Istanbul 21. 10. - 28. 10. 2024

****
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Turecko, Marmarský region, Istanbul
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 29 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Nejzajímavější památky a místa Istanbulu - ubytování v historickém centru - v doprovodu turkoložky Mgr. Kateřiny Aydin, Ph.D.

Program zájezdu

1. den

21. 10. pondělí – setkání všech účastníků na Letišti Václava Havla v 6:15 hod., odlet do Istanbulu v 9:20 hod., přílet do Istanbulu v 13:05 hod., přesun na hotel v Istanbulu, podvečerní volný program/společná procházka po okolí, nocleh.

2. den

22. 10. úterý – snídaně, procházka po hipodromu a kolem památek na byzantskou Konstantinopol (Hadí sloup, obelisky); Hagia Sofia, největší křesťanský chrám starověkého světa; návštěva paláce Topkapi, po několik staletí hlavní rezidence tureckých sultánů s jeho paláci, nádvořími a proslulým harémem, návrat na hotel, nocleh.

3. den

23. 10. středa – snídaně, Yerebatanská cisterna – úchvatný prostor starověké cisterny, který ve svém románu proslavil Dan Brown; Archeologické Muzeum – rozsáhlá expozice k antice a době římské na území dnešního Turecka, Velký bazar – od 16. století obchodní centrum Istanbulu a největší trh Orientu, návrat na hotel, nocleh.

4. den

24. 10. čtvrtek – snídaně, návštěva mešity Sulejmánie – jeden z nejlepších projektů architekta Sinana postavený pro Sulejmána I. Nádherného; výlet do čtvrti Eyüp, slavná kavárna Piera Lottiho s vyhlídkou na záliv Zlatý roh a poutní místo Eyüp Sultan s hrobem a mešitou Abu Ayyuba al-Ansarího, návrat na hotel, nocleh.

5. den

25. 10. pátek – snídaně, procházka ve čtvrti Eminönü, návštěva Egyptského bazaru – nejlepší místo v Istanbulu pro nákup koření a sladkostí. Projížďka lodí po Bosporu, z lodi můžeme obdivovat úchvatné pohledy na město rozložené na dvou kontinentech; navštívíme velkou nákupní třídu Istiklal Cadesi, která je hlavní tepnou čtvrti Beyoğlu, ústí na jedné straně do náměstí Taksim – centra moderního Istanbulu a místa demonstrací a společenských událostí, na straně druhé vede ke Galatské věži, která je již od dob Byzantských jedním ze symbolů města, návrat na hotel, nocleh.

6. den

26. 10. sobota – snídaně, návštěva Modré mešity proslulé svou keramickou výzdobou; odpočinkový den, který můžete využít k nákupům nebo toulkám po městě; fakultativně je možný výlet na asijskou stranu Istanbulu, návrat na hotel, nocleh.

7. den

27. 10. neděle – snídaně, odjezd na letiště cca v 9:45 hod., odlet z Istanbulu v 13:40 hod. a přílet do Prahy na Letiště Václava Havla ve 14:20 hod.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.