Keňa, Tanzánie a Zanzibar - safari s odpočinkem

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Keňa, Tanzanie
Název ubytování Keňa, Tanzánie a Zanzibar - safari s odpočinkem
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 68 304 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem s mezipřistáním, místní přelety Arusha - Zanzibar, Zanzibar - Mombasa (váhový limit 15 kg + 5 kg), letištní taxy, ubytování: 7 nocí v hotelech a lodgích *** (podle hodnocení organizátora) + 7 nocí v hotelu dle vlastního výběru na Zanzibaru, transfery minibusem a teréními vozy, transfery: letiště - hotel - letiště (může být bez polské asistence), stravování dle programu a popisu hotelů, služby polského delegáta v Mombase, služby polského průvodce během safari (1 osoba na skupinu, bude přecházet mezi autobusy) a místního řidiče - specialisty na safari (1 osoba na minibus, anglicky mluvící), turistický program (viz níže), pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění, léčebné výlohy a pojištění zavazadel). Na Zanzibaru jsou klienti v péči anglicky mluvícího místního delegáta, kontakt s polským delegátem v Mombase pouze telefonicky.


Základní cena nezahrnuje: poplatek za vstup do národních parků, poplatky pro řidiče a místní průvodce - cca 890 USD/os. povinný poplatek v hotovosti placený průvodci. Navíc cena nezahrnuje: spropitné pro nosiče zavazadel a čísníky, další jídla a nápoje, osobní výdaje, fakultativní výlety, elektronické cestovní povolení eTA (cca 30 USD/osoba) zakoupené na https://www.etakenya.go.ke/en, vízum do Tanzanie (cca 50 USD/os. - platí se na hranici s Tanzanií).

 

S sebou si vezměte pouze dolary vydané po roce 2009.


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Fakultativní výlet: masajská vesnice (cca 25 USD/os.).


Upozornění! Výše uvedené ceny v programu byly platné ke dni 08.02.2023 a mohou se změnit.


Název zájezdu v polském jazyce: Kenia, Tanzania i Zanzibar - safari z wypoczynkiem
Kód zájezdu: KTZ
Důležité informace
Očkování: V Tanzanii je vyžadováno očkování proti žluté zimnici (kvůli přejezdu z Keni, kde se žlutá zimnice vyskytuje endemicky), doporučuje se očkování proti žloutence.


Všeobecné pokyny
- Na safari byste měli mít elastickou brašnu (obsah cca 60 litrů) a ne pevný kufr. Bohužel, neexistuje možnost přebalení zavazadla na safari a ponechání kufru v hotelu v Mombase, vzhledem k letu na Zanzibar z Arushy (váhový limit 20 kg + 5 kg příruční).
- Doporučujeme si vzít s sebou šátky, které budou chránit obličej před prachem a větrem. 
- Doporučujeme si vzít s sebou také pokrývku hlavy a opalovací krém s vysokým faktorem.
- Pokud jde o oblečení, teplota během dne je proměnlivá (rána a večery jsou chladné, během dne je horko), proto doporučujeme vzít si s sebou vhodné oblečení, které také poskytne dodatečnou ochranu proti hmyzu.
- V den safari doporučujeme nepoužívat parfémy a nebrat oblečení v tmavě modré barvě, která může přilákat hmyz.
- Doporučujeme vzít si s sebou dalekohled pro pozorování zvířat, svítilnu (některé cestičky v lodgích jsou špatně osvětlené) a repelent proti komárům.
- Doporučujeme vzít adaptery do britských zásuvek.
- Na území parků často nemají mobilní telefony pokrytí. Na recepci je k dispozici za poplatek telefon (obvykle drahý), nicméně zde také často dochází k výpadkům pevných linek.
- Je dobré mít s sebou malé množství peněz vyměněných za keňské šilinky potřebné k malým nákupům/kávy, čaje na zastávkách - čerpacích stanicích/místních obchodech. V lodgích a v obchodech se suvenýry lze platit v dolarech.
- Jsou přijímány pouze dolary vydané po roce 2009.
Keňa a Tanzánie v jednom zájezdu! • nejkrásnější zvířata Afriky - sloni, žirafy, zebry, antilopy a lvi • Tsavo West a prameny Mzima Springs • Lake Manyara - území hrochů • Serengeti - království volně žijících zvířat • Ngorongoro - vyhaslý vulkán • Amboseli a střecha Afriky - Kilimandžáro • vnitrostátní přelety v ceně • odpočinek na krásných plážích Zanzibaru


Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla na jednotlivých letištích. Aktuální letový řád sledujte na R.pl/rozklady. Technické mezipřistání na Kypru nebo v Egyptě (cca 45 minut, bez vystupování z letadla). Večer přílet na letiště Moi v Mombase. Po pasové a vízové kontrole přivítání s delegátem na letišti a transfer do hotelu *** (Hotel Reef nebo podobný skromný hotel). Večeře a přenocování.


Den 2
Po časné snídani (případně formou balíčku) transfer minibusem do Národního parku Tsavo West (cca 250 km - cca 4 hodiny jízdy). První safari začneme již po překročení brány parku. Jeho oblast pokrývá buš a akátové háje, které jsou domovem tisíců divokých zvířat: slonů, lvů, buvolů, pakoňů, žiraf a dokonce levhartů a nosorožců. Oběd. Následně odpolední safari a pozorování zvířat v jednom z největších národních parků v Africe. Lze se zde setkat s obrovskými hejny stěhovavých ptáků, stejně jako s tzv. červenými slony z Tsava. Ubytování, večeře a přenocování v lodgi v Tsavo. (Trasa cca 280 km)


Den 3
Po snídani přejezd do Národního parku Amboseli, který nabízí úchvatný výhled na majestátní „střechu Afriky“ - Kilimandžáro. Vrcholek lze vidět většinou jen brzy ráno a před západem slunce, během dne je obvykle zahalen mraky. Během cesty na safari uvidíme malebné prameny Mzima Springs - dvě jezera navzájem propojena kaskádami. Uvidíme zde trvale přebývající hrochy a krokodýly a také obrovský výlev ztuhlé černé lávy - Shetani. Pro zájemce návštěva masajské vesnice (cca 25 USD/os.). V programu: návštěva pastýřských domků, ukázka masajských tanců a zvyků, možnost nákupu masajských rukodělných výrobků. Oběd. Následně safari v parku, který je známý především jako „země slonů“. Často se zde můžeme také setkat s jinými zvířaty, např. se lvy, hyenami, gepardy, antilopami, buvoly a žirafami. Večeře a přenocování v lodgí v okolí Amboseli. (Trasa cca 200 km)


Den 4
Po snídani transfer do oblasti Namanga na hranicích s Tanzanií, kde přesedneme do jeepů. Následně přejezd do Národního parku Lake Manyara, zapsaného na seznamu UNESCO jako biosférická rezervace. Během cesty přestávka na oběd. Odpoledne safari v Národním parku Lake Manyara, který je známý malebným jezerem a bohatou faunou, kterou uvidíme během safari: paviáni, gazely, hroši. V oblasti vysoké vegetace, blíže k bráně do parku, můžeme vidět četné populace paviánů. Navíc se zde lze setkat s více než 350 druhy ptáků. Večeře a přenocování v lodgí v okolí Parku Lake Manyara. (Trasa cca 400 km)


Den 5
Po časné snídani přejezd do Národního parku Serengeti. Oběd (formou pikniku) a následně odpolední safari v parku, který je známý po celém světě, a má rozlohu srovnatelnou s rozlohou severního Irska. Večeře a přenocování v lodgí v Serengeti. (Trasa cca 250 km)


