Ararat - skialp na bájné pětitisícovce

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Turecko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na lyže
Cena za osobu celkem za 50 000 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Skialpový výstup a freeride na nejvyšší hoře Turecka

Program zájezdu

1. den

Let přes Istanbul do města Van na východě Turecka. Ubytování na 4 noci, první společná večeře a seznámení s místní tradiční kuchyní v hlavním městě tureckého Kurdistánu.

2. den

První aklimatizační výstup - na skialpech na vrchol Mt. Artos (3554 m) s fantastickými výhledy na nebetyčné hory východního Turecka a slané jezero Van, které svou rozlohou připomíná vnitrozemské moře, první sjezd. (6-7 hod, ↑1600 m, ↓1600 m)

3. den

Výstup na monumentální vrchol Başet Tepesi (3664 m) schovaný v divokých horách tureckého Kurdistánu jižně od města Van a následný sjezd. (5-6 hod, ↑1200 m, ↓1200 m)

4. den

Z vesničky Kiskili (2300 m) výstup na mohutný a nepřehlédnutelný Süphan Dağı (4058 m), druhý nejvyšší vrchol Turecka, který se vypíná nad severním břehem jezera Van. Dlouhý freeride. (7-8 hod, ↑1800 m, ↓1800 m).

5. den

Odpočinkový den s návštěvou tradičních tureckých lázní a přesun do města Doğubayazit ve stínu Araratu.

6. den

Dojezd smluvní dopravou do výchozího místa pro výstup na Ararat. S podporou koní nebo mul výstup na skialpech do základního tábora Yeşil camp (3450 m) (5-6 hod, ↑1200m). Následně aklimatizační výstup nad základní tábor. Chladná noc v zapůjčených stanech.

7. den

Vrchol zájezdu - výstup na bájný biblický Ararat (5137 m). V ranním a dopoledním slunci se nám otevře neopakovatelný pohled na pláně a hory divokého Kurdistánu. Dlouhý sjezd na lyžích z vrcholu až k autům, návrat do Doğubayazitu (7-8 hod, ↑1750 m, ↓2800 m). Oslava šťastného návratu z hor.

8. den

Rezervní den pro případ špatného počasí nebo jiných nečekaných událostí. Návštěva pohádkového kurdského paláce Ishak Pasha nebo odpočinek v tradičních tureckých lázních.

9. den

Brzy ráno přejezd na letiště do Vanu či do Iğdiru. Odlet přes Istanbul do Prahy.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.