Karibská princezna Ameriky

**
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Venezuela, Isla Margarita, Caracas, Puerto Ordaz, Santa Elena, Boca de Uracoa, Porlamar, San Francisco de Yuruani
Název ubytování Karibská princezna Ameriky
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 73 529 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Zákazníci hodnotí tento zájezd 4,5/6. Podívejte se na recenze: https://r.pl/karaibska-ksiezniczka-ameryki/zakwaterowanie-wen
Pas musí být platný nejméně 6 měsíců od data návratu z destinace.
Poznámka! Údaje o cestovním pasu (číslo pasu, datum vydání a datum platnosti) musí být v rezervaci vyplněny nejpozději 30 dní před datem odjezdu. 

 
Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem společnosti LOT typu Dreamliner nebo jiným širokotrupým letadlem na/z ostrov Margarita (přímý let), letištní taxy, transfery: letiště - hotel - letiště, turistický program (viz níže), vnitřní přelet: Caracas - Puerto Ordaz, ubytování v hotelech dle programu: 10 nocí během poznávací části a 4 ve vybraném hotelu na Margaritě, stravování dle programu, služby polského zástupce během odbavení na letišti, průvodce - vedoucího skupiny během poznávaní, balíček pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů a rezervační poplatky, poplatky za místní průvodce, spropitné pro obsluhu (cca 300 USD/os. - poplatek placený na místě), fakultativní výlety uvedené v programu, další jídla, nápoje k jídlu a osobní výdaje.
 
Důležité! Přečtěte si aktuální Covid podmínky vstupu do země.

Název zájezdu v polském jazyce: Karaibska Księżniczka Ameryki
Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 3 hodiny před plánovaným odletem letadla. Přelet do Porlamaru na ostrově Margarita charterovým letadlem společnosti LOT typu Dreamliner nebo jiným širokotrupým letadlem (přímý let). Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Po příletu pasové odbavení a setkání s průvodcem. Následně transfer do hotelu, večeře a přenocování. 

Den 2
Po snídani přelet letadlem do Puerto Ordaz, města ležícího u soutoku dvou řek Caroni a Orinoco, které společně s nedalekým San Felix vytváří větší metropoli: Ciudad Guayana. Přejezd do města Boca de Uracoa, odkud se vydáme na hodinovou plavbu lodí po kanálech delty Orinoka. Budeme pozorovat bohatství této přírodní botanické zahrady. S trochou štěstí zde lze zahlédnout kapybary, různé druhy opic, tukany, kolibříky a překrásné ibisy rudé. Výlet zakončíme v Bujana Lodge postaveném na kůlech (nebo podobném - nejnutnější věci si zabalte do příručního zavazadla, protože dvě noci nebudeme mít přístup do autokaru). Pro zájemce oběd (za příplatek cca 15 USD/os.). Po obědě poplujeme do vesničky indiánů Warao - „lidé na kánoích“. Návrat do lodgíe na večeři. Nocleh ve dvoulůžkových dřevěných domcích (s koupelnami), umístěných ve velmi divokém, ale pěkném kousku džungle, kam civilizace našich časů ještě nedorazila. Architektura domků je typická pro region Delta a harmonicky splynula s okolní přírodou. Panující ticho, které přispívá k relaxaci, je přerušované pouze zvuky zde žijících zvířat. Zájemci se mohou zúčastnit večerní plavby indiánskými kánoemi po kanálech Delty (za příplatek cca 15 USD/os.). (Trasa cca 150 km)

Den 3
Před snídaní, při východu slunce, vřele doporučujeme pozorování probouzející se divoké přírody z teras lodgí. Snídaně, poté další prohlídka delty Orinoka. Doplujeme do největší osady místních indiánů (možnost nákupu zajímavých suvenýrů včetně extrémně odolných palmových houpacích sítí, sošek z balzového dřeva a četných ozdob z fazolí). Oběd si vychutnáme venku a pak se vydáme na krátký výlet džunglí. Uvidíme zajímavé rostliny, které pomáhají člověku přežít v tomto náročném terénu. Tento den plný atrakcí zakončíme rybolovem piraní a pozorováním západu slunce. Návrat do střediska na večeři a přenocování.

