Vietnam (nejen) pro gurmány

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Vietnam
Typ ubytování Hotel 3*
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 44 800 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Pokud je pro vás vietnamská kuchyně synonymem pro bistra rychlého občerstvení, je nejvyšší čas si opravit názor... Pravé vietnamské jídlo totiž chutná a voní jinak, než jsme zvyklí od nás. Vyznačuje se čerstvostí, svěží chutí místních bylinek a koření a použitím vynikajících surovin. Vydejte se s námi poznat nejvýznamější památky hlavního města Hanoje, starobylého přístavu Hoi An či Ho Či Minova města, hlavně ale zajít do obyčejných restaurací a stánků, kde se stravují místní. Dát si nejen známou svěží polévku pho, ale třeba i přímo na hanojské ulici ochutnat vynikající špízy rovnou z roštu a spláchnout je sklenicí osvěžujícího piva bia hoi. Podívat se i tam, kde cesta jídla na stůl začíná – na tradiční tržnice mezi stánky nabízející ovoce, koření, čerstvou zeleninu a ryby, ale i do vesniček, kde se voňavé bylinky a tropické plody pěstují. Velikost skupiny:6–16 účastníků

Popis stravování

polopenze

Program zájezdu

1.–2. den

Praha – Hanoj: přílet, ubytování a seznámení se starou Hanojí – chrám Ngoc Son s dřevěným mostem Jitřních paprsků, Hoan Kiem – jezero Navráceného meče s Želví věží; projížďka rikšami starými uličkami; možnost ochutnávky pokrmů nabízených u pouličních stánků – nem cua be (smažené rolky s krabím masem) či banh cuon (závitky plněné vepřovým masem a houbami); odpoledne věhlasné vodní loutkové divadlo; k večeři svěží nudlová polévka pho – vývar kořeněný zázvorem, koriandrem a jarní cibulkou, šálek vynikající vietnamské kávy nebo sklenice točeného piva bia hoi. 

3. den

Hanoj – Hoi An: návštěva vesnické domácnosti s ukázkou vaření místních specialit – vlastnoručně uvařený vietnamský oběd; návrat do Hanoje, přelet do Danangu a přejezd do Hoi Anu; večeře v duchu vyhlášené místní speciality – cao lau (tlusté rýžové nudle podávané s fazolovými výhonky, tenkými plátky vepřového masa a trochou polévky ochucené mátou a anýzem), koláč banh it z těsta ze zelených fazolek a kousků oslazeného kokosu v banánových listech.

4. den

Hoi An : rušná tržnice – stánky plné ovoce a zeleniny, prodejci nudlí a rýže, rybáři vykládající svůj ranní úlovek; výlet do Tra Que – vesnice pěstující bylinky a koření, seznámení s použitím bylin v tradiční vietnamské medicíně a oběd připravený z místních produktů; prohlídka starobylého centra Hoi Anu – malebné uličky, shromažďovací domy obchodníků, 400 let starý japonský krytý most, dílny místních řemeslníků – výroba lucerenz papíru; večeře zaměřená na plody moře – "bílá růže" banh bao (v páře připravované balíčky z maniokové mouky, plněné krabím masem), nebo cha ca (ryby restované na másle s koprem a jarní cibulkou, podávané s rýžovými nudlemi).

5. den

Hoi An – Saigon: přelet do jižní metropole (Ho Či Minovo město); hlavní pamětihodnosti – koloniální architektura (pošta, radnice, katedrála Notre Dame či někdejší prezidentský palác), pagoda Thien Hau či nejslavnější saigonský trh – rušný Ben Thanh; večeře zaměřená na jihovietnamskou kuchyni – zkusíme např. chao bo (grilované kousky hovězího masa napíchnutého na špejli spolu s aromatickou trávou), či bun thit nuong (salát z rýžových nudlí s čerstvou zeleninou, bazalkou a kousky smaženého vepřového masa).

6.–7. den

Saigon – Praha: výlet do delty Mekongu – projížďka lodí po hlavním toku řeky i po bočních ramenech pohlcených tropickou přírodou, cestou malé výrobny produktů z rýže, ovocné farmy, výrobci sladkostí ad., zastávka v kaodaistické svatyni; večeře ve stylu místních obyvatel – úžasná atmosféra lidových jídelen na nočním trhu s možností ochutnat skvělé místní speciality; dle letového řádu odlet ve večerních hodinách 6. dne, či další den ráno, přílet do ČR 7. den.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.