To nejlepší z New Yorku + Boston a Harvardská Univerzita + Salem (letecky z Prah

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita USA
Ubytování 3* hotel v New Yorku a Bostonu
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 72 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Sen o Americe? Splňte si ho… Poznáte ikony New Yorku. Užijete si výhled z One World Trade Center i plavbu k soše Svobody. Nakouknete do dění univerzity v Harvardu. Zjistíte, co skrývá muzeum Bostonského pití čaje a jak to bylo s čarodějkami ze Salemu. Projdete se po Beacon Hill i Freedom Trail a koštnete bostonské pivo. Dopřejte si zážitky z amerického východu – z první ruky!

Popis stravování

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Popis ubytování

ubytování v hotelu v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování v menších pokojích s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den

Po příletu do New Yorku se přesuneme na hotel a ubytujeme. Pokud nám to čas dovolí, vychutnáme si procházku městem a večerní atmosféru Times Square nebo slavné Broadway.  Přílet do New Yorku v odpoledních hodinách a následný přesun z letiště na ubytování (šestihodinový časový posun). Hotel se nachází přímo v centru Manhattanu: 5 minut chůze k Brooklynskému mostu, 5 minut ke Ground Zero, 2 minuty na Wall Street, 10 minut k přístavu, odkud vyplouvá loď k soše Svobody, nebo 10 minut na Broadway. V okolí je spousta restaurací, barů, obchodů a kaváren. Krásnou procházkou dojdete během chvíle třeba i do Central Parku nebo na Pátou Avenue. V závislosti na čase příletu bude možná večerní procházka na Times Square. Obrovská křižovatka Broadwaye a Sedmé Avenue s názvem Times Square je vůbec tím nejoblíbenějším cílem turistů v USA a také jedním z nejznámějších míst světa. Láká svými světelnými billboardy, neony, obrovskými televizními obrazovkami, broadwayskými divadly, televizními studii, vyhlášenými restauracemi a velkolepě pojatými obchody amerických značek.  Ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.

2. den

Dnes nahlédneme do historie i současnosti New Yorku. Čeká nás plavba na Liberty Island a socha Svobody. Projdeme se po Wall Street a zamíříme ke Ground Zero připomínající události 11. září.  Den zahájíme jednou z nezbytností, kterou nevynechá žádný návštěvník New Yorku, plavbou lodí na Liberty Island, na kterém se majestátně tyčí socha Svobody.  Tuto měděnou sochu, dar francouzského lidu obyvatelům Spojených států, navrhl francouzský sochař Frédéric Auguste Bartholdi a její kovovou kostru zkonstruoval Gustave Eiffel. Socha byla dne 28. října 1886 slavnostně posvěcena.  Představuje oděnou římskou bohyni svobody Libertas. Pravou rukou drží nad hlavou pochodeň a v levé ruce nese tabuli s nápisem JULY IV MDCCLXXVI (římskými číslicemi datum 4. července 1776), což je datum vyhlášení nezávislosti USA.  Během plavby navštívíme také „ostrov nadějí“, Ellis Island, na kterém se nacházel imigrační úřad, kudy prošly miliony lidí toužících po splnění svého amerického snu v „Novém světě“. V ceně plavby je také vstup do podstavce nejznámější sochy světa a rovněž vstup do Muzea imigrace na Ellis Islandu. Poté se kolem překrásného novogotického kostela Trinity Church vydáme tam, kde tepe finanční srdce New Yorku, na známou třídu Wall Street, na níž je největší koncentrace bank a burz na světě. Uvidíme majestátní budovu Federal Hall se sochou George Washingtona, která označuje místo, kde první americký prezident složil v roce 1789 svou přísahu, a půjdeme se podívat také na impozantní budovu Newyorské burzy. Poté dojdeme kolem jednoho z nejstarších newyorských kostelů St. Paul's Chapel až na nejsmutnější místo novodobé historie, hlubokou jámu po věžích Světového obchodního centra, tzv. Ground Zero, na jejímž místě dnes stojí památník obětem 11. září a také nové Muzeum 9/11 Memorial, které zájemci budou moci navštívit. Komu návštěva muzea nebude po chuti, může se pokochat výhledem na město z nejvyšší newyorské budovy, tzv. One World Trade Center (stojící na místě „Dvojčat“), případně si užít nákupů v oblíbeném obchodním centru Century 21. Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně.