Den 4
Po snídani se vydáme na zpáteční cestu do přístavu Boca de Uracoa Marina. Následně přejezd autobusem do Puerto Ordaz. Ubytování v hotelu Venetur na území Národního parku La Llovizna, čas na odpočinek nebo možnost výletu do nedalekého Národního parku Cachamay (cena cca 65 USD/os.), kde poplujeme lodí po řece Caroni a budeme pozorovat obří balvany rostoucí z vody, vodní kaskády, důstojné volavky bílé a šedé, kormorány a cari-cari, ptáky lovící hady. Poté se vydáme do Parku La Llovizna, abychom si vychutnali koupel ve vodní mlze vodopádu La Llovizna. Ale skutečné koupání si vychutnáme na jedné z mnoha odlehlých pláží na řece Caroni. Následujícím bodem výletu bude místo soutoku dvou řek: Orinoko a Caroni. Uvidíme zajímavý přírodní úkaz, kdy obě řeky budou pokračovat spolu v jednom korytě, aniž by se jejich vody smíchaly dohromady. Během výletu se podávají chlazené nápoje a místní pivo. Večer večeře a přenocování. (Trasa cca 20 km)

Den 5
Po snídani vystěhování z hotelu, poté přejezd autobusem ve směru Gran Sabany - země vodopádů, zlata a diamantů, jednoho z nejstarších a nejkrásnějších míst na zemi. Gran Sabana je obrovská náhorní plošina, které dominují obří stolové hory, z nichž nejvyšší je Roraima. Řeky, které protínají tuto krajinu, vytvořily řadu úžasných vodopádů, které patří k nejvyšším na světě. Gran Sabana je jedním z nejvýznamnějších a největších národních parků Jižní Ameriky. Na jeho území žijí Indiáni kmene Pemon, které poznáme už při večeři, kterou připraví ve svém středisku Kamoiran. Středisko Kamoiran leží u malebné řeky a u stejnojmenného vodopádu. (Trasa cca 450 km)

Den 6
Po snídani návštěva malebné Gran Sabany - fakultativní výlet do nejkrásnější části oblasti - pod vodopád Aponguao (za poplatek cca 85 USD, oběd v ceně výletu). Ráno vyjedeme džípy směrem k největší osadě indiánů Pemon, kde se seznámíme se zvyky a kulturou tohoto kmene a navštívíme typický indiánský bazar s místními rukodělnými výrobky, suvenýry a místní pochoutkou - pikantní omáčkou s mravenci bachaco. Možnost nákupu suvenýrů a ochutnávky místních delikates. Poté volný čas na koupání pod vodopádem a oběd v místní restauraci. Klienti, kteří se nezúčastní fakultativního výletu, stráví den u jednoho z vodopádů v okolí střediska Kamoiran. Návrat na večeři a přenocování ve středisku Kamoiran. (Trasa cca 100 km)

Den 7
Snídaně, vystěhování z hotelu a následně přejezd k vodopádu Kawi. Je to okouzlující zákoutí ukryté uprostřed endemické vegetace Gran Sabana s přírodním bazénem, potokem s kamenným dnem a kaskádami, pod kterými stojí za to dát si osvěžující koupel. V okolí lze obdivovat nádherné orchideje, které zde rostou volně v přírodě. Následně přejezd do vesničky indiánského kmene Pemon, v jejímž okolí uvidíme impozantní 50 m vysoký vodopád Kama Meru. Dalším bodem programu bude San Francisco de Yuruani. Cesta bude pokračovat k Jaspisovému potoku, který je skutečným zázrakem přírody. Další zastávka bude u potoka Quebrada Pacheco - relaxační koupel v přírodních „vířivkách“, vytesaných vodou v kamenném dně. Další přejezd do jednoho z nejjižnějších měst Santa Elena, které má spíše brazilský charakter, díky poloze u hranic s Brazílií.  Ubytování v hotelu, večeře a přenocování. (Trasa cca 150 km)

Den 8
Po snídani přejezd do města Luepa, povinný výlet (za poplatek 380 USD, který zahrnuje přelet letadlem za 340 USD a přelet ultralehkým letadlem za 40 USD) do parku Canaima (jeden ze 6 největších národních parků na Zemi - je na seznamu UNESCO). Během této „cesty k pramenům“ lze obdivovat nejstarší geologické formy Země a bohatou flóru a faunu tropické džungle. Z oken letadla jsou dobře viditelné mystické stolové hory Tepui. Za příznivého počasí vletíme do Ďáblova kaňonu, abychom viděli dechberoucí vodopád Salto Angel, který je nejvyšší na světe (měří 979 m, což znamená, že je 16x vyšší než Niagarské vodopády). Zažijeme také vzrušující cestu k vodopádům El Sapo a El Hacha (odvážní se mohou s průvodcem projít pod vodopádem). Oběd v nejkrásnějším středisku v parku Canaima. Následně přelet do Puerto Ordaz. Večeře a přenocování v hotelu v Puerto Ordaz. (Trasa cca 200 km)