Den 6
Po snídani a odpoledne safari v Národním parku Serengeti, který je známý svou bohatou populací gazel a zeber, ale můžeme zde s trochou štěstí vidět slavnou „velkou africkou pětku“ volně žijících zvířat: slona, nosorožce, lva, leoparda a buvola a více než 500 druhů ptáků. Pozorování zvířat je zde snadné vzhledem k nízké vegetaci - park pokrývá savana s akáciemi. Snídaně a oběd v lodgí, během dne čas na odpočinek. Možnost jednoho dlouhého safari (v závislosti na umístění lodgíe) - odjezd po snídani, oběd formou balíčku, odpoledne čas na odpočinek. Večeře a přenocování v lodgí v okolí Serengeti. (Trasa cca 120 km)


Den 7
Po časné snídani přejezd na nezapomenutelné safari v kráteru Ngorongoro. Park je známý především díky obrovskému kráteru Ngorongoro, zvanému rájem Afriky, který je považován za jeden z osmi přírodních divů světa. Kráter se nachází západně od slavné Great Rift Valley (Velké příkopové propadliny). Byl vytvořen po výbuchu sopky před 2 miliony let, kdy vznikl kráter o rozloze cca 260 km² a průměru až 22 km. Na dně kráteru žijí stovky divokých zvířat a ptáků: lvi, sloni, nosorožci, pakoni, buvoli, antilopy a plameňáci. Během safari krátká přestávka na oběd - formou pikniku. Večer přejezd do lodgíe v okolí Ngorongoro, večeře a přenocování. (Trasa cca 200 km)


Den 8
Po snídani přejezd ve směru Arushe (oběd formou balíčku). (Trasa cca 200 km)
Transfer na letiště v Arushe a přelet na ostrov Zanzibar. Transfer do vybraného hotelu. Ubytování a přenocování.


Den 9 - 14
Pobyt ve vybraném hotelu na ostrově Zanzibar.


Den 15
Vystěhování z hotelu a transfer na letiště. Přelet do Mombasy, transfer do hotelu, čas na odpočinek po cestě. Následně transfer na letiště a odlet do Polska.


Den 16
Technické mezipřistání v Egyptě nebo na Kypru (cca 45 minut, bez vystupování z letadla). Přílet do Polska.


Upozornění k programu
- Celková trasa cca 2400 km.
- Pořadí jednotlivých bodů programu může být změněno či obráceno.


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.
Od 28.8.2017 se změnily předpisy týkající se ochrany životního prostředí v Keni a Tanzanii (od 1.6.2019). Kvůli novému zákonu je používání, výroba a dovoz plastových sáčků v Keni nelegální a trestáno vysokými pokutami (až do výše 38 000 USD) nebo odnětím svobody až na 4 roky. Cestující, kteří přijíždějí do Keni a Tanzanie s plastovými taškami v jejich zavazadlech (reklamní, plastové a jednorázové tašky, rovněž tašky z nákupů v obchodech v bezcelní zóně), jsou povinni je nechat na letišti. Doporučujeme používat místo plastových tašek textilní nebo papírové tašky. Keňa a Tanzanie jsou jedny ze zemí s nejpřísnějšími zákony týkajících se plastových tašek. 
Klienti tento zájezd hodnotí na 5,5/6. Přečtěte si recenze: https://r.pl/kenia-tanzania-i-zanzibar-safari-z-wypoczynkiem/zakwaterowanie-ktz
Pro překročení keňských hranic je pro občany České republiky vyžadován cestovní pas platný nejméně 6 měsíců od data návratu z Keni a elektronické cestovní povolení eTA.

Elektronické povolení eTA se vyřizuje na adrese https://www.etakenya.go.ke/en.
Všichni cestující, včetně kojenců a dětí mladších 18 let, kteří chtějí cestovat do Keni, musí mít před cestou schválené elektronické cestovní povolení (eTA). Žádost pro děti mladší 18 let vyplňuje zákonný zástupce/rodič. Standardní doba vyřízení je přibližně 3 pracovní dny, proto je třeba žádost vyplnit včas. Poplatek za eTA činí cca 30 USD/osoba.
Dokument je třeba mít na letišti u sebe. Vízum není možné zakoupit po příletu na letišti v Mombase. Osobám, které si zakoupí povolení elektronicky a doklad neobdrží, nebude umožněn nástup na let do Keni. Elektronické povolení k pobytu je platné pouze pro jednu cestu (jednorázový vstup) a pro každou další cestu musí být vydáno znovu. Po opuštění země ztrácí platnost.