3. den

Po snídani prozkoumáme nejstarší park a zelenou oázu Central Park. Užijeme si atmosféru u Rockeffellerova centra, Pátou Avenue a na závěr dne třeba i fantastický výhled z Empire State Building. Ráno se vydáme do zelených plic New Yorku, známého Central Parku, kam si Newyorčané chodí odpočinout.  Central Park je nejstarším americkým veřejným městským parkem, který vznikal v druhé polovině 19. století. Na místě dnešního parku se kdysi nacházely bažiny a skály. Na skalní výběžky narazíte při vaší procházce Central Parkem i dnes. Dnešní Central Park je Newyorčany hojně navštěvován: mnozí obyvatelé města nemají možnost vyjet o víkendu do přírody a park jim tak skýtá příjemnou alternativu k odpočinku od ruchu velkoměsta. Po návštěvě nejzajímavějších míst v Central Parku se po Páté Avenue, lemované paláci s obchody předních světových značek, společně vydáme k další přední newyorské atrakci, světoznámému Rockefellerovu centru, kde tluče srdce města. V zimě se tady bruslí na kluzišti a pro každého návštěvníka je povinností fotografie před pozlacenou sochou Prométhea. Uvidíme také nedalekou katedrálu sv. Patrika, která je jakýmsi malým vydáním kolínského dómu a sídlem katolického arcibiskupa. Po Páté Avenue budeme dále pokračovat procházkou k jednomu z nejznámějších newyorských mrakodrapů, Empire State Building. V podvečerních hodinách mohou zájemci navštívit vyhlídky v 86. a 102. patře nebo si užít nákupů v nedalekém obchodním domě Macy’s. Návrat na hotel v pozdních večerních hodinách nebo individuálně.

4. den

Vyrazíme na Brooklynský most. Zavítáme do čtvrtí Chinatown a Little Italy a zcela určitě ochutnáme zdejší speciality. Dostatek času bude i na nákupy nebo proslulá newyorská muzea.   Po snídani se vydáme ke slavnému Brooklynskému mostu. Most byl dokončen roku 1883 a byl ve své době největším visutým mostem na světě. Po dokončení spojil Manhattan s Brooklynem, tehdy dvě samostnatná města. Od svého otevření se stal symbolem New Yorku a od roku 1964 patří mezi národní historické památky.  Po procházce na Brooklynském mostu se vydáme do vyhlášených čtvrtí Chinatown a Little Italy. Ulice Chinatownu překypují zelinářskými stánky, obchody se suvenýry a stovkami čínských restaurací, z nichž i ty nejobyčejnější podávají výborné jídlo. Na Chinatown navazuje Little Italy, kde se z místních restaurací a pekařství stále line vůně Itálie, a rozhodně stojí za to některou z italských specialit v této čtvrti vyzkoušet. Milovníci nákupů mohou navštívit některý z obchodních domů, jako např. Macy's, Century 21, Marshalls, Target. Komu nákupy nebudou po chuti, může čas využít k návštěvě některého z významných newyorských muzeí a galerií dle vlastního výběru, např. světoznámé Přírodovědné muzeum s 35 miliony exponátů, proslulé Guggenheimovo muzeum, Metropolitní muzeum, Muzeum moderního umění MoMA, muzeum voskových figurín Madame Tussaud's nebo třeba Indiánské muzeum. Případně bude možnost pokochat se výhledem na město z nejvyšší newyorské budovy, tzv. One World Trade Center (stojící na místě „Dvojčat“). V podvečerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně. 

5. den

Ráno se vydáme autobusem do úžasného Bostonu. Po ubytování na hotelu si uděláme krátkou procházku po světoznámé Freedom Trail připomínající dění v období americké revoluce.  Ráno vyrazíme autobusem do Bostonu, který patřil společně s New Yorkem, Philadelphií a Newportem k nejdůležitějším přístavům nové Ameriky. Město bylo založeno roku 1630 a asi nejznámější událostí, která se zde udála, je tzv. Bostonský čajový dýchánek (Boston Tea Party). Při procházení centrem vás jistě uchvátí koloniální výstavba a historií bohatě prošpikovaná zákoutí.  Po ubytování na hotelu si uděláme procházku po známé turistické stezce Freedom Trail (Cesta svobody). Trasa nás zavede k těm nejdůležitějším pamětihodnostem města, které se týkají především událostí v období americké revoluce.  Vyrazit po dvou a půl míle dlouhé Freedom Trail je jedním z nejlepších způsobů, jak se seznámit s Bostonem, navštívit a vyfotografovat bohatství historických památek. Tzv. trasa volnosti je označena malovanou nebo zděnou červenou čarou, která je pro pěší snadná. Znaky na cestě ke svobodě identifikují každou ze 16 zastávek.  V podvečerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně. 