Den 9
Po snídani transfer na letiště, přelet na ostrov Margarita. Přejezd do vybraného hotelu, odpoledne volný čas na odpočinek, koupání a opalování. Večeře a přenocování. (Trasa cca 150 km)

Den 10 - 14
Pobyt na ostrově Margarita. Čas na koupání a opalování (služby dle zvoleného pobytového hotelu). Možnost fakultativních výletů:


Diverland - přejezd do zábavního centra spojeného s mini zoo, které se nachází v Porlamar. Plavání s delfíny - to je 30-40 minutový program, během kterého se účastníci výletu baví se třemi přátelskými delfíny pod dohledem instruktora. V programu je také plavání s delfínem držíc se jeho ploutve. Lze si také zakoupit fotografie a video pořízené během zábavy. Cena cca 90 USD.
Národní Park Los Roques (letecký výlet) - souostroví Los Roques (Venezuela) je stále ještě málo známé, ale patří mezi nejkrásnější místa Karibského moře. Souostroví se skládá z několika malých a většinou neobydlených ostrůvků, krásných korálových útesů, bílých pláží a lagun v nejkrásnějších odstínech blankytně modré a tyrkysové. Architektura Los Roques - to jsou malé krásně barevné karibské domky a ulice vysypané bílým pískem místo chodníků. V ceně výletu je transfer na letiště, přelet letadlem Margarita - Los Roques - Margarita, průvodce, strava a šnorchlování. Za poplatek: vstup do Národního Parku Los Roques, letištní taxy, zapůjčení vybavení pro šnorchlování. Cena cca 320 USD.
La Restinga - výprava do Národního Parku La Restinga. Ramena se slanou vodou tvoří základ pro růst stálezelených mangrovníků, které patří k nejbohatším ekosystémům na Zemi. Je zde velké bohatství fauny i flóry (mnoho druhů ptáků, mořských koníků, spousta ryb a miliony ústřic). Po plavbě lodí volný čas na koupání a opalování. Během zpáteční cesty možnost nákupu řemeslných výrobků a ochutnávka cocady. Cena cca 45 USD.


Den 15
Po snídani vystěhování z hotelu a transfer na letiště v Porlamar, odlet.

Den 16
Přílet do Varšavy.

Upozornění k programu
- Pořadí jednotlivých bodů programu může být změněno nebo obráceno.
- Prosíme vezměte si s sebou vhodný oděv (nejlépe bavlněný) - lehkou a tenkou bundu z materiálu ortalion, dlouhé kalhoty a tenkou halenku s dlouhým rukávem na výlet džunglí a hlavně pevné trekkingové sandály (kluzké kameny v blízkosti vodopádů!). Velmi užitečný bude také repelent proti hmyzu.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.
Přelet    
Komfortní letoun společnosti PLL LOT typu Dreamliner nebo jiné širokotrupé letadlo (přímý let) s možností výběru cestovní třídy. Ve třídě LOT CHARTERS Economy catering zahrnuje 2 jídla (teplé jídlo a sendvič se sýrem nebo šunkou). V rámci bezplatného servisu klienti obdrží také neomezené množství minerální vody. Ostatní nealkoholické nápoje, všechny alkoholické nápoje a další nabídky ze Sky menu jsou na palubě letadla za poplatek. Ve třídě LOT CHARTERS Premium a LOT CHARTERS Business je v ceně zahrnuto bohatší menu včetně vybraných alkoholických a nealkoholických nápojů (v omezeném množství) a navýšení váhových limitů zavazadel. Ve všech třídách je k dispozici v průběhu letu zábavní systém se samostatným monitorem před každým sedadlem. Více informací naleznete ZDE. V případě, že nebude možné uskutečnit let Dreamlinerem, poskytne PLL LOT jiné letadlo v podobném standardu (přímý let).

Popis stravování

Dle programu

Popis ubytování

PopisČást poznávací

Hotely **/*** turistické třídy, a také tzv. lodge, haciendy (ubytování na 8 nocí)

Pokoje: dvoulůžkové s koupelnou. Min. 2 hotely mají bazén.

Část pobytová

Hotely (3 započaté hotelové dny) - ubytování v hotelu Isla Caribe **** - All Inclusive.

Upozornění! Za příplatek možnost ubytování v hotelech: Dunes **** All Inclusive, Hesperia Isla Margarita***** All Inclusive nebo Ikin Margarita Hotel & SPA*****, HB



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.