Výše uvedené podmínky platí pro občany České republiky (na osoby s jiným než českým občanstvím se mohou vztahovat jiné podmínky vstupu) do Keni.


Vízum do Tanzánie
- občané ČR potřebují pro vstup do Tanzánie vízum
- vízum je  možné získat na všech hraničních přechodech po zaplacení poplatku a předložení mezinárodního očkovacícho průkazu s platným očkováním proti žluté zimnici
- poplatek za vízum do Tanzánie je cca 50 USD/os.

Popis stravování

Dle programu

Popis ubytování

UmístěníMOMBASA: Hotely*** - (1 započatá noc v hotelu) Mombasa Beach nebo podobný skromný hotel. Komfortní hotel nacházející se na pláži.Pokoje: 2lůžkové s vlastní koupelnou, klimatizací, balkonem/terasou.Stravování:restaurace, bar a bazén.Jídlo:snídaně a večeře.SAFARI: V Masai Maře a Serengeti možná 2 samostatná safari, nebo 1 dlouhé safari (v závislosti na umístění lodge).Lodge- (začíná se 6 hotelovými nocemi) - komfortní, často postavené v místním stylu. Nacházejí se přímo v národních parcích nebo v jejich blízkosti, velmi často s možností pozorování zvířat z hotelové terasy nebo pokoje. Lodže jsou často postaveny u napajedel, kde se zvířata shromažďují zejména večer. Možné jsou i stanové lodže.Pokoje: skromně zařízené pokoje s vlastním sociálním zařízením (bez klimatizace, TV a telefonu). Přistýlky nejsou k dispozici.Strava:Snídaně, obědy a večeře většinou formou bufetu, i když v některých lodžích se jídlo někdy podává na stůl (možnost obědů v cestovním balíčku).Stravovací zařízení: recepce, restaurace, bar a často zahrada, bazén a obchod se suvenýry.ZANZIBAR:Hotely- (7 započatých nocí) ve vybraném hotelu. Další nabídky v rezervačním systému a na r.pl..UmiestnenieMOMBASA: Hotely*** - (1 začatá noc v hotelu) Mombasa Beach nebo podobný skromný hotel. Komfortný hotel nachádzajúci sa na pláži.Postele:2-spálne s vlastnou kúpeľňou, klimatizáciou, balkónom/terasou.Stravovanie:reštaurácia, bar a bazén.Jedlá:raňajky a večere.SAFARI: V Masai Mara a Serengeti je možné 2 samostatné safari, nebo 1 dlouhé safari (v závislosti od polohy lodge).Lodge- (6 začatých hotelových nocí) - pohodlné, často postavené v místním stylu. Nachádzajú sa priamo v národných parkoch alebo v ich blízkosti, veľmi často s možnosťou pozorovania zvierat z hotelovej terasy alebo izby. Lodge sú často postavené vedľa napájadiel, kde sa zvieratá zhromažďujú najmä večer. Možnosť stanových lodží.Mír: skromne zariadené izby s vlastnou kúpeľňou (bez klimatizácie, TV alebo telefónu). Nie sú k dispozícii žiadne prístelky.Stravovanie:Raňajky, obedy a večere väčšinou formou bufetu, hoci v niektorých lodžiach sa niekedy jedlo podáva na stôl (možnosť cestovných obedových balíčkov).Stravovacie zariadenia: recepcia, reštaurácia, bar a často záhrada, bazén a obchod so suvenírmi.ZANZIBAR:Hotely- (7 začatých hotelových nocí) vo vybranom hoteli. Viac ponúk v rezervačnom systéme a na r.pl..



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.