zájemce fakultativně prohlídka Černé Hory. V programu návštěva starobylého města Kotor, perly Jadranu ze seznamu UNESCO. Je to přístavní město, které se malebně rozprostírá na úpatí masivu Lovćen. Krajina této části pobřeží je srovnávána s norskými fjordy. Program zahrnuje mimo jiné návštěvu katedrály sv. Tripuna a symbol města - věž s hodinami ze 16. století. Úžasný výhled na samotný kopec o výšce 260 m n. m., kde se nachází 4,5 km dlouhé kotorské hradby. Navštívíme také město Perast - návštěva ostrova Panny Marie ve skalách, kde uvidíme barokní kostel a nádherný výhled na Boku Kotorskou. Doplujeme tam motorovými čluny. Silnicí s mnoha zatáčkami dojedeme do vesnice Njeguši. Malá vesnice ležící na úpatí masívu Lovćen se proslavila zejména jako rodiště známého černohorského básníka a vladaře Petara II. Petroviče Njegoše i celé jeho dynastie. Budeme mít možnost ochutnat sýr a sušenou šunku, kterou je vesnice známá (cena výletu cca 50 EUR). Návrat do hotelu. Večeře.


Den 8
Snídaně, vystěhování z hotelu, transfer:
- pro klienty pokračující v pobytu - přejezd do vybraného hotelu, pobyt a 15. den odlet do Polska.
- pro klienty, kteří se vracejí do Polska - transfer na letiště, odlet charterovým letadlem.


Upozornění k programu
- Pořadí jednotlivých bodů programu může být změněno či obráceno.
- K trekkingu je vyžadováno sportovní oblečení, boty do vody. Během raftingu je zařízení a vybavení zahrnuto v ceně.
- Realizaci tohoto zájezdu lze provést na základě BIOMETRICKÉHO občanského průkazu nebo cestovního pasu (dokumenty by měly být platné min. 3. měsíce po datu návratu)! 
- Prosíme o doplnění údajů z dokladů (občanský průkaz nebo cestovní pas), na základě kterých budete během zájezdu cestovat. Pro realizaci programu to není nutné, ale výrazně to urychlí jeho průběh a zkrátí čas strávený na hraničních přechodech.
- Vzhledem k aktivnímu programu výletu doporučujeme zakoupit pojištění SPORT.


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.
Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem do Podgorice, letištní taxy, ubytování (7 nocí), všechny přejezdy klimatizovaným autokarem/autobusem, stravování: snídaně a večeře, služby průvodce, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).


Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů, služby místních průvodců, další jídla, fakultativní výlety a jiné osobní výdaje. Orientační cena vstupenek a systému TGS - cca 90 EUR/os. (platí se povinně průvodci na místě). Další náklady - pobytová taxa (cca 1-1,5 EUR/den/os. v závislosti na poloze hotelu). 


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: Bałkany - 4 żywioły
Kód zájezdu: CBA
Upozornění!!! V případě cestování mladistvých do Albánie:
- jestliže mladistvý cestuje pouze s jedním z rodičů, musí mít notářsky ověřený dopis od druhého rodiče, přeložený do angličtiny přísežným překladatelem, který vyjadřuje souhlas druhého rodiče s cestou dítěte do Albánie.
- pokud mladistvý cestuje pod dohledem dospělých osob, které nejsou uvedeny v rodném listu, je opatrovník povinen mít notářský dopis od obou rodičů, přeložený do angličtiny přísežným překladatelem, ve kterém rodiče souhlasí s cestou dítěte do Albánie.
- pokud se mladistvý zúčastní fakultativního výletu na Korfu, pak musí notářsky ověřený dopis zahrnovat také Řecko.

Popis stravování

Dle programu

Popis ubytování

Popis**/*** hotely - obvykle se nachází mimo centra měst, některé u moře nebo u jezera, část hotelů s bazénem, (7 nocí)

Pokoje: dvoulůžkové (možnost přistýlky), všechny s koupelnou a WC

Vybavení: v hotelu je k dispozici recepce, restaurace a bar

Strava: kontinentální snídaně, obohacené večeře (nejčastěji formou bufetu, méně často menu servírované ke stolu, v závislosti na hotelu)

Místní kategorie: B, C

Upozornění! Pro zájemce možnost prodloužení zájezdu o týden pobytu v Černé Hoře ve Vámi vybraném hotelu. 

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny. 



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.