Srdce Švýcarska vlakem s Top lanovkami v ceně

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Švýcarsko, Srdce Švýcarska vlakem
Název ubytování Srdce Švýcarska vlakem s Top lanovkami v ceně
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 26 960 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Švýcarsko a jeho „nej“  – nejstarší zubačka Evropy, nejstrmější pozemní lanovka světa či první „Cabrio“ lanovka. K tomu třeba také úchvatná vesnička v horách – Mürren. To a mnohem více poznáte během zájezdu do Švýcarska. Ubytováni budeme v oblasti Lucernského jezera. A co je podstatné - veškeré vlaky (vč. spacího kupé) i lanovky jsou již zahrnuty v ceně zájezdu.
Základní informace
Všechny jízdenky na vlak i lanovky v ceně zájezdu Nejstrmější pozemní lanovka světa Speciální Cabrio lanovka Úchvatná vesnička Mürren s dechberoucími výhledy  Ubytování 
Na noční cestu vlakem nás čeká ubytování v lůžkovém voze (tedy ta pohodlnější varianta – nejedná se o lehátkový vůz). Ve Švýcarsku pak budeme ubytováni v hotelu v oblasti Lucernského jezera (vč. snídaně).
Stravování
V ceně zájezdu je zahrnuta hotelová snídaně i snídaně ve vlaku. Na večeři vám průvodce doporučí místa v okolí hotelu - a to včetně těch ekonomických možností.

Program zájezdu

1. den, Odjezd z ČR vlakem

Vyrazit můžete i s heslem „cesta může být cíl“. Cesta je zajištěna lůžkovým vozem a představuje tak maximální pohodlí. Odjezd z Prahy je v 18:21, dále je možné nastoupit také v Táboře (odjezd 19:20), Českých Budějovicích (odjezd 20:01) a v Kaplici (odjezd 20:36). Odpočinek, noc ve vlaku.

2. den, Královna hor Rigi a nejstrmější zubačka Evropy

V ranních hodinách dorazíme do Curychu. Přestoupíme na vlak švýcarských drah SBB a dojedeme do našeho hotelu, který se nachází v oblasti Lucernského jezera. Zde si necháme zavazadla a vyrazíme na náš první výlet – na královnu hor Rigi. Samotná cesta bude zajímavá – pojedeme zubačkou na vrchol Rigi Kulm. Zde se nabízí výhled 365 stupňů, na 3 země, 24 švýcarských kantonů, 620 vrcholů a 13 jezer. Dopřejeme si lehčí pěší turistiku a bude čas i na občerstvení. Odtud se vydáme k lázním Rigi Kaltbad po trase první zubačky Evropy a dále kabinovou lanovkou do Weggis, odkud kratší procházkou dojdeme na nábřeží. Lodí dojedeme do Lucernu a prohlédneme si půvabné město proslulé zejména Kapličkovým mostem. Návrat na ubytování.

3. den, Nejstrmější pozemní lanovka světa a proslulá gotthardská železnice

Dnes nás budou čekat hned dvě lahůdky – nejstrmější pozemní lanovka světa a proslulá gotthardská železnice, po které se svezeme v nejmodernějším vlaku SBB (Švýcarské dráhy) v Treno Gottardo. Navštívíme Andermatt, městečko v zajetí hor, které je dostupné pouze vysokohorskými průsmyky a železnice i silnice se tu neuvěřitelně kříží. V Andremattu bude čas na oběd a vydáme se odsud na pěší okruh do soutěsky Göschenen, kde budeme obdivovat divokou přírodu i um železničních stavitelů.

4. den, Magický Mürren, údolí se 72 vodopády a nejznámější švýcarské hory

Dnešní výlet panoramatickým vlakem Zentralbahn nás zavede do centra oblasti Jungfrau, do Interlakenu, odkud se vydáme dál až do Lauterbrunnenu a lanovkou a vláčkem do Mürrenu. Nádherné výhledy na magickou trojici hor Eiger, Mönch a Jungfrau si budeme mít čas vychutnat i při obědě. Zpět se vrátíme lanovkou do Stechelbergu a údolím Lauterbrunnen, které se pyšní 72 vodopády.

5. den, CabriO lanovka

Závěrečný den věnujeme první Cabrio lanovce, která nás zaveze na Stanserhorn, kde bude čas i na oběd. Dál budeme pokračovat do horského střediska s klášterem do Engelbergu. Odtud se pak vrátíme na hotel, kde si vyzvedneme zavazadla a vydáme se za poznáváním největšího švýcarského města Zürichu. Ve večerních hodinách pak nastoupíme do našeho lůžkového vlaku.

6. den, Návrat domů. Kam příště?

Příjezd do ČR je plánovaný následovně – Kaplice 8:20, České Budějovice 8:52, Tábor 9:37, Praha 10:39. Přivezeme si hodně zážitků, vyspalí se budeme moci případně vrhnout rovnou do práce. A hlavně si budeme muset odpovědět na otázku – kam příště?    Experitour si, především v závislosti na počasí nebo dopravě, vyhrazuje právo změnit naplánovaný program. Změnou programu se rozumí, že některá výše zmíněná místa nemusíme navštívit vůbec. Náš tým ale udělá maximum pro to, abyste o nic nepřišli.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.