Kappadokie + Istanbul 9. 11. - 16. 11. 2024

****
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Turecko, Marmarský region, Istanbul
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 37 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Pohádková krajina - podzemní skalní města - památky a slavná místa v Istanbulu - s průvodkyní Mgr. Kateřinou Aydin, Ph.D.

Program zájezdu

1. den

9. 11. sobota – setkání všech účastníků na Letišti Václava Havla v 6:50 hod. v odletové hale Terminálu 1, odlet do Istanbulu v 9:30 hod. s příletem v 14:20 hod., návazný vnitrostátní přelet do oblasti Kappadokie, přesun na hotel, individuálně večeře, volný program /společná procházka po okolí, nocleh – hotel Ciner v Kappadokii.

2. den

10. 11. neděle – snídaně, poznávací program v oblasti Kappadokie – přejezd do malebného Holubího údolí – pojmenováno podle tisíců holubníků vytesaných do tufových skal, další zastávkou bude skalní hrad Uchisar – jedna z největších dominant oblasti, odkud se nám naskytne panoramatický výhled na údolí Kappadokie, Avanos – malé městečko, které se stalo známým výrobou hliněné keramiky z červeného jílu, individuálně oběd, po obědě návštěva podzemní město Ozkonak - podzemní opevnění, které tehdejší obyvatelé vybudovali, aby se chránili před nájezdy nepřátelských vojsk a dalšími nebezpečími, individuálně večeře, nocleh – hotel Ciner v Kappadokii.

3. den

11. 11. pondělí – ještě před snídaní možno zažít východ slunce při letu balónem nad krajinou (fakultativně), snídaně, oblast kolem města Göreme – malé městečko v srdci Kappadokie, které obklopuje nádherná skalnatá krajina, Muzeum pod širým nebem – věhlasné skalní kostely a kláštery zdobené překrásnými freskami, zahrnuto do seznamu světového kulturního dědictví UNESCO, individuálně oběd, po obědě návštěva Růžového údolí – červenorůžově zbarvené útvary vytváří nádhernou přírodní scenérii, vesnice Cavusin, kde se nachází další křesťanské památky jako je bazilika sv. Jana Křtitele. Individuálně večeře, nocleh – hotel Ciner v Kappadokii.

4. den

12. 11. úterý – snídaně, celodenní výjezd do Údolí mnichů (Paşabağ) – nejmalebnější údolí v Kappadokii jedinečné skalními útvary, ve kterých svá útočiště před náboženským pronásledování během římské éry nalezli mniši, v měkkých skalách si vytesali svá obydlí a kostely, nocleh – hotel Ciner v Kappadokii.

5. den

13. 11. středa – snídaně, odjezd na letiště, po poledni odlet do Istanbulu, transfer na hotel, volný program/společná procházka po okolí, fakultativně možno zajistit plavbu s večeří po Bosporské úžině s výhledy na krásně osvětlené památky a slavný most spojující Evropu s Asií, nocleh – hotel Barin v historickém centru města.

6. den

14. 11. čtvrtek – snídaně, program v Istanbulu - Yerebatanská cisterna – úchvatný prostor antické cisterny, který ve svém románu proslavil Dan Brown, návštěva paláce Topkapi - po několik staletí hlavní rezidence tureckých sultánů s jeho paláci, nádvořími a proslulým harémem, procházka po hipodromu a kolem památek z dob byzantské Konstantinopole (Hadí sloup, obelisky), individuálně oběd, odpoledne Hagia Sofia – největší křesťanský chrám starověkého světa,  Modrá mešita – mešita sultána Ahmeda proslavená modrými fajánsovými obklady; individuálně večeře, návrat na hotel, nocleh.

7. den

15. 11. pátek – snídaně, návštěva mešity Sulejmánie – jeden z nejlepších projektů architekta Sinana postavený pro Sulejmána I. Nádherného, nachází se zde i hrobka Sulejmána a jeho ženy Roxelany. Velký bazar – od 16. století obchodní centrum Istanbulu a největší trh Orientu, procházka ve čtvrti Eminönü, návštěva Egyptského bazaru – nejlepší místo v Istanbulu pro nákup koření a sladkostí. Fakultativně možno zajistit plavbu průlivem Bospor (90 minut), procházka v okolí Galatského mostu, kde se nachází celá řada skvělých rybích restaurací s výhledem na palác a mešity, individuálně večeře, návrat na hotel, nocleh.

8. den

16. 11. sobota – snídaně, odjezd na letiště cca v 9:45 hod., odlet z Istanbulu v 13:40 hod. a přílet do Prahy na Letiště Václava Havla ve 14:20 hod.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.