To nejlepší z Istanbulu + Princovy Ostrovy (letecky z Prahy)

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Turecko
Ubytování 3* hotel v Istanbulu
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 19 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Orient v přímém přenosu… Jednou nohou v Evropě, druhou v Asii – pojďte do toho! Během prodlouženého víkendu objevíte největší krásy Istanbulu a navštívíte i ostrov Büyükada. Projedete se lodí po Bosporu k Zlatému rohu, odhalíte osmý div světa a budete obdivovat úchvatnou architekturu Modré mešity. Prožijte pravé kouzlo orientu v Istanbulu a ochutnejte turecký život na Princových ostrovech!

Popis stravování

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Popis ubytování

ubytování v hotelu v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování v menších pokojích s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy, přílet do Istanbulu v odpoledních hodinách. Objednaným transferem odjezd na hotel a ubytování. Odpolední program v historickém centru dle času příletu. Se zájemci si dáme také výbornou večeři. Dle letového řádu odlet z Prahy a v odpoledních hodinách přílet do Istanbulu. Poté přejezd objednaným transferem na hotel a následné ubytování. Po výměně peněz se projdeme na Galatský most. V roce 1502 vypsal sultán Bajezid II. soutěž na stavbu mostu, do níž se přihlásili i Leonardo da Vinci a Michelangelo Buonarotti, ale z realizace návrhů nakonec sešlo. Má dvě patra, po horním vede silnice a spodní tvoří promenáda lemovaná obchody a restauracemi. Most je zvedací, aby mohly lodě z Bosporu vplouvat do Zlatého rohu. Zde si dáme se zájemci společnou výbornou večeři.  Po večeři nás čeká procházka po starověké Konstantinopoli, na Sultanahmet, kde uvidíme jednu z nejobdivovanějších dominant Istanbulu – Modrou mešitu sultána Ahmeta I. se šesti minarety, nádherně nasvícený chrám Hagia Sophia nebo Hipodrom, největší antické závodiště a nejdůležitější starověké správní centrum, kde budeme moci obdivovat významné památky, jako např. obelisk z Egypta, Hadí sloup z Delphi a Fontánu Willhelma II.  V případě zájmu a času možnost návštěvy večerní Hagie Sophie.  Návrat na hotel společně s průvodcem nebo individuálně.

2. den

Dnes nás čeká poznávání těch nejvýznamnějších památek Istanbulu. Po snídani se vydáme k pohádkovému paláci Topkapi. Toto velkolepé sídlo sultánů bylo po čtyři století politickým centrem Osmanské říše. V době největšího rozkvětu paláce žilo mezi jeho zdmi na čtyři tisíce obyvatel, včetně sultánových manželek, dětí, konkubín, eunuchů a sloužících. V Topkapi mimo jiné navštívíme audienční sál, zavítáme do proslulého harému a prohlédneme si slavnou královskou pokladnici s jedním z největších diamantů na světě. Dopoledne budeme pokračovat v poznávání starověké Konstantinopole, a to v nejvýznamnějším a největším, původně církevním svatostánku Boží Moudrosti v chrámu Hagia Sophia. Tento nádherný byzantský kostel je jedním z nejkrásnějších a největších architektonických děl na světě, proto byl nominován na osmý div světa s dechberoucím vnitřním prostorem a kopulí, která jako by se vznášela nad prostorem. V odpoledních hodinách vyplujeme se zájemci na vyhlášenou plavbu po Bosporu k Zlatému rohu, při které budete mít možnost si vychutnat krásy velkolepých paláců a nejluxusnějších osmanských vil Yali mezi evropskou a asijskou částí Istanbulu. V podvečer zavítáme na návštěvu do ráje pro labužníky, do proslulého Egyptského bazaru, kde nás omámí vůně orientu s nepřeberným množstvím koření, kávy, čajů, baklavy a všelijakých pochoutek.  Návrat na hotel společně s průvodcem nebo později individuálně.

3. den

Dnešní den se vydáme na výlet lodí na Princovy ostrovy. Navštívíme velkolepou mešitu Suleymania a zažijeme pravý Istanbul ve čtvrtích Galata a Taksim. Ráno vyplujeme lodí po Marmarském moři na Princovy ostrovy, které byly vždy oblíbeným místem istanbulské smetánky. Dodnes jsou velmi vyhledávané především jako vítaná oáza klidu před hektickým shonem velkoměsta. Vylodíme se na největším ostrově Büyükada. V této oáze klidu, která je bez jakékoli motorové dopravy, se vydáme do tradičních zákoutí vesnic lemovaných piniovými háji. Na ostrově bude i dostatek času dopřát si volného programu, užít si procházky, vydat se na pláž, případně na posezení v jedné z četných restaurací a pochutnání si na místních specialitách. Po návratu zpět ke břehům Bosporu zavítáme do Süleymanovy mešity, která byla postavena slavným architektem Sinanem na počest jednoho z nejvýznamnějších osmanských sultánů Süleymana Nádherného a jeho ženy Roxalany. Večer završíme poznávání v srdci moderního Istanbulu. Navštívíme historickou a kosmopolitní část Pera, kde čerpala inspiraci při svém pobytu samotná Agatha Christie. Tato malebná čtvrť Galata, původně vybudovaná pro janovské obchodníky, si stále zachovává svůj typický charakter s mnoha působivými náměstími, křivolakými ulicemi s neoklasicistními domy, obchody a restauracemi.  Procházkou se dostaneme až do nejživější části Istanbulu, na Taksim. Projdeme se výstavní hlavní třídou Istiklal k Ataturkově památníku, podíváme se k oblíbenému centru intelektuálů „Cicek Pasaji“ a poté bude i dostatek času si užít večerního života, jelikož se zde nabízí nejlepší možnosti k návštěvě a posezení v četných restauracích a barech, případně k nákupům. Návrat na hotel společně s průvodcem nebo později individuálně.

4. den

Dopolední čas na nákupy na Velkém bazaru, odpoledne přesun na letiště a odlet do Prahy. Po snídani se vypravíme na návštěvu Velkého bazaru, jednoho z nejstarších a největších krytých trhů na světě. Právě zde budou milovníci orientu a nákupů jako v ráji. Příjemně omámení orientální vůní si zde budete moci vyzkoušet smlouvání při popíjení tradičního tureckého čaje ve více než 3 tisících obchodech se suvenýry, textilem, kůží, zlatem nebo koberci. V odpoledních hodinách transfer na letiště a odlet do Prahy.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 23 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček) Zavazadlo v ceně zájezdu: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění

Vstupné

Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem: Plavba lodí po Bosporu Dospělý 840.00 KčDítě 720.00 Kč



Tip z okolí
Šest minaretů istanbulské Modré mešity hluboce pobouřilo vyznavače islámu Istanbul, původně křesťanská Konstantinopole, je plný minaretů. Zdálky jejich štíhlé věže připomínají kamenné cypřiše. Dominantou metropole je šest minaretů obklopujících ladnou kopuli Modré mešity. Je zřejmě nejkrásnější stavbou islámu, a také jednou nejslavnějších sakrálních staveb na světě.... Novinky.cz

Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.