6. den

Dnes nakoukneme pod pokličku nejprestižnější americké univerzity. Prohlédneme si totiž Harvardovu univerzitu. V Salemu pak zjistíme vše o nechvalně známých čarodějnických procesech.  Po snídani se vydáme navštívit Harvardskou univerzitu. Byla založena roku 1636, je nejstarší univerzitou na území USA a patří k nejprestižnějším univerzitám ve Spojených státech a ve světě. V současnosti má škola 14 fakult, řadu muzeí a galerií, klinik a výzkumných středisek, dvě divadla, několik hudebních těles, botanickou zahradu a také jednu z největších knihoven na světě (celkem asi 15 milionů svazků). Univerzita má vlastní banku, zdravotní zařízení, jídelny, koleje, policii i odvoz tříděných odpadků.  Během návštěvy univezitního kampusu budeme mít dostatek času si vše prohlédnout, navštívit a zažít atmosféru studentského města.  Odpoledne se vydáme do Salemu. Město Salem je známé díky čarodějnickým procesům, které zde probíhaly v roce 1692. Proces proběhl v roce 1692 mezi evropskými imigranty, kteří byli ovlivněni dobovými mýty a kulturou. Aféře předcházela dlouhá chladná zima a epidemie pravých neštovic. Pravděpodobně proto se začal rychle šířit názor, že město ovládla skupina čarodějnic za účelem zkázy církve a poškození místních obyvatel.  Celkem zemřelo 20 lidí, než byl v této neuvěřitelně puritánské, izolované komunitě v Massachusetts obnoven pořádek a došlo k zastavení fanatického výkladu práva.  V podvečerních hodinách návrat na hotel s průvodcem.

7. den

Celý den věnujeme prohlídce Bostonu. Se zájemci navštívíme muzeum Boston Tea Party. Projdeme se čtvrtí Beacon Hill a bude možnost okoštovat i tradiční pivo z Boston Beer Company.  Po snídani se vydáme se zájemci do muzea Bostonského pití čaje (Boston Tea Party Ships), kde se dozvíme vše o události z roku 1773. Bostonské pití čaje neboli Bostonský čajový dýchánek byl protest amerických kolonistů proti britskému impériu, při kterém bylo v bostonském přístavu zničeno mnoho (přibližně 342) beden lisovaného čaje. Odehrálo se ve čtvrtek 16. prosince 1773 jako jeden z konfliktů směřujících k americké revoluci. Po prohlídce muzea se projdeme po krásném přístavu, který je hned vedle muzea.  Dále vyrazíme do centra města a jako první navštívíme Beacon Hill. Jedná se o jednu z nejstarších částí města a je také bezkonkurenčně nejdražší. Je ideálním cílem pro milovníky historie a obchůdků se starožitnostmi, na které ve zbytku USA narazíte jen sporadicky.  Milovníci světoznámého románu Malé ženy si zde mohou prohlédnout dům, ve kterém v letech 1880–1888 žila jeho autorka Louisa May Alcott (20, Pinckney Street). Po zážitkových chvilkách plných objevování města si lze oddychnout v pivovaru Samuel Adams. Piva tohoto jména byla poprvé představena v roce 1984 a patří pod Boston Beer Company. Pivovar si samozřejmě v rámci jedné z tour lze prohlédnout, a pokud je člověk starší 21 let, může místní pivo také ochutnat.  V podvečerních hodinách návrat na hotel s průvodcem.

8. den

Poslední den bude patřit především individuálnímu programu. Následně odletíme zpět do ČR.  Dle letového řádu je pro dnešek připraveno individuální volno, které bude možné strávit dle vlastních představ, případně se vydat na závěrečné nákupy suvenýrů. Poté se společně přesuneme na letiště a odletíme zpět do Prahy.

9. den

Přílet do Prahy.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadlo  v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 23 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček) Zavazadlo v ceně zájezdu: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa B Svět (100 Kč / den / osoba)Slavia D - Travel High 2.0 + STORNO (174 Kč / den / osoba)Slavia E - Travel OVERSEAS 2.0 + STORNO (250 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění

Vstupné

Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem: Empire State Building (86. patro + 102. patro) Dospělý 2600.00 KčDítě 2400.00 KčSenior 2500.00 Kč Plavba k soše Svobody Dospělý 1500.00 KčDítě 1000.00 KčSenior 1000.00 Kč Muzeum 11/9 Memorial Dospělý 1000.00 KčDítě 700.00 KčSenior 800.00 Kč Muzeum Boston Tea Party (Bostonské pití čaje) Dospělý 1000.00 KčDítě 750.00 Kč



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.