Švýcarské velehory vlakem

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Švýcarsko, Zermatt - Matterhorn
Název ubytování Švýcarské velehory vlakem
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 26 960 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Legendární hora Matterhorn, slavný Zermatt, největší alpský ledovec Aletsch, návštěva Grindenwaldu, odkud je možné se vydat na nejvýše položenou železniční stanici v Evropě (3454 m.n.m.), návštěva města Montreux, spjatého s Freddiem Mercurym s možností návštěvy nahrávacího studia a třeba také slavný hrad Chillon, který se nachází na březích Ženevského jezera. Vydejte se poznat úchvatné horské scenérie. Bude to stát za to! A pojedeme pohodlně a ekologicky – lůžkovým vlakem z ČR a po Švýcarsku zase jenom vlaky, které jsou již v ceně. 
Základní informace
symbol Švýcarska Matterhorn slavný Zermatt a ledovec Aletsch jedinečné scenérie z pohodlí vlaku všechny jízdenky na vlak i lanovky v ceně zájezdu Ubytování
Na noční cestě vlakem nás čeká ubytování v lůžkovém voze (tedy ta pohodlnější varianta – nejedná se o lehátkový vůz). Ve Švýcarsku pak budeme ubytováni v hotelu v oblasti města Brig (vč. snídaně).
Stravování
V ceně zájezdu je zahrnuta hotelová snídaně i snídaně ve vlaku. Na večeři vám průvodce doporučí místa v okolí hotelu - a to včetně těch ekonomických možností. Případně je možné si přikoupit hotelové večeře během procesu objednávky zájezdu. Cena večeří je 2 000 Kč/os.

Program zájezdu

1. den, Pohodlně nočním vlakem už z ČR

V podvečerních hodinách (Praha 18:21, Tábor 19:20, České Budějovice 20:01, Kaplice 20:37) nastoupíme do pohodlného lůžkového vlaku a vyrazíme směrem Rakousko. Čeká vás ustlaná postel, prostorné kupé a chutná snídaně. K dispozici je i omezený počet Deluxe kupé za příplatek, které mají dokonce vlastní toaletu i sprchu. Užijeme si tak maximální pohodlí a budeme cestovat ekologicky. 

2. den, Matterhorn a Zermatt – legendární hora a symbol Švýcarska

Dopoledne si uložíme zavazadla na hotelu. Možná největší švýcarská ikona nás čeká hned první den – legendární hora Matterhorn s nadmořskou výškou 4478 metrů. Na horolezce si hrát nebudeme a Matterhorn tak můžeme pozorovat z Zermattu – známého střediska (nejen) zimních sportů. Sami si můžete určit, jestli se projdete po středisku, kam jezdí světová smetánka a budete pozorovat legendární horu, nebo se vydáte na Gornergrat (50% sleva z jízdného se Swiss Travel Passem, který od nás máte v ceně zájezdu). Pokud vyjedete až na Gornergrat, budete se moci za dobrého počasí kochat krásnými výhledy z nadmořské výšky 3135 m.n.m. A za dobrého počasí také vymyslíme nějaký kratší trek. Poté návrat zpět do Zermattu, odkud se vydáme vlakem zpět na hotel. Večeře (je-li objednaná).  

3. den, Grindelwald a dechberoucí čtyřtisícovky

Po snídani sedáme na vlak a míříme do Grindelwaldu. Zde se jezdí třeba známý sjezd mužů – Wengen (FIS). My se vydáme na procházku Grindelwaldem. Jsme ve vysokých horách a o programu bude rozhodovat počasí – pokud to půjde, míříme na Kleine Scheidegg – průsmyk v nadmořské výšce 2061 metrů. Toto nádherné místo je přístupné pouze ozubnicovou železnicí, kterou samozřejmě pojedeme. Kdo by chtěl zamířit na nejvýše položenou železniční stanici v Evropě (3500 m.n.m.), může. Tento architektonický skvost vznikl už před 100 lety. Je to velký zážitek, ale je třeba sáhnout hlouběji do peněženky – po slevě 25% vyjde zpáteční jízda na cca 150 CHF. Ať už se vydáte na „TOP OF EUROPE“ nebo ne, zažijeme v Grindelwaldu úžasné zážitky a výhledy. Navečer návrat vlakem na hotel, večeře (je-li objednaná). 

4. den, Švýcarská NEJ pokračují – Aletsch – největší ledovec Evropy

V údolí, kde budeme bydlet se přesuneme k jedné z lanovek, které míří na hřebeny mezi údolím a ledovcem. Pohodlně se tak dostaneme do nadmořské výšky přes 2300 metrů. A na druhé straně vrcholků se nám ukáže největší pevninský ledovec Evropy – Aletsch. Je to impozantní přírodní úkaz, který ale bohužel mizí. Odhady říkají, že možná už kolem roku 2050 nebude co pozorovat. My se při dobrém počasí budeme moci trochu projít, naobědvat a užívat si neuvěřitelné výhledy. Odpoledne sjedeme lanovkou zpět do údolí a vlakem zpátky do našeho hotelu. Večeře (je-li objednaná). 

5. den, Ženevské jezero, domov smetánky od Chaplina až po Freddieho Mercuryho. K

Jak už to u nás bývá zvykem, i poslední den využijeme na maximum. Po snídani sedáme na vlak a údolím řeky Rhôny postupně opouštíme vysoké hory a míříme k Ženevskému jezeru. Vystupujeme v slavném městě Montreux. Už název města napovídá, že se přesouváme do francouzské části Švýcarska. Uvidíme sochu Freddiho Mercuryho, budeme moci navštívit nahrávací studio (zdarma) a dojdeme pěšky také k hrdému hradu Chillon – možnost prohlídky. Dále míříme do města Vevey, zde bude pro změnu socha Chaplina a když budete chtít – můžete svůj švýcarský zážitek zakončit koupáním v Ženevském jezeře. A na závěr nás čeká lahůdka – do Curychu pojedeme speciálním vlakem Golden Pass Express. Možná ještě stihneme prohlídku Curychu. Pak už nás bude čekat ustlaná postel v lůžkovém voze ČD, který nás doveze až domů. 

6. den, Návrat domů a tradiční otázka – kam příště?

Příjezd do ČR je plánovaný následovně – Kaplice 8:20, České Budějovice 8:52, Tábor 9:37, Praha 10:39. Přivezeme si hodně zážitků, vyspalí se budeme moci případně vrhnout rovnou do práce. A hlavně si budeme muset odpovědět na otázku – kam příště?    Experitour si, především v závislosti na počasí nebo dopravě, vyhrazuje právo změnit naplánovaný program. Změnou programu se rozumí, že některá výše zmíněná místa nemusíme navštívit vůbec. Náš tým ale udělá maximum pro to, abyste o nic nepřišli.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.